6600 Nokia i izbrisani podaci sa kartice - pomoc
6600 Nokia i izbrisani podaci sa kartice - pomoc
Ukljucih moju 6600 nokia i videh da su mi sve slike i poruke sa kartice nestale - moze neka pomoc da se povrate ili neshto slicno?Iz mobilnog su nestale samo poruke.
Informacije su vazne
hvala
Informacije su vazne
hvala
Prvo proveri da li je sve stvarno izbrisano, ili se možda samo ne vidi, na nije nekim slučajem preimenovano i sl...
U svakom slučaju, nemoj ništa da pišeš (snimaš) po kartici do daljnjeg (ja bih je izvadio iz telefona, najsigurnije je)...
Dalje, postoje razni programi za "data recovery" ("Get data back" i sl.) koji pomažu kod ovakvih stvari, pa skini neki sa Interneta, no trebaće ti i čitač kartica (imaš?)...
Povraćeni sadržaj (ako uspeš) ponovo vratiš na karticu (koju pre toga formatiraš) da bi mogao ponovo da vidiš porukice i ostalo što je telefon snimao u sopstvenim formatima...
U svakom slučaju, nemoj ništa da pišeš (snimaš) po kartici do daljnjeg (ja bih je izvadio iz telefona, najsigurnije je)...
Dalje, postoje razni programi za "data recovery" ("Get data back" i sl.) koji pomažu kod ovakvih stvari, pa skini neki sa Interneta, no trebaće ti i čitač kartica (imaš?)...
Povraćeni sadržaj (ako uspeš) ponovo vratiš na karticu (koju pre toga formatiraš) da bi mogao ponovo da vidiš porukice i ostalo što je telefon snimao u sopstvenim formatima...
U svakoj prodavnici koja prodaje računarsku opremu... Ima ih i po raznim "battery shop-ovima" i slično... Ma na svakom ćošku.
Cena ti je od 10 do 20 evrića, zavisno od toga da li je interni, eksterni, USB 1.0 ili 2.0, koliko različitih tipova kartica čita itd...
Što se tiče programa, pomenuo sam u brzini najpoznatiji, no ne znam da li postoji u verziji koja radi sa karticama (trebalo bi)...
Ja koristim PC Inspector Smart Recovery, dobio uz čitač kartica, besplatan je i dosta dobar:
Link za download (6,3 MB)
http://www.snapfiles.com/download/dlsmartrecovery.html
Sve ovo je vrlo jednostavno i sve možeš sam, jedino što ti treba (investicija) je čitač kartica. Možeš i da ga pozajmiš od nekog...
Cena ti je od 10 do 20 evrića, zavisno od toga da li je interni, eksterni, USB 1.0 ili 2.0, koliko različitih tipova kartica čita itd...
Što se tiče programa, pomenuo sam u brzini najpoznatiji, no ne znam da li postoji u verziji koja radi sa karticama (trebalo bi)...
Ja koristim PC Inspector Smart Recovery, dobio uz čitač kartica, besplatan je i dosta dobar:
Link za download (6,3 MB)
http://www.snapfiles.com/download/dlsmartrecovery.html
Sve ovo je vrlo jednostavno i sve možeš sam, jedino što ti treba (investicija) je čitač kartica. Možeš i da ga pozajmiš od nekog...
ukoliko imas sporiju vezu sa internetom pa ti je 6,3MB mnogo, probaj "Digital Photo Recovery". tezak je oko 1.2MB, a ja sam se iznenadio sta mi je sve pronasao na kartici iz fotoaparata... slike stare i po vise od pet meseci... i sto je jos bitnije, program je besplatan...
http://www.artplus.hr/adapps/eng/dpr.htm
pozdrav
http://www.artplus.hr/adapps/eng/dpr.htm
pozdrav
Pogledaj (ako ti je kartica još u telefonu) koliko telefon prijavljuje zauzeće prostora na njoj pa izvedi neki zaključak...
Ne ubacuj je nikako u neki drugi telefon (ili uređaj, sem card readera), moguće je da on tog trenutka počne da snima nešto na nju i tako definitivno uništi podatke...
U svakom slučaju, čitač kartica je najkorisniji u ovoj situaciji, jer sa njime nema velikih nedoumica, a i pomoći će (u velikom broju slučajeva - postupak nije 100% garantovan) u kombinaciji sa pomenutim programom da se povrate podaci...
Ne ubacuj je nikako u neki drugi telefon (ili uređaj, sem card readera), moguće je da on tog trenutka počne da snima nešto na nju i tako definitivno uništi podatke...
U svakom slučaju, čitač kartica je najkorisniji u ovoj situaciji, jer sa njime nema velikih nedoumica, a i pomoći će (u velikom broju slučajeva - postupak nije 100% garantovan) u kombinaciji sa pomenutim programom da se povrate podaci...
SaSa jer bi mogao da mi kazes gde ima da se uzme ovaj citac znaci u gradu me bledo gledaju ko da im trazim ko zna shta.Ako ima problema zbog foruma posalji mi na dovla1@sbb.co.yu
- Miškoni
- Administrator
- Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
- :: Samsung S7
- :: Huawei Y6
Pusher, teško ćeš naći SIM čitač, postoji ali nije u komercijalnoj upotrebi. A i šta bi sa njim? Eventualno možeš da organizuješ imenik na samoj kartici i to je to. Saša ti je takođe pričao o klasičnom čitaču memorijskih kartica.
● PRAVILA FORUMA ●
Pusher grijesis! 6600 ima MMC samo unutra naravno,kad izvadis bateriju,mora biti odmah pored sim kartice,default na 6600 je 32 MB. Pogledaj,pa valjda imas MMC. I vidim gore pominjes da su ti nestale slike izmedju ostalog. Slike ne mogu biti na SIM kartici,vec na MMC i ti ustvari imas problem sa MMC i zato ti treba card reader za MMC a ne za SIM karticu 

- Miškoni
- Administrator
- Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
- :: Samsung S7
- :: Huawei Y6
Ah... Moguće je da ti uz mob nisi dobio memorijsku karticu, a inače ide 32MB MMC u paketu sa telefonom. Ispod baterije, a pored SIM kartice se nalazi ležište za MMC...

Proveri da li se tamo nalazi. Ako nemaš memorijsku karticu, sve što si izgubio se nalazilo u memoriji telefona i to je otišlo nepovratno.

Proveri da li se tamo nalazi. Ako nemaš memorijsku karticu, sve što si izgubio se nalazilo u memoriji telefona i to je otišlo nepovratno.
● PRAVILA FORUMA ●
- fain2daniel
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
- Kontakt: