S2 9003

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
trifke78
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 24. Avg 2012. 12:26
:: Samsung i9003
:: Nokia C5

S2 9003

Post od trifke78 »

Свако добро.
Нов сам на форуму поздрав свима.
Да ли неко има савет за следеци пробелем.
Овај сам свој текст копирао са другог форума

Sledeci problem sam opisao ovako na forumu.

9003 више нема ИМЕИ
Поздрав свима и хвала вам унапред....
Телефон стар месец дана ...показао знак на дисплеју круг и коса црта био сам у просторији од панела али сам и раније имао као и колеге добар сигнал ..рестартујем ван просторије,напоље и дође сигнал.. мислим заглупио је...један разговор уђем у просторију и кад сам касније обратио пажњу поново знак исти и више не помаже ни рестарт ни туђа картица ни.....ништа.
Рекламирам...кажу немаш више ИМЕИ не постоји како народе,шта да радим једва сам и издвојио паре узео га зато што мало зрачи......почела глава да ме боли од Нокије
Имате ли предлог.Од Ужица сам а радња у Бг.
Скинуо сам тај маркет андроид неки нешто плеј...за скидање апликација,скинем скајп,православни подсетник и све је лапо радило.
Ауууухххх....Био сам и на ју тјуб али мислим да то није овај проблем .Човек из радње/сервиса ће ми јавити....
изашао је у сусрет али неможе каже да прихвати гаранцију.-можда....незнам немам појма
Имао сам 2.3.5 верзију
Линк

Хвала вам на свему унапред........помагајте.
ХОће ли да помогне овај уређај

Kod:
http://www.androidsrbija.com/oglasi/oglas/59.html

ИЛи мора неки јтаг или.... немам коментара.....

Мој следеци проблем је овакав и изнео сам га на форуму

Hvala свима bez obzira na ishod

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Re: S2 9003

Post od Azimuth »

Imao sam slican problem sinoc kad sam stavljao neki kuvani rom. Doduse, IMEI mi nije nestao ali je bio promenjen i stalno je izbacivao neko upozorenje. Dok ne kliknem na OK niti net radi, niti ima mreze.
Resenje je, barem u mom slucaju, prilicno jednostavno. Odradio sam restore na oficijelni rom da bi mi se vratio IMEI, i ponovo polagano sve do opet ovog JB-a koji je trenutno na mom SGS.
Pokusaj sa tim, ako uopste znas kako to da odradis...

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

trifke78, prvo koji ti model zapravo imas? I9003 nije S2 vec Galaxy SL. Ako je I9103 to je onda Galaxy R. Da li si mozda menjao firmver na tom aparatu? Instalirao kuvani firmver ili neke patcheve iz recovery moda?

Ili je se to desilo onako "naprasno"?
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 21. Sep 2006. 20:48
:: Nisam iz Beograda !

Post od drgrga »

trifke78,

To sa linka je krs....ne moze se vratiti imei s njim,potreban je neki od Jtag interfejsa....i veoma veliko znanje u radu sa njim,pri tom potreban je i neki od Boxova za Samsunga......konkretno,ne diraj nista no odnesi u neki dooooobro provereni servis...............pozzz

trifke78
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od trifke78 »

Апарата сам купио у Лоџишоп.Ту сам га однео на сервис јер је стар месец дана.
Данас ми је сервисер рекао да је морао Јтаг и да се договорим са Логишопом око могуће цене од 25 евра.
Ето тако сам прошао.
А што се тиче историје телефона то сам написао.
Преостаје ми да вам се захвалим на пажњи и на саветима.
Да телефон је Samsung I9003 Galaxy SL.Узео сам га јер мало зрачи.
Али да ли је могао да се поквари после пар дана што сам нестручно радио са Киес-НЕМАМ ПОЈМА.
Не разумем се....а хтео сам да пуним преко тог програма Екстерну нову картицу од 16 Гб ХД..
Имам и једно питање како да направим ту копије ефс на картицу да је имам стално...и да ли је она видљива на читачу картица.
Коначно мој телефон после ........ дана.
Још једном хвала свима
Poslednja izmena od Miškoni u Pet, 24. Avg 2012. 18:22, izmenjeno 1 put ukupno.
Rezlog: uklonjen nepotreban citat

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od drgrga »

Логишоп................ ko su ti likovi ? :blinky:

trifke78
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od trifke78 »

LOGIC SHOP :)
Ако може одговор како да направим тај сигурносни бекап на картицу тај ефс фјл или већ ђта све треба да ми се опет то не деси шда се више не отвара.

siki069
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 22. Sep 2010. 20:48

Post od siki069 »

Sto placas ako imas garanciju? Jeftinije bi te izaslo u Uzicu- 20evra. U Beogradu si platio 25 evra plus kuriri tamo i nazad. To je oko 30 do 35 evra. Jeftinije te izadje bez garancije. Mozda ne bi ni gubio IMEI.

trifke78
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od trifke78 »

Шта да ти кажем.... можда прођем и без сервиса...видећемо хвала на бризи.
Народе шта рекосте како сера ради тај сигурносни бекап?
Хвала унапред

siki069
Mobil fan
Mobil fan

Post od siki069 »

Navodis servisera u Logic-shopu sta da uradi? Jos ti nisu vratili IMEI? Jesi bio licno nekad u toj supici zvanoj Logic shop? Tamo nema servisera. Povrsine je 4 metra kvadratna.

trifke78
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od trifke78 »

Милслим да имају 2 продавнице.Пре 10-ак минута сам се чуо и кажу 25 евра+МИСЛИМ 236динара поштарина-а остаје у гаранцији. Немам коментара.
Кажу да би морали да пошаљу у Самсунг па ћу они да замене плочу реда величина до 120Евра.итд....итд.
Ето....каже сервисер је најбољи у Србији-малтене -хвали га газда.
Лепо им кажем да сам користио Киес ради пребацивање слика.....а сервисер ми каже мора да је било чекирано у Опцијама аутоматско ажурирање софтвера....као да сам ја то требао да знам па да искључим благовремено.
Али ето шта да кажем није као код нокие да има посебно дугме за ажурирање...
Живели сви.
Хвала вам.
И молим вас можете ли ми рећи како се прави тај чувени бекап ефс фајл неки линк ....за сваки случај.Хвала :)

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

trifke78, pricaju gluposti. Sve i da je bilo ukljuceno automatsko azuriranje softvera ono je dozvoljeno i nema razloga da ponistava garanciju. Sem toga i automatsko azuriranje je automatsko samo u smislu da automatski proverava da li ima nadogradnji, sam proces nadogradnje nece poceti bez dijaloga za potvrdu.

Daklem jednostavno lazu i pokusavaju da se izvuku. Ako nisi instalirao kuvani firmver, nisi instalirao patcheve iz "recovery moda", nisi petljao nesto sa efs particijom i slicno, a telefon je jos uvek u garanciji, onda su duzni da ti poprave kvar za dzabe.

trifke78
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od trifke78 »

Хвала ти немам времена да се са неким нагађам.... потребан ми је телефон.
Нисам ништа дирао али ето како је тако је
Само да научим како се прави тај сигурносни бекап.
Хвала ти што бринеш.ПОздрав свима.

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od drgrga »

trifke78,

Navalio si na sigurnosni beckap kao smrt na babu ! Nema nikakvog beckapa kojim ces spasiti pucanje NVM zone ili ti Imei-ja Samsunga,nije ti to Nokia ili SE......

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

drgrga, moze da izgubi NV i bez hardverskog kvara, npr instaliranjem "kuvanog" firmvera koji zahteva reparticionisanje ili "felericnog" kuvanog firmvera. U takvoj situaciji, ako moze da boot-uje telefon i jedini simptom je to sto je IMEI 0000000000000, ako ima bekap EFS particije uvek moze da ga vrati pomocu Odina. Meni se to desavalo sa I5800 i uvek sam uspevao da vratim NV instalacijom originalnog firmvera i flesovanjem bekapa EFS particije pomocu Odina.

Za takve situacije kada nema fizickog ostecenja bekap EFS particije je spas.

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od drgrga »

tomas.hokenberi,

Pa onda mu objasni kako to da uradi,vidis da udavi decko,ja se u te free kucne varijante stvarno ne razumem.... :uhuh:

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer
Pridružio se: Ned, 14. Feb 2010. 22:33

Post od lesa0208 »

Ne vredi mu nista sada EFS ako bekapako ga nije uradio pre problema, jer ce mu bekap napraviti za sadasnje stanje... Al neka pokusai skine sa marketa ktool i neka proba sa njime on radi bekap i restore EFS-a

siki069
Mobil fan
Mobil fan

Post od siki069 »

Telefon je izgleda jos uvek kod najboljeg servisera u Srbiji. Da Logic shop uopste ima servis, ne bi mu nista naplatili, jer ne placaju dodatno kacenje na Jtag. Placaju tom najboljem, a onda bolje musterija da plati i da pri tome zarade bar jos 5evra. Prevaranti.

hirurg
Banned
Pridružio se: Sub, 19. Dec 2009. 23:51
:: Samsung Galaxy Note
:: Samsung Galaxy Tab 2
Kontakt:

Одг: S2 9003

Post od hirurg »

Ja sam ovu temu procitao par puta i stvarno ne kontam sta ovaj lik hoce????? Sta ustvari pita na ovoj temi sem za postupak kako da uradi backup??? No dobro neka i takvih, mada admini treba da uabrwne ljudima koji se teg reguju da postavljaju teme a da do tada uvjek pocetna strana im bude kako se ponasa na forumu.. A sada da kazem i ja nesto vezano za imei..postoji programcic na xda koji mjenja imei bar sam ja na tabletu p 1000 uradio to sa njim jer sam ga brikovao. Mada je radio i sa svim nulama! Jtag ne treba zato jer ima mali softvercic koji to odradi za sekundicu...al google je zato tu !!!
SAMSUNG GALAXY NOTE N7000

trifke78
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od trifke78 »

Да се захвалим свима!
Нисам имао времена да посетим форум имам близанце девојчице мале 16 месеци па......једна има баш температурицу
Хвала свима !!!
Да телефон је стигао.
Као смрт на бабу :) ....све нас то чека а незнамо када ће, тако да....ништа од бабе. :)

Овако народе стигао је телефон и наравно...платио сам 25 евра+поштарина и остао телефон наводно у у гаранцији можете мислити.---јака ми гаранција.
Да у праву сте за тај бекап јесам доста пута питао.
Желим сад кад је дошао да безбено то одрадим на ектерну меморијску картицу да немам сличних проблема и да то не буде више наводно компликовано.
Дође ми да уђем у свет мобилних због онаквих да видим каква је то математика.
Сад хвала Господу,немогу,имам децу и имао бих опет приоритете до мобилних.
Својевремено сам флешовао бавио се са сателитским ресиверима ....незнам ни сам колико сам модела радио поправљао и мрежни део и ситнице...али верујте треба ми само телефон да га имам а не га чачкам за свашта.
Укратко немем појма око мобилних и незнам уопште да ли да се упуштам у то али због онаквих што дају гаранцију.
Сад би чини ми се почео...најбољи у Србији.То не бих рекао ни за кога-тим речима.
Благодарим стварно свима на сусрету на труду и наравно препорука за.....и како :)
Молим вас и хвала вам!

Odgovori