Dekodiranje telefona
- Ivan Cirkovic
- Banned
- Pridružio se: Sre, 19. Jul 2006. 08:49
- :: LG G5 SE
- Kontakt:
Dekodiranje telefona
Posedujem samsung gt-i5800 i kada sam mu vratio stari rom on se zakljucao i sada trazi sifru da ga otkljucam.Znaci ne prima ni jednu karticu,dok se ne odradi dekodiranje.Zna li neko kako da ga dekodiram sada,a da ne nosim u servis?Vec sam nosio jednom kada sam ga kupio i da sam znao da ce flesovanjem na stari rom da mi ga zakljuca ne bih to ni radio...Ako budem mora da nosim u servis,pre cu ga staviti u fioku i prodati,jer necu iz principa da placam dva puta dekodiranje...
- cyber_vrbas
- Entuzijasta
- Pridružio se: Ned, 20. Sep 2009. 16:36
- Ivan Cirkovic
- Banned
- Kontakt:
- Ivan Cirkovic
- Banned
- Kontakt:
- Ivan Cirkovic
- Banned
- Kontakt:
- Ivan Cirkovic
- Banned
- Kontakt:
- cyber_vrbas
- Entuzijasta
@Ivan
-> "Sa kojim programom rade ovi u servisu dekodiranje samsung telefona"
Zasto su korisnici "ubedjeni" da serviseri koriste stvari koje su free na Internetu ?
Seriseri ulazu kupovinom specificne opreme za servisiranje (SW i HW). Zato i naplacuju svoj rad (barem bi trebalo) jer su ulozili GOMILU novca (barem ja jesam) u isti !
Zasto je to tako ?
- GSM programeri-producenti, ulazu veliki novac i znanje u "razbijanje" i REVERS izenjering. Svoj rad zasticuju na specificni nacini (SMART kartice u raznim varijantama i tehnologijama) koje su skoro pa 100% zasticene (potrebne su malo jace "face" da bi "razbile" zastitu) i sve to stavljaju u jednu lepu kutijicu, koju "narod" zove BOKS (BOX)
Stvari koje se nalaze na Internetu su blago receno PREVARE ili polovicno odradjeni poslovi. To su stvari u koje je ulozeno jako puno NOVCA i VREMENA da bi se delile sakom i kapom !
Nekada davno,u vreme SIMENS-a je postojalo puno programa koji nisu bili zasticeni i mogao ih je koristiti skoro pa svako ko je imao odgovarajuci kabel (koji je mogao veoma lako napraviti uz pomoc osnovnog znanja elektrotehnike).
To vreme je poodavno proslo (kada i SIEMENS), tako da skoro pa svi korisnici (ako zele da prodju jeftinije) svoje aparate moraju da nose u servise da bi otklonili kvar (SW ili HW).
Postoje solucije gde Vi u sopstvenoj "radinosti" mozete otkljucati telefon (preko UNLOCK servera), ali ta varijanta je MNOOOOOOOOOGO skuplja od varijante - odneses u SERVIS.
Na primer :
Dekodiranje SERVER SERVIS
HTC 30-50e 10-30e
Samsung 35-40e 5-20e
Iphone 100e 20-30e
Mislim da je poredjenje vise nego dovoljno, zar ne ?
-> "Sa kojim programom rade ovi u servisu dekodiranje samsung telefona"
Zasto su korisnici "ubedjeni" da serviseri koriste stvari koje su free na Internetu ?
Seriseri ulazu kupovinom specificne opreme za servisiranje (SW i HW). Zato i naplacuju svoj rad (barem bi trebalo) jer su ulozili GOMILU novca (barem ja jesam) u isti !
Zasto je to tako ?
- GSM programeri-producenti, ulazu veliki novac i znanje u "razbijanje" i REVERS izenjering. Svoj rad zasticuju na specificni nacini (SMART kartice u raznim varijantama i tehnologijama) koje su skoro pa 100% zasticene (potrebne su malo jace "face" da bi "razbile" zastitu) i sve to stavljaju u jednu lepu kutijicu, koju "narod" zove BOKS (BOX)

Stvari koje se nalaze na Internetu su blago receno PREVARE ili polovicno odradjeni poslovi. To su stvari u koje je ulozeno jako puno NOVCA i VREMENA da bi se delile sakom i kapom !
Nekada davno,u vreme SIMENS-a je postojalo puno programa koji nisu bili zasticeni i mogao ih je koristiti skoro pa svako ko je imao odgovarajuci kabel (koji je mogao veoma lako napraviti uz pomoc osnovnog znanja elektrotehnike).
To vreme je poodavno proslo (kada i SIEMENS), tako da skoro pa svi korisnici (ako zele da prodju jeftinije) svoje aparate moraju da nose u servise da bi otklonili kvar (SW ili HW).
Postoje solucije gde Vi u sopstvenoj "radinosti" mozete otkljucati telefon (preko UNLOCK servera), ali ta varijanta je MNOOOOOOOOOGO skuplja od varijante - odneses u SERVIS.
Na primer :
Dekodiranje SERVER SERVIS
HTC 30-50e 10-30e
Samsung 35-40e 5-20e
Iphone 100e 20-30e
Mislim da je poredjenje vise nego dovoljno, zar ne ?
- cyber_vrbas
- Entuzijasta
- Ivan Cirkovic
- Banned
- Kontakt:
@cyber_vrbas
Odneo sam u servis i dekodirao ga za 500 dinara
Potpuno se slazem da sa tobom sta si napisao u prethodnom postu.Video sam i sam da postoje ti box-evi i oprema koja ide uz njih.Naravno da znam da i ovi u servisu koriste pay varijante,ali sam pitao onako koje programe koriste,jer sam mislio da se moze naci neki koji ne koristi box,vec samo kabal od telefona...
Odneo sam u servis i dekodirao ga za 500 dinara

VeNoM,
Bas tako nekako
Dakle,da zavrsimo diskusiju.....
Tema je bila,moze li se otkljucati I5800,odgovor je vec bio u drugom postu....dakle ne moze u nikakvoj varijanti,potreban je odgovarajuci alat-kolega je gore objasnio detaljno,a ja sam opisao koji,sta,kako,koliko kosta.....sve ostale varijante koje nadjete na net-u ne pokusavajte,jer na I seriji najlakse cete UBITI BOOT i onda ide teza varijanta koju nece niko da radi bez 20 evra,jer se radi na JTAG(mora se otvarati telefon).
Pozdrav,
Bas tako nekako
Dakle,da zavrsimo diskusiju.....
Tema je bila,moze li se otkljucati I5800,odgovor je vec bio u drugom postu....dakle ne moze u nikakvoj varijanti,potreban je odgovarajuci alat-kolega je gore objasnio detaljno,a ja sam opisao koji,sta,kako,koliko kosta.....sve ostale varijante koje nadjete na net-u ne pokusavajte,jer na I seriji najlakse cete UBITI BOOT i onda ide teza varijanta koju nece niko da radi bez 20 evra,jer se radi na JTAG(mora se otvarati telefon).
Pozdrav,