Kada se u potpunosti gube podaci s telefona?
Kada se u potpunosti gube podaci s telefona?
Molim vas ako neko može da mi odgovori. Prilikom pada oštetio se display telefona, dok sam čekao novi od strane ovlaštenih zastupnika telefon je u potpunosti prestao da radi. Naime zanima me da li se svi podaci automatski gube (imenik,fotografije itd) s telefona oni koji nisu na sim i memorijskoj kartici, kada telefon u potpunosti prestane da funkcioniše.
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Re: Kada se u potpunosti gube podaci s telefona?
Pa zavisi sta znaci potpuno prestao da funkcionise? Ako se samo ugasio zbog recimo baterije, onda je sve u njemu sacuvano, ali moze da bude ko zna sta. Nadalje, pitanje je koji je telefon u pitanju, svi Androidi, iPhone-ovi, kao i novi WP aparati imaju mogucnost sinhronizacije sadrzaja sa nekim udaljenim serverom na Internetu. Ako je ta opcija bila ukljucena, uglavnom je sadrzaj sacuvan, i moguce ga je bez velike muke prebaciti u drugi uredjaj, ili u isti ako se uradi reset na fabricka podesavanja.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
Ako nije doslo do ostecenja interne memorije aparata, podaci (imenik, fotografije, poruke itd.) ce ostati zapamceni. E sad nije jasno da li se ti plasis da li ce neko doci do tvojih podataka ili se brines da li ces moci da ih povratis. U svakom slucaju ako ti telefon poprave i ako ne budu tom prilikom flesovali novi firmver velika je verovatnoca da ces doci do imenika itd.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
(Miodrage)Mislim da se nije ugasio samo zbog baterije, pokušali su mi u jednom od servisa puniti bateriju na eksternom punjaču,na telefonu poslije toga svjetlio je samo logo proizvođača i to je sve. U pitanju je HUAWEI U8815. Što se tiče sinhronizacije sadržaja sa nekim udaljenim serverom na internetu..Ja tu opciju nisam ukljičivao, niti sam znao za to...
(tomas.hokenberi)
Kako da ja znam da li je došlo do oštećenja interne memorije ili ne, važno mi je da ih povratim a ne bi ni volio da neko dođe do mojih podataka.
(tomas.hokenberi)
Kako da ja znam da li je došlo do oštećenja interne memorije ili ne, važno mi je da ih povratim a ne bi ni volio da neko dođe do mojih podataka.
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
bohemia, ti nikako, a serviseri bi morali da znaju. Jako je vazno da ih zamolis da ne flesuju novi firmver, ako nije neophodno, posto ce to dovesti do brisanja imenika itd.
[p.s] Ovu temu cu ti prebaciti na "Servisiranje" posto ce tamo serviseri moci bolje da ti odgovore.
[p.s] Ovu temu cu ti prebaciti na "Servisiranje" posto ce tamo serviseri moci bolje da ti odgovore.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
- cyber_vrbas
- Entuzijasta
- Pridružio se: Ned, 20. Sep 2009. 16:36
Telefon koji u sebi poseduje eMMC memoriju (a danasnji aparati su u vecini slucajeva sa tom vrstom memorije).
Medjutim tu postoji jedna druga stvar, a to je da povratak informacija sa istog nije u nadlznosti SERVISERA mobilnih uredjaja, vec je to sasvim druga grana (IT forensic).
E sada, necu da uvredim nikoga, ali onaj koji ovde trazi pomoc za tako nesto (povrat informacija sa digitalnih medija u ovom obliku) ili nema neke toliko bitne stvari za povrat ili nije upucen.
Razlog zasto sam ovo gore napisao je cena. Da cisto rascistimo neke stvari, cena povrata informacija sa ovakvih medija je daaaaaleko od prihvatljiv "cifri" onicnih korisnika.
No za detalje oko cena necu pisati ovde.
Po meni "bi ni volio da neko dođe do mojih podataka" se moze mnogo bezbolnije da unistite telefon nekim mehaickim sredstvom, tako da niko nece moci da povrati informacije sa istog.
Medjutim tu postoji jedna druga stvar, a to je da povratak informacija sa istog nije u nadlznosti SERVISERA mobilnih uredjaja, vec je to sasvim druga grana (IT forensic).
E sada, necu da uvredim nikoga, ali onaj koji ovde trazi pomoc za tako nesto (povrat informacija sa digitalnih medija u ovom obliku) ili nema neke toliko bitne stvari za povrat ili nije upucen.
Razlog zasto sam ovo gore napisao je cena. Da cisto rascistimo neke stvari, cena povrata informacija sa ovakvih medija je daaaaaleko od prihvatljiv "cifri" onicnih korisnika.
No za detalje oko cena necu pisati ovde.
Po meni "bi ni volio da neko dođe do mojih podataka" se moze mnogo bezbolnije da unistite telefon nekim mehaickim sredstvom, tako da niko nece moci da povrati informacije sa istog.