Kloniranje SIM kartice

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
edisk
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 23. Okt 2011. 19:01

Kloniranje SIM kartice

Post od edisk »

ima li sanse da se sim kartice kloniraju, ob e su novije generacije 069 i 065. Rnije sam to koristio pa bi sada opet ali u mom kraju se time vise niko ne bavi.

cyber_vrbas
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 20. Sep 2009. 16:36

Post od cyber_vrbas »

Zakonom je zabranjeno klonirati kartice i spada u teze krivicno delo !

Tako da o toj varijanti ti nebi savetovao da uopste pricas, a kamoli da radis tako nesto.

Ti nisi vlasnik lartica (bile one prepaid ili postpaid) vec samo korisnik i zakupac (tako je svugde u svetu pa i kod nas)

Svaki ozbiljan servis poseduje opremu, ali je ne koristi i neci ti to odraditi

P.S. Jedino ako je V2 kartica (ne zavisi od broja) onda se ne moze odraditi "kloniranje" !

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

edisk, a zasto bi uopste to koristio? Ne vidim nijedan legalan razlog. Ako imas problema sa karticama uvek mozes da odes kod operatera i oni ce tih zameniti ispravnim.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Pa mozda ima dva telefona u koja zeli da koristi isti broj, za to sam se i ja nekad interesovao ali to operateri nedaju.

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 21. Sep 2006. 20:48
:: Nisam iz Beograda !

Post od drgrga »

deksicom,

Ne da ne daju nego je fizicki nemoguce.Dakle,kada su dva aparata u isto vreme na mrezi,uvek ce biti aktivan onaj koji se prvi "prijavio" na mrezu...znaci onaj drugi je beskoristan,sem imenika i menija,jer ne moze da se zove i da prima poziv.

To je jedino korisno ko ima telefon u autu,onda jednostavno pri ulasku u auto ugasi primarni,a upali taj drugi u autu....ali ne znam sto bi to radili kada sad postoji brdo BT opreme,dodataka,centrala za auto itd...itd...

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

drgrga, meni je trebao kad sam kupio n79 bese bas skup pa kad krenem negde na teren i ocekuje me prljav posao kao uvodjenje struje da tad nenosim n79 nego drugi telefon. Zato sam trazio drugu karticu da izbegnem stalne zamene kartica.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

deksicom, pa za teren stavis drugu karticu (mislim drugi broj), podesis da ti se prosledjuju pozivi sa prvog broja, kada si nedostupan, na drugi i ugasis skuplji telefon. Istina ovako ti nece stizati poruke, ali to i nije problem.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

tomas.hokenberi napisao:a zasto bi uopste to koristio? Ne vidim nijedan legalan razlog.
Npr. ja koristim, imam mnogo kartica. Na jednu Green2 staje deset kloniranih brojeva. U telefonu dobiješ meni i biraš koji hoćeš broj kada da ti bude aktivan. Zašto bi svaki put skidao poklopac i rasklimao telefon i zezao se sa menjanjem kartica kada je mnogo elegantnije ovako.
Kloniranje radim za lične potrebe, ne vršim usluge kloniranja!
Za kloniranje koristim HardMax (ako nekom treba znam gde može da nabavi pa nek se igra do mile volje, kontakt me na PP).
cyber_vrbas napisao:Zakonom je zabranjeno klonirati kartice i spada u teze krivicno delo !
Svašta nešto se radi po servisima što nije zakonski :P
Imaš temu u kafiću, Problemi sa servisiranjem telefona u garantnom roku!
cyber_vrbas napisao: Svaki ozbiljan servis poseduje opremu, ali je ne koristi i neci ti to odraditi
U servisu sam pre dosta godina i saznao za ovo :D

drgrga, svaka čast na iskustvu i odgovorima (mislim na odogovre vezane za ovaj deo foruma, ne samo na ovu temu).

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Baraba, jos da mi objasnis cemu ti sluzi 10 (deset) brojeva. Ako imas dva broja, bolje je resenje dual-sim telefon, posto ako koristis kloniranu karticu samo jedan broj moze biti aktivan istovremeno.
Svašta nešto se radi po servisima što nije zakonski
Sta to znaci? Da jedna nezakonitost opravdava drugu? To je kao da kazes, "nema veze sto je Pera silovao 4 zene, eno ga Zika on je ubio dvojcu i jos ga nisu osudili".

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

To su moji lični razlozi, ako tebi nije potrebno ne znači da nije nikom. Nije isto dual sim. Ne trebaju mi svi uvek aktivni, već po potrebi aktiviram koji mi treba.
Ne znači da jedna nezakonitost opravdava drugu, to nisam napisao. Time sam mislio da servisi nisu svetinje, ne pridržavaju se svi 100% zakona, neki pružaju usluge baš iz naslova teme. Ako budeš hteo možemo da nastavimo priču o nezakonskim stvarima koje se reklamiraju na ovom sajtu?!
Porediti servis sa ubistvima i silovanjima nije baš zahvalan primer.

edisk
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od edisk »

Da sam znao da ce ovako da se zavrsi ne bi ni pocinjao sa ovom temom. Dugo godina sam samo za sebe koristio klonirane kartice, sve su buli sa mojim brojevima I TROSIO SAM SVOJ KREDIT. Meni vise odgovara ova opcija nego da nosim dva ili tri tel , jer br koristim po potrebi, za zvanje. Citao sam da noviji brojevi tj novije kartice ne mogu da se kloniraju, to me je interesovalo. Ako neko zna neka kaze moze li ili ne, sam za sebe bi to napravio i to ne moze niko da zabrani a ne mora ni da zna. Original kartice ostavim po strani i samo koristim jednu.

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
:: Note 4
:: Note 10 lite

Post od AnGeL oF LoVe »

Edisk,ne znam koliko ce ti moj post koristiti al da napisem svoje iskustvo.Odneo sam kod vrhunskog servisera kartice da se kloniraju.Kartice 063 i 064 su mogle da se ocitaju ali post paid 065 nikako, tako da sam odustao od postupka.Misljenja sam da je kloniranje kartica vrlo korisno i ne vidim razlog da se ne radi.Meni je vise bilo bitno da imam dve kartice sa istim brojem nego da imam dva broja.(Za dva broja moze da posluzi dual sim telefon).
Baraba,napisi nam koje kartice si mogao klonirati a koje nisi.Ponovo razmisljam da pokusam jer mi je serviser rekao da misli da je problem u njegovoj opremi(koju je pozajmio da bi mi uradio karticu) a ne do kartice.
LG G2 Black,16GB

edisk
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od edisk »

meni su svi broje na pri pejd. da li moze sa ovim da se uradi u privatnoj reziji http://www.svezamob.rs/povezivanje/cita ... sd-kartica ?

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

edisk, ne verujem. Posalji mail prodavcu pa vidi sta ce ti reci. Napisao sam ti gore sta ja koristim.

edisk
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od edisk »

gde da nadjem taj mail?

Izmenio tomas.hokenberi: Dopuna do 100 karaktera tackicama, smajlijima itd. nije dozvoljena.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

edisk, taj uredjaj je obican citac za memorijske i SIM kartice. Sve sto moze da uradi sa SIM karticom je da procita imenik i poruke sa kartice, i naravno da upise nazad imenik i poruke iz arhive. Nema mogucnosti ni citanja ni kopiranja niceg drugog.

cyber_vrbas
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od cyber_vrbas »

@baraba

Sve sto se radi u GSM servisima sem KLONIRANJA kartica je legalno posto nije drugacije zakonom definisano. KLONIRANJE kartica JESTE zakonom definisamo kao KRIVICNO delo.

Prosle godine je par ljudi i uhapseno zbog toga (sluze deeeeebele kazne zatvora), tako da ti o tome necu vise nista pricati.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Da budemo precizni, kloniranje SIM kartice se tretira po zakonu kao krivicno delo "falsifikovanje isprave".

Nikola Vapa/CA
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 24. Sep 2005. 20:19

Post od Nikola Vapa/CA »

Postoji vec ova tema- viewtopic.php?t=5728&start=40
Oprema se moze naci povoljno na limundo,telefoni-ostalo. Kaznjiva je kradja podataka ali ako sam radis kartice,ne mozes od sebe nista ukrasti.Nije problem ni da ti neko u koga imas puno poverenje uradi kartice ali se treba paziti kad su u pitanju nepoznati(mada, niko to vise nece da radi nepoznatom jer ne zeli rizik.).Detaljnije ima ovde- http://forum.burek.com/kloniranje-sim-k ... 3.430.html

cyber_vrbas
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od cyber_vrbas »

@Nikola

Pa mozes ti sam sebe i da "bodes", ne cinis nikakvo zlo drugome, al` opet nije po zakonu !

Jedna je prica, dal` mozes u kucnoj varijanti, a sasvim druga je dal` je to po ZAKONU ok ?

PO ZAKONU NIJE ! KARTICA NIJE TVOJE (licno) VLASNISTVO i SVAKA NJENA ZLOUPOTREBA (po cemu se misli i kopiranje) je KRIVICNO DELO !

I sta tu nije bilo jasno ?

Uzmi malo zakon u ruke, ili pitaj nekoga ko ga je procitao da ti ga "prevede"

Odgovori