Servisiranje - pitajte

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
Odgovori
loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Re: Servisiranje-pitajte

Post od loki13 »

Možde ne bi bilo zgoreg da serviseri u svom profilu napišu tačno mesto gde obavljaju svoju delatnost, ne škodi a moglo bi da pomogne...
D500&E71

siki069
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 22. Sep 2010. 20:48

Post od siki069 »

Cyber_Vrbas? Milsim da nije teško zaključiti da je iz Vrbasa.
DrGrga ima u potpisu da nije iz Beograda. Mogao je da napiše severno od Beograda.

Lela preporučujem ti da kurisrskom službom pošalješ nekom od njih dvojice tu 2730.
AKS uzima 170 do 240 dinara (po odluci kurira) u jednom pravcu.
Izaćiće te ukupno isto ili jeftinije, a mnogo ti je sigurnije.

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 21. Sep 2006. 20:48
:: Nisam iz Beograda !

Post od drgrga »

siki069,

Moj potpis je bio odakle i jesam i gde radim,ali me je vecina pitala: "Da li je Vas servis u BG",stoga sam razmazenim Beogradjanima ostavio potpis,da me ne bi smarali.......ako me razumes (c) pokojna Mileva :)

Ako hoce da prodje po neBeogradskim nafuranim cenama,nego nasim sirotinjskim,slobodno nek salje,pozdrav

Lela
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 19. Jan 2011. 18:45
:: HTC Desire X

Post od Lela »

Jao, jao, jao, razmazeni Beogradjani :-P kakvi stereotipi! Covek iz Vrbasa je lepo napisao da kazemo gde zivimo, ne bi li nam preporucio proveren servis, i? Nisam dobila odgovor. Nasla sam servis u kome ce dekodirati ovaj krs za 1500 din.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Одг: Servisiranje-pitajte

Post od toda81 »

Ne bih dao te pare za dekodiranje tog telefona nikad
Note IV N9100 dual

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od drgrga »

toda81,

Onda ga ostavis kao igracku,ili koristis mrezu sa koje je dosao....ja inace svojim musterijama prvo kazem da lepo razmisle da li je to isplativo ili ne.....da ne poverujes vecina njih se ipak vrati posle par dana i kaze "ma otkljucavaj".....koji su njihovi prohtevi,razlozi,itd....u to ne zalazim.

" Ja nikad ne kupujem ono sto mi ne treba vec samo ono sto mi treba" (c) Elvis glumac na youtube... :)

Lela
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 19. Jan 2011. 18:45
:: HTC Desire X

Post od Lela »

Toda81, juce mi je stigla MTS kartica, u sta da je udenem, de reci?! Mi smo atipicna porodica, imamo 2 mobilna tel u kuci :-P jedan je ovaj koji ce uskoro postati neupotrebljiv ako ga ne dek. drugi je u fazi raspadanja, koristi ga moj muz i jedva ceka da preuzme ovaj moj. Deca su jos uvek mala, hvala Bogu ne traze mobilne. Koji je vas predlog bio, da ostanem u VIPu, jer mi je ovaj tel zakljucan na tu mrezu?! Msm :-[ Ili caskom da kupim jos 2-3 telefona, da se nadje, 1 za po kuci, 2 za pijac i 3 kad dodju gosti. Maaalo ste se pogubili u svetu mobajla B-)

varicak
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 23. Mar 2010. 17:18

Post od varicak »

Imam Samsung Galaxy S2 i imam problem, pa bih vas zamolio za pomoć. Telefon nije root-ovan i ništa slično. Povremeno mi se dešava da kada hoću da upalim wi-fi kliknem na ikonicu, ona pozeleni, ali samo bledo i ne "zasvetli" ona linijica ispod znaka za wi-fi koja signalizira da je wi-fi aktivan. Wi fi tada nije aktivan. Najčešće telefon tada isključim pa uključim ponovo i tada čim se telefon uključi wi-fi je aktivan. Pokušao sam i da sačekam da vidm šta će da se desi. Ako dovoljno dugo čekam, wi-fi se ne aktivira, ali telefon se isključi i dugo ne mogu da ga uključim, ne reaguje na taster za uključivanje.
Danas i pre neki dan mi se isto desilo i kad sam ga isključio i ponovo uključio baterija je sa nekih 40% pala na 13%...

Da li neko ima sličan problem ili zna šta bi moglo da bude rešenje?
Hvala u napred

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Одг: Servisiranje-pitajte

Post od toda81 »

Lela, razumem te ja u potpunosti. Evo da ti navedem jedan svez primer, od juce, a vezan je za dekodiranje telefona. Moj prijatelj ima sony u8 , nadam se d anisam pogresio model, to je symbian 9.4 tel, a zakljucan je na neku stranu mrezu. Pitali smo u vise servisa u PO i otkljucavanje je od 40-45e, a telefon mozda vredi oko 50e. Ocigledno je da se nikako ne isplati njegovo otkljucavanje na zalost. Ako ste n aneki nacin vezani za taj tel otkljucajte ga, a ako niste i vidite da nemate racunicu onda nemojte. To vi najbolje mozete da znate da li vam se isplati ili se ne isplati da ga otkljucavate.

Sto se tice s2, moj ti je predlog d aodradis root i da mu ubacis neki rom pa cemo da vidimo kako ce se posle toga ponasati. Kojia verzija androida je tvoj s2? Sto se tice rot-a, veruj mi da se radi u par koraka i na veoma je jednostavno odraditi ga. Ako se odlucis da radis root i da ubacujes rom javi mi se i pomocicu ti sa detaljnim uputstvima u korak sta treba da se uradi
Note IV N9100 dual

varicak
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 23. Mar 2010. 17:18

Post od varicak »

Android je 4.0.3. Ista stvar se dešavala i pre nego što sam ubacio Ice Cream Sandwich, još dok sam imao Gingerbread, tako da po mom mišljenju nije do softvera. E sad.....

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Ako ti se isto desavalo s Gbredom,i uopste ako je takav tip problema,definitivno nije do softvera,nikakav root tu ne bi pomogao,znaci nosis u servis i to je to.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

cyber_vrbas
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 20. Sep 2009. 16:36

Post od cyber_vrbas »

varicak napisao:Android je 4.0.3. Ista stvar se dešavala i pre nego što sam ubacio Ice Cream Sandwich, još dok sam imao Gingerbread, tako da po mom mišljenju nije do softvera. E sad.....
Da li se to desava uvek i na istom ruteru/ap-u ? Niste taj podatak napisali !

mermaidc6
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pon, 20. Sep 2010. 21:49

Post od mermaidc6 »

Ljudi zna li neko gde u gradu u nekom servisu ili bilo gde, moze da se kupi flet kabl za nokia c6-00, ne da mi ugradjuju, nego samo da se kupi? Hvala

djoxie
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 14:30

Post od djoxie »

ima li neko iskustva sa dekodiranjem samsung galaxy taba 7.0 plus, tj p6200 sa telenora???
desava se da je moguce dekodirati ga na verziji 3.2 tj honeycomb, a da se updateom na ICS opet zakljuca. ima li neko resenje?
::luv phonez::

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od drgrga »

mermaidc6,

Ne bih ti savetovao da kupujes,a pogotovo sam da ugradjujes,trenutno su svi fletovi za koje ja znam JAKO loseg kvaliteta,tako da ces samo baciti pare,ja taj telefon zaobilazim u sirokom luku........ pri tom cena flet kabla uopste nije naivna...... pozdrav

Princ
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 20. Dec 2012. 01:11
:: x6

Post od Princ »

Hitno serviseri svih zemalja treba mi odgovor.
Imam nokiu x6 ne radi mreza, nema signala offline je. Sve ostalo radi. Kada sam se konektovao na wifi, ugasio se pa upalio i mreze nema.
1.Sve kartice rade na drugim telefonima, dakle nije do kartica.
2. Mislio sam da je antena, koja je u sklopu sredisnjeg dela nokie x6, navatao na netu od nekog lika kao delove, zamenio NISTA!
3. Odneo u prvi servis u BG, stajalo 10 dana naravno cimali me kao sredicemo mi to za 2 dana ne brini, i cekam cekam.. i nista vrate mi telefon ne znaju da poprave.
4. Odem u drugi servis u Bg ista prica 10 dana stoji nista, vrate mi kazu da je do poloce i da je verovatno procesor keramicki neke glupisti, kazu nisu strucni (zamisli a stoji SERVIS iznad radnje :chytry: )
5. Odnesem u treci servis... cekam 9 dana, takli ga nisu, kazu bice, bice... i popizdeo podigao danas mobilni.

Dakle serviseri ko moze da mi sredi plocu na nokia x6 u Beogradu (centar) a da vredi popravaljati tipa do 2000 din. ???

cyber_vrbas
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 20. Sep 2009. 16:36

Post od cyber_vrbas »

@Princ

E, sada posle 3 samozvana servisa, veruj mi pravi serviser ga nece pipnuti. Sledeci put, pre nego sto odneses negde telefon, dobro se raspitaj o istom (servisu). Danas na svakom izlogu radnje pise "servis", a da li oni rade to, nose nekome ili je to samo reklama, je druga prica.

Naravoucenije za sledeci put : - Nista ne pokusavati sam (zato sto ste kupovali delove na svoju ruku Vam se cena popravke ne isplati -> 2000 din.)

Ja licno, kada mi dodje musterija i kaze da hoce da popravi telefon, ako je cena do 2.000 din. ili bilo koja druga cena, odma sa vrata vratim isti tel. musteriji.
Druga je prica, kada se vidi u cemu je problem, pa se obavesti musterija ako je cena popravke velika. No to je sve neka druga prica.

pozz.

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od drgrga »

Princ,

I jos da ti dodam....oprosti se od tog telefona bez suza i teskih reci.....krs nevidjeni,kao i vecina Nokia novije generacije :(

Wlayo
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 20. Dec 2012. 15:37
:: Apple
:: Nokia

Post od Wlayo »

Pozdrav.nov sam na forumu nadam se da cete odgovoriti na moja pitanja.
Ovako,kupio sam Iphone 4...ali u kvaru.Uglavnom bilo je nesto oko baterije pa sam zalemio drugu od SE w200,velicina baterije je slicna sony ericssonovoj od W200 maltene ista...Tako da sumnjam da je kinez jer sam gledao na netu vecina baterija je duza i ne stoji popreko kao moja.Telefon radi samo sto se brzo isprazni baterija...za sad mu ne radi touch jer je jedan deo odljemljen to je odlemi jedan lik i sad treba da mi da taj deo da vrati jer je mislio da je do toga da mu to ispraznjuje bateriju ali dok je radio telefon i kamera i sve je bilo ekstra nije bilo ko neka vga kamera,nema slot za memorijsku,nema za dve sim kartice sve je kao orig samo ta baterija i njeno leziste.
I jos jedno pitanje u vezi sony eric K810,odlemio sam dzojstik ali su se otkinuli pinoi pa da li postoji neki servis i da li je uopste moguce nekako zalemiti sad kad nema pinove na ploci.Hvala.

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od drgrga »

Wlayo,

"Uglavnom bilo je nesto oko baterije pa sam zalemio drugu od SE w200",ovo sve govori,dalje nisam ni citao....... :ohmy:

Sto se tice K810 moze da se uradi i kad su otkinuta polja gde je bio zalemljen dzojstik,cena kod mene 15eur. pozz

Odgovori