Nabavka delova za servisiranje
Nabavka delova za servisiranje
Interesuje me moze li mi neko reci konkretno gde se nabavljaju delovi (fletovi,displeji,kamere,buzeri,zvucnici,srafovi...) za servisiranje mobilnih,naravno iz prve ruke?
Znam da se to radi u veleprodajama ali mi treba konkretno neko ime?Ima li ih kod nas?
Znam da se to radi u veleprodajama ali mi treba konkretno neko ime?Ima li ih kod nas?
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
serviser, pa mogao si da izaberes npr. nik "buduca_musterija_servisa". Ovako ces da zbunjujes ljude.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
- cyber_vrbas
- Entuzijasta
- Pridružio se: Ned, 20. Sep 2009. 16:36
Ako zelis da se bavis servisom :
- Otidji u neki dobar provereni servis i pitaj da li im treba "segrt". Tako ces barem biti uveden u posao, nauciti osnove.Ako im treba, sve ces saznati iz prve ruke, dobavljace, VP i dr.
Cisto da ti napomenem, da VP za delove postoji, ali tu ti kao fizicko lice imas jedan veliki problem, a to je da ne mozes da kupis nista od njih po "povoljnijoj ceni" jer oni i jesu VP. Moras da imas PIB, i da se bavis iskljucivo tom delatnoscu, ne da imas pib od PILJARNICE !
- Otidji u neki dobar provereni servis i pitaj da li im treba "segrt". Tako ces barem biti uveden u posao, nauciti osnove.Ako im treba, sve ces saznati iz prve ruke, dobavljace, VP i dr.
Cisto da ti napomenem, da VP za delove postoji, ali tu ti kao fizicko lice imas jedan veliki problem, a to je da ne mozes da kupis nista od njih po "povoljnijoj ceni" jer oni i jesu VP. Moras da imas PIB, i da se bavis iskljucivo tom delatnoscu, ne da imas pib od PILJARNICE !
Sve ja to znam,znam sta je potrebno da bih kupovao delove od VP ali me interesuje koje VP postoje kod nas,konkretno?Jedna od njih je verovatno condormobile?
Medjutim mene nesto drugo kopka-ako ja recimo znam lika koji prodaje,radi primera samo,ekran za n95 za 1000 din,gde on nabavlja taj ekran?Posto je i on fizicko lice sigurno ga nije kupio u VP...ili je mozda povezan sa nekim ko ima servis pa mu on nabavlja delove ali sumnjam da bi neki serviser pristao na to.
Reci cete verovatno da je taj ekran od 1000 din kineski,turski ili ciji vec,i naravno da jeste,ali gde ga nabavljaju?
Medjutim mene nesto drugo kopka-ako ja recimo znam lika koji prodaje,radi primera samo,ekran za n95 za 1000 din,gde on nabavlja taj ekran?Posto je i on fizicko lice sigurno ga nije kupio u VP...ili je mozda povezan sa nekim ko ima servis pa mu on nabavlja delove ali sumnjam da bi neki serviser pristao na to.
Reci cete verovatno da je taj ekran od 1000 din kineski,turski ili ciji vec,i naravno da jeste,ali gde ga nabavljaju?
- cyber_vrbas
- Entuzijasta
Ne, @serviser ima jedan LG 540 koji mu je ispao i zeli sam da zameni displej, odnosno da ga kupi i zameni. Medjutim ne odgovara mu cena, niti u servisu, niti na netu sto moze da kupi (postoje firme koje prodaju repromaterijal, ali ne po VP cenama). Pa je odlucio da "pokusa" on da kupi od VP po VP cenama, bez firme,PIB-a......
A moj odgovor je : da se VP u svim poslovima smatra "poslovna tajna". Tako da neko ko se bavi ovim poslom ozbiljno nece otkriti svoj izvor.
Moja preporuka :
1. Otidji u servis da zavrsis svoj problem
2. Imas 1.000 web shop-ova koji prodaju sve i svasta, imas i u Kini koliko god hoces. Pa kupi....
A moj odgovor je : da se VP u svim poslovima smatra "poslovna tajna". Tako da neko ko se bavi ovim poslom ozbiljno nece otkriti svoj izvor.
Moja preporuka :
1. Otidji u servis da zavrsis svoj problem
2. Imas 1.000 web shop-ova koji prodaju sve i svasta, imas i u Kini koliko god hoces. Pa kupi....
A sto vi "serviseri" mislite da je taj vas posao toliko tezak,kao da neko treba da bude Ajnstajn da bi zamenio displej????
Evo cisto da znate da sam ja kao fizicko lice USPEO da kupim deo od veleprodaje koje su po vama top secret organizacije i USPEO da zamenim, sam, ovako glup, i telefon radi.
Niste vi ovde jedini i najpametniji, ima i drugih foruma i svakako BOLJIH sevisera od vas ovde,a pre svega LJUDI, koji zele i da pomognu.
Evo cisto da znate da sam ja kao fizicko lice USPEO da kupim deo od veleprodaje koje su po vama top secret organizacije i USPEO da zamenim, sam, ovako glup, i telefon radi.
Niste vi ovde jedini i najpametniji, ima i drugih foruma i svakako BOLJIH sevisera od vas ovde,a pre svega LJUDI, koji zele i da pomognu.
- cyber_vrbas
- Entuzijasta
- jerkann
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
- :: Samsung Galaxy S4
- :: Nokia 808
Da poznata je serviserska garancija. Mozes da imas i 2000 racuna, ako nece da prihvate reklamaciju nece i to ti je. Uvek moze da se vade na neadekvatno rukovanje zato sam ja odavno digao ruke od tih ovlascenih servisera i telefone mi servisira decko ko je zavrsio elektroniku (bavi se telefonima iz hobija vise) a delove takodje nabavlja po VP cenama, doduse bez racuna ali kao sto rekoh gore to i nema neki znacaj u nasoj zemlji.
- cyber_vrbas
- Entuzijasta
@serviser
Hahaha, evo, na osnovu tvog odgovora TVRDIM da ne govoris istinu, a razlog je taj :
VP daju garanciju ISKLJUCIVO na 1 mesec !
Konstatacija : NE GOVORIS istinu (dovodis druge korisnike u zabludu !)
@jerkann
Serviser i "serviser" su sasvim nesto drugo, ali sa "korisnicima" je jako tesko izaci na kraj !
Hahaha, evo, na osnovu tvog odgovora TVRDIM da ne govoris istinu, a razlog je taj :
VP daju garanciju ISKLJUCIVO na 1 mesec !
Konstatacija : NE GOVORIS istinu (dovodis druge korisnike u zabludu !)
@jerkann
Serviser i "serviser" su sasvim nesto drugo, ali sa "korisnicima" je jako tesko izaci na kraj !
- skar
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 17. Jan 2010. 22:07
- :: nobody know
- Kontakt:
ekran ide alone,nema veze sa TS-om
i zna se koja VP prodaje privatnim licima delove
sto znaci da svaki put kad prodaju pljunu servisima na poso....(nisam hteo da psujem)
a ti decko,kolega sa foruma,moras biti dobar segrt jedno 2 godine da bi skontao osnove tog posla,pa vidi da li je dovoljno samo popiti pamet
pozz!
i zna se koja VP prodaje privatnim licima delove

a ti decko,kolega sa foruma,moras biti dobar segrt jedno 2 godine da bi skontao osnove tog posla,pa vidi da li je dovoljno samo popiti pamet