Dekodiranje telefona

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
Ivan Cirkovic
Banned
Pridružio se: Sre, 19. Jul 2006. 08:49
:: LG G5 SE
Kontakt:

Dekodiranje telefona

Post od Ivan Cirkovic »

Posedujem samsung gt-i5800 i kada sam mu vratio stari rom on se zakljucao i sada trazi sifru da ga otkljucam.Znaci ne prima ni jednu karticu,dok se ne odradi dekodiranje.Zna li neko kako da ga dekodiram sada,a da ne nosim u servis?Vec sam nosio jednom kada sam ga kupio i da sam znao da ce flesovanjem na stari rom da mi ga zakljuca ne bih to ni radio...Ako budem mora da nosim u servis,pre cu ga staviti u fioku i prodati,jer necu iz principa da placam dva puta dekodiranje...

cyber_vrbas
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 20. Sep 2009. 16:36

Post od cyber_vrbas »

Veoma mi je žao ali, po svemu sudeći, moraćete da ga stavite u ladicu !

:wink:

Ivan Cirkovic
Banned
Kontakt:

Post od Ivan Cirkovic »

Da li je moguce da ne postoji neki program sa kojim se otkljucava?Sa kojim programom rade ovi u servisu dekodiranje samsung telefona?

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Иване, погледај овај линк. ;)
http://forum.gsmhosting.com/vbb/f453/i5 ... x-1109414/
Слобода или смрт

Ivan Cirkovic
Banned
Kontakt:

Post od Ivan Cirkovic »

Kada mi pokrene program pise card not found.Tako da ne moze ni preko ovoga.Nije mi jasna jedna stvar,a to je...Ako sam ja vracanjem na fabricki software zakljucao telefon,mora da ima nacin da se taj fajl izbrise i vrati na staro?Mora da je do firmware-a ili slicno...

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 21. Sep 2006. 20:48
:: Nisam iz Beograda !

Post od drgrga »

Ivan Cirkovic,

Da tako je to je Z3X box....mozes ga kupiti i raditi bez problema,i naplacivati kasnije drugima,u principu najbolji je za Samsunga u smislu stalnih update-a,ali ima i drugih boxova(interfejsa)....pozz

Ivan Cirkovic
Banned
Kontakt:

Post od Ivan Cirkovic »

Mozes mi reci koja je cena da se kupi i gde ima da se uzme?Bolje da ga uzmem i da ga imam za kasnije ako nije mnogo skup?

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od drgrga »

Ivan Cirkovic,

Ima kod nas u veleprodajama,ali ne znam kako ide ako nemas radnju t.j. privatno lice, a cena mu je oko 200 EUR sa kablovima....(bila,sad stvarno ne znam),mogu se raspitati.....

pozz

Ivan Cirkovic
Banned
Kontakt:

Post od Ivan Cirkovic »

Nasao sam na ebay i nije mi problem da porucim,nego je to mnogo...Bolje da platim dekodiranje 500 dinara :D

cyber_vrbas
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od cyber_vrbas »

@Ivan

-> "Sa kojim programom rade ovi u servisu dekodiranje samsung telefona"

Zasto su korisnici "ubedjeni" da serviseri koriste stvari koje su free na Internetu ?

Seriseri ulazu kupovinom specificne opreme za servisiranje (SW i HW). Zato i naplacuju svoj rad (barem bi trebalo) jer su ulozili GOMILU novca (barem ja jesam) u isti !

Zasto je to tako ?

- GSM programeri-producenti, ulazu veliki novac i znanje u "razbijanje" i REVERS izenjering. Svoj rad zasticuju na specificni nacini (SMART kartice u raznim varijantama i tehnologijama) koje su skoro pa 100% zasticene (potrebne su malo jace "face" da bi "razbile" zastitu) i sve to stavljaju u jednu lepu kutijicu, koju "narod" zove BOKS (BOX) :-)

Stvari koje se nalaze na Internetu su blago receno PREVARE ili polovicno odradjeni poslovi. To su stvari u koje je ulozeno jako puno NOVCA i VREMENA da bi se delile sakom i kapom !

Nekada davno,u vreme SIMENS-a je postojalo puno programa koji nisu bili zasticeni i mogao ih je koristiti skoro pa svako ko je imao odgovarajuci kabel (koji je mogao veoma lako napraviti uz pomoc osnovnog znanja elektrotehnike).

To vreme je poodavno proslo (kada i SIEMENS), tako da skoro pa svi korisnici (ako zele da prodju jeftinije) svoje aparate moraju da nose u servise da bi otklonili kvar (SW ili HW).

Postoje solucije gde Vi u sopstvenoj "radinosti" mozete otkljucati telefon (preko UNLOCK servera), ali ta varijanta je MNOOOOOOOOOGO skuplja od varijante - odneses u SERVIS.

Na primer :

Dekodiranje SERVER SERVIS

HTC 30-50e 10-30e
Samsung 35-40e 5-20e
Iphone 100e 20-30e

Mislim da je poredjenje vise nego dovoljno, zar ne ?

Murinho
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 22. Mar 2008. 00:55

Post od Murinho »

ne znam za android telefone,ali na telefonima sa symbian platformom i sony ericsson dumb i a2 telefonima se sve lepo moze odraditi od kuce uz kako ih ti zoves "prevarantske" programe...
Samsung Galaxy Y Duos + SE k800 + Siemens a50

cyber_vrbas
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od cyber_vrbas »

@murihno

Ti to govoris o dekodiranju ?

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

mislim da mogu samo da se debrendiraju kod kuće dok dekodiranje traži opremu i znanje Murinho .
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

Ivan Cirkovic
Banned
Kontakt:

Post od Ivan Cirkovic »

@cyber_vrbas

Odneo sam u servis i dekodirao ga za 500 dinara :D Potpuno se slazem da sa tobom sta si napisao u prethodnom postu.Video sam i sam da postoje ti box-evi i oprema koja ide uz njih.Naravno da znam da i ovi u servisu koriste pay varijante,ali sam pitao onako koje programe koriste,jer sam mislio da se moze naci neki koji ne koristi box,vec samo kabal od telefona...

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od drgrga »

VeNoM,

Bas tako nekako

Dakle,da zavrsimo diskusiju.....

Tema je bila,moze li se otkljucati I5800,odgovor je vec bio u drugom postu....dakle ne moze u nikakvoj varijanti,potreban je odgovarajuci alat-kolega je gore objasnio detaljno,a ja sam opisao koji,sta,kako,koliko kosta.....sve ostale varijante koje nadjete na net-u ne pokusavajte,jer na I seriji najlakse cete UBITI BOOT i onda ide teza varijanta koju nece niko da radi bez 20 evra,jer se radi na JTAG(mora se otvarati telefon).

Pozdrav,

Odgovori