Servisiranje - pitajte

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
Odgovori
Beluga
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sub, 15. Avg 2015. 23:36
:: Lg g2
:: Samsung note 3

Servisiranje - pitajte

Post od Beluga »

Telefon ima srpski jezik, jel moze to da se popravi da bi radilo na nasu mrezu ?
Primetio sam da telefon dize temperaturu cak do 84 stepena na procesoru, u predelu de je kamera, neki kazu da je to normalno za ovaj model.
Poslednja izmena od znemanja u Uto, 18. Avg 2015. 16:21, izmenjeno 1 put ukupno.

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Re: Servisiranje - pitajte

Post od Azimuth »

Pa kazem ti, moze, ali ce raditi samo u blizini predajnika. To sto ima srpski jezik nema bas nikakve veze, frekvencije su te koje jesu i tu nema popravke. Ni to za grejanje nije normalno, ne sme da se greje toliko. Verujem da je i to povezano sa tim sto je neko cackao i pokusao da uglavi slot za sim karticu.
Vrati prodavcu telefon i uzimaj pare. Sledeci put se raspitaj i budi pazljiviji, 280-300€ za polovan telefon nije malo.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Beluga, vrati telefon, ako to još uvek možeš. U protivnom, bacio si pare..

Beluga
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sub, 15. Avg 2015. 23:36
:: Lg g2
:: Samsung note 3

Servisiranje - pitajte

Post od Beluga »

Zvao sam prodavca nejavlja se, da li mogu da ga prijavim u policiji i da li ima to nekog efekta?

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Mozes pokusati, ali niko ti ne moze reci koliko i da li ce sve to uroditi plodom. Treba ti neki dokaz da si bas od njega kupio i koliko si platio.

Usput moram da ti skrenem paznju na dve stvari.
Prva, ovo je tema za servisiranje, u kafucu imas drugu temu u vezi tih prevara.
Drugo, pravila foruma...Ne citiraj post neposredno iznad tvog, podrazumeva se da na njega odgovaras.

Drakenzen
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 08. Dec 2013. 23:54
:: 00

Post od Drakenzen »

Zao mi sto sam ovo tek sad video ali ti si prijatelju najblaze receno nasamaren. Azimuth je vec sve ispricao sta i kako, samo ja mislim da ke problem to sto je naknadno usecen otvor za sim pa onda softver nije mogao da ga prepozna. Pisao sam o toke kad je drugar imao isti problem sa note2

majkon80
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 03. Okt 2008. 07:25
:: ..
:: ..

Post od majkon80 »

Dali neko zna mozda gde u Beogradu moze da se kupi baterija za nokia 3330?

Cola15
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 05. Mar 2007. 23:27
Kontakt:

Post od Cola15 »

Ljudi, ima li neki servis za HTC telefone, a da NIJE BEGRAM? Ili su oni jedini hardverski ovlascen servis? Nisam vican s njima da se raspravljam i trosim vreme.
Sk8 OR DiE -- iPhone 3G 8GB

Roda92
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 03. Maj 2011. 18:35
:: s10 plus

Post od Roda92 »

Da li je neko ima nekad problem sa audio jackom i zna neki servis koji je siguran za tu zamenu? U pitanju je htc one nece da prepozna slusalice kao da se zapusila rupa, hvala

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Pre nego što ti neko bezveze uzme pare, probaj sam da zaviriš unutra i očistiš nekom čačkalicom ili nečim sličnim. Jako se često desava da se trunke koječega iz džepa zaglave unutra i prave problem. Ili lagano izduvaš kompresorom. Tek ako ni to ne pomogne, onda je nešto možda oštetilo kontakte sa strane i treba menjati ceo deo.

Roda92
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 03. Maj 2011. 18:35
:: s10 plus

Post od Roda92 »

Probao sam da procackam sve, ali izgleda kao da se zalepilo dole nesto i nema pomoci. Pa me zanimalo da li je neko to menjao da znam otprilike cenu da se ne zaletim, jer svi serviseri koje sam pitao zavlace nesto, muljaju mi dok odgovaraju oko jacka.

stoo
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 04. Maj 2015. 07:31
:: nokia 808

Post od stoo »

pozdrav drugari

sestra mi je iz australije dobila iphone4s koji nece da primi nasu articu, telenor..
zanima me koji je najbolji nacin da se to omoguci, tacnije, prvenstveno da li to mogu da urade u telenoru, i da li nesto kosta

van toga bi mi znacilo objasnjenje ili neki link kako da to uradim..

takodje, ako se resetuje ceo software, da li tada mogu da biram oji cu operativno sistem, koji je najbolje da stavim na njega da ne baguje, i da li da ga jailbrake ili ne moram.. tj da li se to radi uporedo ili mogu i kasnije

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Pojasni ovo "nece da primi karticu". Ako mislis na to da ne prepoznaje mrezu, onda znaci da je zakljucan na tamo neku njihovu. Tu ti moze pomoci ili da ga ona tamo otkljuca tj da trazi kod od operatera ili da platis otkljucavanje, a to ne znam koliko kosta jer cene variraju od modela telefona i operatera na cijoj mrezi je zakljucan. Druga opcija ti je rsim koji prakticno koristis umesto te kasetice gde ide sim kartica.
Sto se tice "resetovanja i odabira sistema", nemas nista ti tu da biras, ako uradis restore znaj da ces imati poslednji ios.

stoo
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 04. Maj 2015. 07:31
:: nokia 808

Post od stoo »

hvala
da, zakljucan je na tamo mrezu verovatno..
pitacu onda tetku da potrazi taj kod tamo

drom
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 28. Avg 2014. 06:54
:: Samsung S7 Edge Gold

Post od drom »

stoo, Ne otkljucava se Apple kodom.
Javi mi se na PP.
Poslednja izmena od Ninolina u Uto, 01. Sep 2015. 17:49, izmenjeno 1 put ukupno.
Rezlog: Nemoj da citiraš post koji se nalazi odmah iznad tvog. Podrazumeva se da na njega odgovaraš.

brankisha
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 04. Sep 2014. 07:33
:: Xiaomi Mi5
:: Lumia 925

Post od brankisha »

Imam problem sa Lumiom 925, blic ne radi, a i zvucnik je pobrljavio. Koliko sam gledao na netu izgleda da je neki feder ili polugica. Jel to pokriva garancija? Jel mnogo da 4 dana bude kod servisera da uoce u cemu je problem?

alphablue597
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 15. Feb 2012. 13:38
:: Nokia Lumia 520

Post od alphablue597 »

Garancija pokriva ceo telefon, mogu da odbiju jedino ako ga je neko otvarao, popravljao ili je nesto radjeno sa softverom.
Moj je bio preko 2 nedelje na servisu, tako da 4 dana nije mnogo...

brankisha
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 04. Sep 2014. 07:33
:: Xiaomi Mi5
:: Lumia 925

Post od brankisha »

Hvala. Ja se uplasio. Ima nekoliko ogrebotina ali to je uglavnom od kljuca ili alata kad ga drzim u torbici na bajku. Ispao mozda jednom ali prosle godine. Od tad uvek u silikonskoj.
Uplasio sam se ako vide ogrebotinu da me ne drndaju.

comi_xd
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 31. Maj 2015. 15:14
:: Samsung Galaxy Trend

Post od comi_xd »

Hej polomila sam ekran na Samsung Galaxy E5, i posto je nov model nigde u Srbiji vec 3 meseca, nema da se kupi ekran, a malo mi velik rizik a narucem sa ebay-a ili aliexpressa. I nasla sam neki servis koji bi mi mogao ugraditi kopiju ekrana. Sta mislite o tome, jel vredi? :s Znam da ce verovatno biti boje losije i sve to, ali sem toga, jel vredi?

Edit: Upravo su mi javili da ne mogu da ga poprave nemaju taj deo. Da li znate ikog ko bi mogao dda mi popravi ovo?

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Još ga nisi popravila??
Baš nemaš sreće s njim.
Kako stvari stoje, ne gine ti kupovina novog telefona.

Odgovori