6600 Nokia i izbrisani podaci sa kartice - pomoc

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
Pusher
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Ned, 02. Apr 2006. 10:48

6600 Nokia i izbrisani podaci sa kartice - pomoc

Post od Pusher »

Ukljucih moju 6600 nokia i videh da su mi sve slike i poruke sa kartice nestale - moze neka pomoc da se povrate ili neshto slicno?Iz mobilnog su nestale samo poruke.
Informacije su vazne
hvala

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 22. Jul 2004. 15:57

Post od Sasa_NS »

Prvo proveri da li je sve stvarno izbrisano, ili se možda samo ne vidi, na nije nekim slučajem preimenovano i sl...

U svakom slučaju, nemoj ništa da pišeš (snimaš) po kartici do daljnjeg (ja bih je izvadio iz telefona, najsigurnije je)...

Dalje, postoje razni programi za "data recovery" ("Get data back" i sl.) koji pomažu kod ovakvih stvari, pa skini neki sa Interneta, no trebaće ti i čitač kartica (imaš?)...

Povraćeni sadržaj (ako uspeš) ponovo vratiš na karticu (koju pre toga formatiraš) da bi mogao ponovo da vidiš porukice i ostalo što je telefon snimao u sopstvenim formatima...

Pusher
Novajlija
Novajlija

Post od Pusher »

Zna neko gde moze da se kupi citac kartica ili mozda nekog ko radi ovakve stvari?
Ovaj prob Get data back - nasao sam samo neki za vracanje podataka sa diska... jer to to ili mi treba neki drugi program. Bilo bi dobro da mi das neki link ili link ka nekom uputstvu ako znas.
Hvala na odgovorima btw

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Sasa_NS »

U svakoj prodavnici koja prodaje računarsku opremu... Ima ih i po raznim "battery shop-ovima" i slično... Ma na svakom ćošku.
Cena ti je od 10 do 20 evrića, zavisno od toga da li je interni, eksterni, USB 1.0 ili 2.0, koliko različitih tipova kartica čita itd...

Što se tiče programa, pomenuo sam u brzini najpoznatiji, no ne znam da li postoji u verziji koja radi sa karticama (trebalo bi)...
Ja koristim PC Inspector Smart Recovery, dobio uz čitač kartica, besplatan je i dosta dobar:

Link za download (6,3 MB)
http://www.snapfiles.com/download/dlsmartrecovery.html

Sve ovo je vrlo jednostavno i sve možeš sam, jedino što ti treba (investicija) je čitač kartica. Možeš i da ga pozajmiš od nekog...

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

ukoliko imas sporiju vezu sa internetom pa ti je 6,3MB mnogo, probaj "Digital Photo Recovery". tezak je oko 1.2MB, a ja sam se iznenadio sta mi je sve pronasao na kartici iz fotoaparata... slike stare i po vise od pet meseci... i sto je jos bitnije, program je besplatan...

http://www.artplus.hr/adapps/eng/dpr.htm

pozdrav

Pusher
Novajlija
Novajlija

Post od Pusher »

Hvala puno, nego evo sad citam pises gore da se podaci ne vide, jer moguce da su se nekako hide-ovali, a da ja to ne znam - i ako jesu kako da ih unhide-ujem :)
Ako ubacim karticu u drugi mobilni jer moguce da povratim/izgubim podatke pre nego sto ih backupujem sa citacem kartica?

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Sasa_NS »

Pogledaj (ako ti je kartica još u telefonu) koliko telefon prijavljuje zauzeće prostora na njoj pa izvedi neki zaključak...

Ne ubacuj je nikako u neki drugi telefon (ili uređaj, sem card readera), moguće je da on tog trenutka počne da snima nešto na nju i tako definitivno uništi podatke...

U svakom slučaju, čitač kartica je najkorisniji u ovoj situaciji, jer sa njime nema velikih nedoumica, a i pomoći će (u velikom broju slučajeva - postupak nije 100% garantovan) u kombinaciji sa pomenutim programom da se povrate podaci...

Pusher
Novajlija
Novajlija

Post od Pusher »

SaSa jer bi mogao da mi kazes gde ima da se uzme ovaj citac znaci u gradu me bledo gledaju ko da im trazim ko zna shta.Ako ima problema zbog foruma posalji mi na dovla1@sbb.co.yu

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Pusher, evo pogledaj ovde, ima nekoliko zanimljivih modela, klikni na svaki posebno i dobićeš adrese prodavnica.
Canyon, Sweex, ST Lab, itd...

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 18. Jun 2005. 15:07

Post od Zoka »

Pusher, imaš zanimljiv čitač kartica, može da se koristi kao usb, čita 5 vrsta kartica...Košta 600din...Ako te ovako nešto zanima kaži pa ću ti poslati ime radje na pp :wink: :)

Pusher
Novajlija
Novajlija

Post od Pusher »

Nisam siguran da ste me razumeli :) Sasa mi je pricao o Citacu SIM [mobilne] kartice i to trazim - ovi citaci citaju sve SEM Sim kartica :) Ili mozda ima neko drugo ime koje ja ne znam???

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

Pusher, teško ćeš naći SIM čitač, postoji ali nije u komercijalnoj upotrebi. A i šta bi sa njim? Eventualno možeš da organizuješ imenik na samoj kartici i to je to. Saša ti je takođe pričao o klasičnom čitaču memorijskih kartica.

Pusher
Novajlija
Novajlija

Post od Pusher »

Mozda ja ne mogu da nadjem ali 6600 nema ulaz za dodatnu memoriju ... tako da jedina kartica o kojoj mogu da pricam je jedina , sim kartica :)

Del Boy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 20. Jan 2006. 12:30
Kontakt:

Post od Del Boy »

Pusher, :D naravno da 6600 ima proshirivu memoriju , kada skinesh poklopac sa telefona , izvadish bateriju , vidjechesh sim karticu , i odma do nje memorijsku karticu , ukoliko je to ona koja je doshla uz telefon onda je ona sive boje i pretpostavljam da na njoj pishe 32mb 8) :wink: :) :D :lol:

Maverick_
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 28. Okt 2005. 22:06

Post od Maverick_ »

Pusher grijesis! 6600 ima MMC samo unutra naravno,kad izvadis bateriju,mora biti odmah pored sim kartice,default na 6600 je 32 MB. Pogledaj,pa valjda imas MMC. I vidim gore pominjes da su ti nestale slike izmedju ostalog. Slike ne mogu biti na SIM kartici,vec na MMC i ti ustvari imas problem sa MMC i zato ti treba card reader za MMC a ne za SIM karticu :roll:

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

Ah... Moguće je da ti uz mob nisi dobio memorijsku karticu, a inače ide 32MB MMC u paketu sa telefonom. Ispod baterije, a pored SIM kartice se nalazi ležište za MMC...

Slika
Slika

Proveri da li se tamo nalazi. Ako nemaš memorijsku karticu, sve što si izgubio se nalazilo u memoriji telefona i to je otišlo nepovratno.

Maverick_
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Maverick_ »

E da Miskoni,moguce da u je to u pitanju. Samo kako to da je kupio 6600 bez MMC????? :unsure: ...Pusher jesi kupovao polovan telefon? Uz 6600 mora da dodje 32 MB MMC,tako se ona prodaje koliko ja znam...ili grijesim? :unsure:

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

mozda mu je neko uvalio jer je provalio da decko nije tako strucan :uhuh: neverovatno sta sve ljudi rade i to srbin srbinu :shock: .....
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

Pusher
Novajlija
Novajlija

Post od Pusher »

Oprostite, upravu ste potpuno, mobilni nije moj nego od moje devojke :oops: Nisam ga zagledao a ona mi nikad i nije pricala o dodatnoj memoriji :) - ok Znaci treba mi card reader za MMC
Hvala

Maverick_
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Maverick_ »

fain2daniel jesi me nasmijao sa ovo srbin srbinu :D :D :lol: ...kao da to ne radi njemac njemcu ili japanac japancu :o :)...mada u sustini crnjak je kad se tako nesto desi,ljudi i neljudi svugdje imas :shock:..al evo decko kaze da je ipak sve OK. Eh Pusher sada nabavi card reader i pokusaj da sredis MMC :) ...Pozdrav!

Odgovori