arc s - vadjenje baterije da bi se upalio

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
pele90
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 19. Mar 2012. 10:35
:: Samsung Galaxy S8

arc s - vadjenje baterije da bi se upalio

Post od pele90 »

pozdrav svima. imam jedan veliki i iritantan problem. arc s koristim vec 14 meseci i na njemu je 4.0.4. pre neka 2 meseca poceo je da zabada,ekran ne reaguje,pa moram da ga gasim a uglavnom vadim bateriju da bih upalio. imam com trade-ovu garanciju,i prvi put kad sam im odneo vratili su ga na fabricki 2.3.4,problem se nastavio,a drugi put kad sam odneo ubacili su opet 4.0.4. u medjuvremenu,drug koji je imao isti fon mi je rekao da ga je gasio bar 1,2 puta dnevno. ja to nisam praktikovao,ali opet ne verujem da zbog toga zabada svaki dan. nije rootovan,niti pretrpan aplik. sta da radim,kako da resim problem ?
xperia arc s, galaxy S5, S6,S8,S10+

servis.kompa
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 31. Jul 2011. 22:02

Re: arc s - vadjenje baterije da bi se upalio

Post od servis.kompa »

Ocigledno je neispravan, nosi u servis i insistiraj da ti ga zamene jer su ga vec dva puta "popravljali" i nisu ti ga popravili.

Nemoj samo da dopustis da te ubede kako je ustvari ispravan i da te razvlace ne bi li garancija prosla.

pele90
Mobil fan
Mobil fan

Post od pele90 »

izbrisao sam fb aplikaciju i sve vezano za nju,i sada tel leti,nema zabadanja. ;-)

servis.kompa
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od servis.kompa »

Popularno "zabadanje" na telefonu koji nije rutovan i nema instalirane programe koji nesto prckaju po sistemu jednostavno nije normalno i lici na kvar hardvera. E sad, to sto si ti izbrisao neku aplikaciju i sada radi normalno ne znaci da je telefon ispravan nego da recimo delove memorije koji su neispravni ne koristi iz razloga sto nisu trenutno potrebni i zato radi bez zaglavljivanja sistema.
Iskreno se nadam da sam u krivu ali bih ti ipak predlozio da instaliras neke programe i malo mu "popunis" memoriju pa da vidis da li ce se ponoviti problem. Ili pokusaj da nadjes neki program za test memorije, test stabilnosti i da malo izvrtis na telefonu cisto da proveris da li je 100% hardver ispravan, pre svega mislim na memoriju. Ovo je najbolje uraditi na cistom sistemu, znaci uradis factory reset, pa onda testiras jer tako iskljucujes bilo kakvu mogucnost da neki dodatno instalirani program nesto brlja i ubija sistem.
Nadam se da nisam previse konfuzan :)

pele90
Mobil fan
Mobil fan

Post od pele90 »

Probacu i to sa instaliranjem dosta programa , a fb cu izuzeti,jer se mnogi bas zale da im ne funkcionise kako treba. Razumeo sam te za to sa testiranjem memorije i stabilnosti,prvo factory reset,pa neki program za tu proveru,na potpuno prazan tel. E,sad mene zanima,posto nisam toliko upucen u programe,da li mozes da mi preprorucis neki dobar sa marketa,koji bi mi sve rekao ,da li je ispravan ili neispravan hardver? :) Ja se sada nadam da ne trazim previse,ali posto vidim da si rad da pomognes,da te zamolim onda. ;)

servis.kompa
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od servis.kompa »

Pa recimo StabilityTest koji je free a ne zahteva root na telefonu.

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 21. Sep 2006. 20:48
:: Nisam iz Beograda !

Post od drgrga »

Moje iskustvo sa tim telefonom (u cega sam se stvarno uverio) da ne "zabada" je da ga vratite na osnovnu verziju sa kojom je izasao,mislim da je to 2.3.6 (najbolji i cuveni po meni)......imao sam slucaj gde sam ubedjivao musteriju(poznanika) da mu je nesto HW nije kako treba na telefonu a on je instirao da mu vratim tel.na osnovnu verziju i bio je u pravu.....telefon sada radi besprekorno vec dugo vremena

probajte,pozdrav

pele90
Mobil fan
Mobil fan

Post od pele90 »

vraceno je vec,ali sa azuriranom fb aplikacijom,isti problem se desava. tek kad se u potpunosti ukloni fb,tada radi kako treba. :-)

Odgovori