Flesovanje DA ili NE!!!

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
glidder
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pon, 31. Okt 2005. 14:29

Flesovanje DA ili NE!!!

Post od glidder »

Znaci namera mi je da nam neko iskusan konacno odgovori da li je flesovanje opasno ili ne?
Koliko sam shvatio opasno je ono flesovanje kada stariji model flesujemo softverom nekog novijeg modela pa hardver ne moze da izdrzi jer jednostavno nije namenjen za to ALI da li neki konkretan model sa recimo vodafonovim softverom mozemo flesovati BEZ RIZIKA "cistim i originalnim" softverom proizvodjaca za taj model????

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

Post od Akki »

Opasno je ako to radi neko nestrucan jer se moze desiti da telefon vise ne radi! Mozes fleshovati tel sa vodafonovim softverom i ubaciti nov "cist" sf, ali ne bez rizika, mada je isti kada radi neko "strucan" mali!
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

glidder
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pon, 31. Okt 2005. 14:29

Post od glidder »

Primecujem da su misljenja dosta podeljena ima onih koji tvrde da je stetno i da moze biti stetno kao i onih koji se "zaklinju" u to da je to potpuno bezopasno!!!
Koliko moze da kosta fles i sta se desava ukoliko serviser flesom "sredi" (pokvari) telefon???

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Flesovanje najcesce kosta oko 10 evra,za neke telefone i skuplje ali u 90% slucajeva je toliko.
Kao sto ti je akki napisao,ako neko ko nema blage veze flesuje telefon moze da se desi da nesto zabrlja i"ubije"telefon pa onda samo servis pomaze,zato bolje idi odmah u servis da ti strucnjaci flesuju telefon,pogotovo ako ti je stvarno sa Vodafon-a!
Pozdrav 8)

Nikola Vapa/CA
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 24. Sep 2005. 20:19

Post od Nikola Vapa/CA »

Nemojte flesovati telefon bez preke potreba.Ucinite to samo kad imate problem a ne da bi izbrisali fabricke slike ili neke druge stvari zbog druge mreze.

Bojan CX
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 11:43

Post od Bojan CX »

jel mogu ja da odradim flesovanje simensa cx7i?
Ovo mi je preko potrebno, jer je ovaj namenjen da radi u i-modu, pa ne mogu da podesim e-mail i mms.
Sta mi je za to potrebno, kabal i kompjuter imam :)
pozdrav

Aca
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 29. Dec 2003. 16:57

Post od Aca »

Ja sam flesovao M55 bez problema, a software sam skinuo sa siemensovog sajta. 8) 8) 8)

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Nemojte petljati sami oko toga! Jednostavno odnesite u neki provereni servis,izdvojite 10evra,necete imati problema i budite mirni onda...

dr4qla
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 06. Jan 2006. 02:48

Post od dr4qla »

Imam samsung E820 i u njemu je softwer od t-mobile-a on swe radi i swe je okey... ali mene taj sof nerwira... Jel mogu ja da tu stawim orginal sof i dali je to pametno(ako uopshe postoji orginal software) :?

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Naravno da postoji i naravno da moze da se ubaci u nekom dobrom servisu (nemoze od kuce) tako da je flesovanje za tebe pravo resenje!
Pozdrav 8)

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

hat,gde si to uradio? jel u bgdu ili gde? ajde majke ti napisi ubi se od trazenja gde to mogu uraditi... 8)

dejca
Banned
Pridružio se: Uto, 31. Jan 2006. 00:11

Post od dejca »

Ako sam sjebes nesto moguce je da nece ni da primete da si sam nesto brckao a cena zavisi,ako rade full flash oko 5e skuplje od cene flesovanja.

dejca
Banned
Pridružio se: Uto, 31. Jan 2006. 00:11

Post od dejca »

flesovanje K750 nebi trebao da bude problem za neki servis i srednje klase posto oprema za to kosta 120e. gde li si to trazio??

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Bolje ne cackajte kuci ako nemate neko znanje ili ste bar detaljno proucili uputstva od A do Š,bolje da vam to uradi neko ko zna kako!
Pozdrav 8)

dr4qla
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 06. Jan 2006. 02:48

Post od dr4qla »

Lomnica_city, Kako mislish od kuce... :unsure:

Znachi ja mogu da ubacim now soft bez ikakwih problema u E820?

srdachan pozraw frend! 8)

Tanja
neaktivan nalog
Pridružio se: Pon, 02. Jan 2006. 16:22

Post od Tanja »

ja sam promenila softver na mom w550i (nesht je prvobitni kochio a ovaj novi radi koa beba) preko programa na telefonu :D sve je ishlo preko gprs-a,telefon je sve sam odradio,jedino shto mi je otishlo 140 dinara kredita :lol:
Sony Ericsson Vivaz silver 8gb + Nokia e71 8gb white <3

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Mozes ali ne od kuce,na kompjuteru,morao bi to neki bolji servis da uradi!A poznata je cinjenica da od skoro i noviji SE telefoni mogu da se update-uju od kuce ali opet treba biti pazljiv i citati uputstva!
Pozdrav 8)

mugabe
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 15. Feb 2006. 12:11

Post od mugabe »

Imam 6230 i jedan problemcic neprikazuje mi internu memoriju vec samo mmc dali bi pomoglo flesovanje

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 10. Okt 2004. 16:00

Post od stefank »

Pa nju i prikazuje samo u podesavanjima (pa podesavanja telefona cini mi se), kolko ja znam... :roll:

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 16. Feb 2006. 18:41
:: iPhone 6 64gb SG
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

ja sam fleshovao telefon u super servisu u balkanskoj ulici, servis se zove spyder ili tako neshto... telefon mi super radi, a platio sam 800 djunti... bilo mi je lakshe da izdvojim te pare(koje nisu ne znam ni ja koliko velike :D ) nego da kucji neshto sam uprskam...
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...
-- iPhone 6 space gray, 64 GB --

Odgovori