Veliki problemi sa Nokia C7

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
vatrogasac
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 04. Jan 2012. 15:32

Veliki problemi sa Nokia C7

Post od vatrogasac »

Evo ovako,da pocnem.Kupim ja C7 i istog dana odem na neki koncert.Tamo sam slikao i snimao video klipove.U jednom trenutku telefon zablokira i ugasi se.Kad sam pokusavao da ga upalim on samo zavibrira za paljenje ali se ne upali.Dodjem kuci sa koncerta,telefon mi ispadne pa parket i pukne mi touch screen :smutny: .Poludeo sam.
Odnesem ga u servis,zamene mi touch screen i vrate mi telefon kao sve je sredjeno sad ce da radi samo primetili su da je ploca malo kriva i da bi to moglo da mi pravi problem ubuduce.Telefon stvarno par dana radi i opet se ugasi prilikom pustanja video klipa.Vratim im telefon u servis kazu nema problema resicemo.Isti dan mi vracaju telefon i kazu uradili su hard reset i sad ce biti sve u redu.
Radio je super 2 nedelje.Ugasi mi se prilikom pustanja neke aplikacije ali ga ja bez problema upalim i radi ponovo.To se ponovi jos par puta u toku nedelje i onda je jednom opet blokirao i ugasio se.Posto nije hteo da se upali dao sam ga ponovo u servis.Posle par dana zovu i kazu da telefon ne moze da se popravi.Da je verovatno ploca problem.Cak mi vrate stari polomljeni touch screen i pare.
Sad mi kuci stpji telefon sa polomljenim touch screenom koji ne moze da se upali (valjda je ploca kako oni kazu)samo mi nije jasno zasto oni tu plocu nisu mogli da zamene novom.Nemoguce je da telefon ne moze da se popravi.Meni se cini da nisu bas strucni.
Zna li neko sta da radim i koliko moze da me kosta popravka ili zamena te ploce?

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 21. Sep 2006. 20:48
:: Nisam iz Beograda !

Post od drgrga »

vatrogasac,

Iskreno,po meni su PREPOSTENI jer su ti ipak zamenili deo koji je nastao tvojom nepaznjom odnosno padom.....

Zamena ploca se ne izvodi jer ne postoji cela ploca kao rezervni deo......moze da se nadje vrlo retko i kosta skoro kao ceo telefon.....eto tako nekako....
Ida u pravu su,po ovome i ja mislim da tom telefonu vise nema spasa,procitaj malo temu "telefoni koje treba izbegavati" :lol:

vatrogasac
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od vatrogasac »

Druze oni meni deo nisu zamenili na osnovu garancije nego sam ga ja normalno platio.Napisao sam lepo.I da,sta mogu da uradim sa njim.Jel moze bar da se prodaju neki delovi iz njega.Tipa kamera i te stvari jer na njemu je sve novo sem touch-a koji je polomljen

siki069
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 22. Sep 2010. 20:48

Post od siki069 »

Prepošteni su jer su ti vratili tač skrin i odrekli se svoje zarade na tač koji su ti već prodali.
Ploču možeš zameniti samo u ovlašćenom Nokia servisu i košta kao ceo telefon.
Ne verujem da će ti iko dati neke ozbiljne pare za taj ostatak.

vatrogasac
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od vatrogasac »

Ok ljudi hvala puno!Inace nemam srece sa telefonima ali ovaj me je razocarao strasno!Ne znam vise sta da kupin.Nemam ideju.

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Motorolla DEFY ili nešto slično robusno. Ako si specijalac možeš da se otvoriš i za SONIM ali u tom slučaju već telefon nije stvar za tebe, pa možeš i da se snabdevaš po buvljacima 3310kama dok nam ih sve ne istrošiš :D
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

vatrogasac, kao sto je gargamel4 rekao, ja ti savetujem Sonim XP3300Force - ako se tome nesto desi, cak i pri padu sa desetog sprata, ja cu da pojedem svoje patike. To je neunistiv telefon!!!!
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

vatrogasac
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od vatrogasac »

Vidi brate s obzirom na posao kojim se bavim SONIM je idealan :lol: hahaha.Inace nije problem lomljivost.Ovo je prvi telefon koji sam razbio.Kad sam rekao da nisam imao srece sa telefonim mislio sam na to da sam jedan izgubio,jedan su mi maznuli (pronadjen) i sad ovaj C7.A ta Motorola mi i ne deluje tako lose samo nisam upucen u Motorole i ne znam kakva je.Da li ima neku falinku i kako se pokazala :wink:

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od drgrga »

siki069,

Like :)

Svakodnevno sam svedok toliko bahatog ponasanja sa telefonima koji su sve jadniji i krhkiji a onda kad nastane problem i to treba da se popravi i plati,a nekad ne moze ili je jako skupo "a joj sta cu,kuku meni,ostao mi imenik,poruke,slike,pa jel stvarno ne moze da se popravi,pa imas li neki jeftin samo da imam da se javim".......ona idu od radnje do radnje,niko ne otkupljuje naidje na nekog i kome bas treba da izvuce sta se moze od delova i ponudi mu 15 evra za takav telefon i tunastaje svadja.....kako bre 15 evra za ovakav telefon....jeste da je crko ali........

Pricam uopsteno redovnu situaciju svaki dan....ne mislim konkretno na slucaj ovde u temi.....

dzonsi
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 10. Sep 2010. 16:02

Post od dzonsi »

siki069, a onda ce taj tac koji je on koristio dve nedelje nekome da prodaju kao novi,tako da su sa jedne strane fer a sa druge...

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od drgrga »

dzonsi,

Jeste da,svi majstori su lopovi,si nekad menjao touch panel na C7 ? :uhuh:

psyhound ,

Pa eto resenja....nakacis i taj za 10 din i koliko dodje,inace ja sam radi fore nedavno stavio dva Nova telefona i znas za koliko su otisli ? Za upola cene.......Na Limundu je nekad bilo tako,a sad niko para nema......pozz

vatrogasac
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od vatrogasac »

drgrga, Tako ce i biti.Limundo i neka ode za kolko hoce.Samo moram sacekati da uzmem drugi da imam cime da ga slikam :D

dzonsi
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 10. Sep 2010. 16:02

Post od dzonsi »

drgrga, nisam mislio na to,nego da postoji i druga strana medalje,a kao i u svakom poslu ima raznih ljudi :)

skar
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 17. Jan 2010. 22:07
:: nobody know
Kontakt:

Post od skar »

samo mi malo pojasnite,kakve veze ima gasenje telefona sa touch screen-om,
citao sam par puta i opet mi nije jasno zbog cega su tebi vracene pare,sto ti se telefon gasi? sto ti se ploca iskrivila,ovde lud-zbunjenog...
a sto se tice bahatosti imam jednu N8 za delove tamo u casici jos od letos,ako se setim uslikacu je,Hirosima

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 20. Feb 2006. 18:45
:: Iphone 7
:: Lenovo P780

Re: Veliki problemi sa Nokia C7

Post od bachika »

vatrogasac napisao:Dodjem kuci sa koncerta,telefon mi ispadne pa parket i pukne mi touch screen :smutny: .Poludeo sam.
Odnesem ga u servis,zamene mi touch screen i vrate mi telefon kao sve je sredjeno sad ce da radi samo primetili su da je ploca malo kriva i da bi to moglo da mi pravi problem ubuduce.

Posto nije hteo da se upali dao sam ga ponovo u servis.Posle par dana zovu i kazu da telefon ne moze da se popravi.Da je verovatno ploca problem.Cak mi vrate stari polomljeni touch screen i pare.
skar da li ti je sad malo jasnije ;)
edit: skar sad tek videh da smo komšije :D
Live to Ride, Ride to Live. I prefer to reboot my phone through SetCPU

Odgovori