windows na 6630 ?

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 24. Jan 2006. 23:34
Kontakt:

windows na 6630 ?

Post od blade_bre »

Moze li se (i kako) instalirati Windows umesto Symbiana na NOKIA 6630 ? (ili na nekom drugom ekvivalentnom telefonu)

(ovu temu sam postavio pod "nokia" i obrisana je do jutra,nadam se da ce ovde preziveti toliko da procitam po koji komentar :chytry: )

:)
...shit happens... keep d smile!

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 10. Okt 2004. 16:00

Post od stefank »

Moze, i Linux i Mac OS. :roll:
Kratko i jasno, ne. Nije to komp pa da mijenjas OS kad oces.

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od blade_bre »

Zasto ne moze?
Kad i tel sa Symbianom i tel sa Windowsom rade po veoma slicnom principu,a N6630 ima performanse koje mogu da guraju Win mobile 5.

Kako mozes da bootujes fon,i da reinstaliras OS. Zar ne postoji nigde neka modifikacija windowsa za ovo??

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Da ti je pozivela jos malo da procitas i moj odgovor znao bi da ne moze zato sto se Symban pravi"oko"telefona i ne bi bilo moguce to hardverski izvesti da to tako radi kako treba jer recimo procesor od 104MHz na 6600 i 220MHz na 6630 nisu ni blizu a opet se ljudi zale da su Symbian telefoni spori,zamisli kako bi tek radio 6600 sa Symbian 8?
To bi bilo kao da stavis Windows XP na PII,jeste radi nekako,drajvere ako nadjes mozes da skaces od srece,ali to radi jedva i pritom moras da pogasis pola stvari koje cine OS!Znaci slicno je sa telefonima samo sto je situacija jos gora jer je na kompjuterima skoro sve sto je postojalo pre 10 godina postoji i sada samo je brze a ovo su ipak u pitanju neke novije tehnologije (ili prevazidjene) koje novi OS nemoze da iskoristi jer nema podrsku pa bi onda trebalo da postavljaju drajvere za naprimer IR kod 6600 jer,koliko znam,nijedan Symbian 8 telefon nema IR,to ti je jedan primer ako dosada nisam bio jasan!?
Pozdrav 8)

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od blade_bre »

:( Skontao!
Mada i dalje cu se nadati da ce neki freak napraviti tako nesto. Koliko znam performanse N6630 su slicne kao na onim "hurricane" (recimo Orange SPV C600)

CPU - TI OMAP850
Speed - 195Mhz
RAM - 64Mb
FLASH - 64Mb
LCD - 240x320 TFT (jedino je ekran veci...)
Colours - 65536

Tehnoloski uslovi su ispunjeni zar ne.

konkretno pitanje: DA LI SE MOZE BUTOVATI TEL I INSTALIRATI MU SE NOVI OS ?
(da li se,recimo,moze instalirati druga verzija Symbian-a?)

To sto si ti rekao Lomnica_city je potpuno jasno i tacno,ali ne govorimo o stavljanju bilo kakvog OS na 6600.
"zamisli kako bi tek radio 6600 sa Symbian 8? " -nije ni bitno,sumnjam da bi neko spustio brzinu na pola samo da bi dobio par mogucnosti vise,ako te mogucnosti i mogu u takvim uslovima da funkcionisu.

Del Boy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 20. Jan 2006. 12:30
Kontakt:

Re: windows na 6630 ?

Post od Del Boy »

blade_bre napisao:Moze li se (i kako) instalirati Windows umesto Symbiana na NOKIA 6630 ? (ili na nekom drugom ekvivalentnom telefonu)

(ovu temu sam postavio pod "nokia" i obrisana je do jutra,nadam se da ce ovde preziveti toliko da procitam po koji komentar :chytry: )

:)
covjece , jesil ti normalan , to bi bilo kao kada bi na pc instalirao mac os. :o
sto se tice instaliranja nove verzije symbiana , to sam cuo da moze da se uradi , cuo sam da jedan covjek u tuzli (bih) to radi , medjutim veoma je rizicno i moze se desiti da nikada vise i ne upalish telefon , a to kosta 10e , mada nisam lud da to isprobavam i da ostanem bez telefona. :chytry:

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

E blade znas sta ima novo izasao windows vista za nokiu 6630,evo ja ga ubacujem za 25din.xexex :D :lol: Mislim da si cuo i video odgovore,znaci nece moci. :uhuh: :uhuh:
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od blade_bre »

Haha dobra komparacija.
Cini mi se da je jedino resenje windows theme !!! :)

eto

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Ako hoces dacu ti XP ANIMIRANU temu za Symbian 8?Samo postavi email u svoj profil (edituj profil pa stavi email adresu u odgovarajuce polje,ne ostavljaj na forumu da bas svako vidi) i imaces donekle osecaj da imas XP jer su i ikonice u XP stilu!
Pozdrav 8)

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Re: windows na 6630 ?

Post od Miškoni »

DEL BOY napisao:to bi bilo kao kada bi na pc instalirao mac os. :o
Nisi u toku, to je sada moguće uraditi jer postoji Mac OS za x86 platformu... ;)

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od blade_bre »

ANIMIRANU ???
Hm hocu. (ne zbog wina nego zato sto je anim)
Evo sredicu profil...
Odkud ti animirana? Ja sam svida trazio,nema sanse... Jel "desktop" animiran,mislim walpaper je gif ili sta?

to moram da vidim

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Ahaaaa,talasa trava,milina! :) A i za bateriju ce ti biti milina :D pa ces traziti onda da ti posaljem ovu drugu sa XP izgledom samo sto je desktop Srbija sa raznim nasim"stvarcicama i likovima"!
Evo saljem ti na mail obe pa ti probaj koja ti se vise svidja!
Pozdrav 8)

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od blade_bre »

Instalirao sam onu temu,animiranu,svidja mi se varijanta. Nije bas taaaako strasna za bateriju. Imas li jos nesto takvo? I gde mogu da nadjem takve stvari?

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Ja sam teme skidao sa sajtova kao www.mobile9.com na primer,jako veliki izbor dobrih tema a tih animacija ima malo,mislim da animiranih ima jednocifren broj!
Pozdrav 8)

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od blade_bre »

Bas steta. Symbian je toliko obra stvar,a jedna tako jednostavna zanimacija nije resena. Kako SonyEricson moze da na svakom modelu ima to.

Bdw jako je interesantno praviti teme. Samo nikako da skontam kako te ikonice i detalje da sredim,tesko je.
:chytry:

Odgovori