Koliko je lose dekodirati mob?
Koliko je lose dekodirati mob?
vidim da nema ovakvih tema, pa me interesuje da li se moze desiti da mob. "crkne" nakon nekog vremena zbog dekodiranja ili da ima neke druge posljedice? unaprijed hvala..... 

pa u pitanju je SE k750i, uglavnom ako bude kakvih posljedica to se odmah primjeti, ma evo citao sam po ovom forumu da vi svasta radite flashujete dekodirate pa me interesovalo koje su posljedice, samo jedno jedno ptanje jel ja mogu zamjenom softwear-a pravo da i dekodiram mob tj jednim potezom da se rijese dva problema?
i zaboravio sam reci da sam cuo da se ovi noviji mob bolje stite i da se teze dekodiraju pa me zato isto intresuju posljedice....
i zaboravio sam reci da sam cuo da se ovi noviji mob bolje stite i da se teze dekodiraju pa me zato isto intresuju posljedice....
- Lomnica_city
- Expert
- Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
- :: Alcatel Idol Ultra
- :: Nokia N82
dobio sam mob(SE K750i) i isao danas da dekodiram,, skonto sam da ga nemogu standardno da dekodiraju i kostat ceme duplo vise jer kazu da moraju da ga otvaraju i nesto da prckaju na nekakvim diodama kako sam ja skontao jer je ovaj telefon bolje zasticen i nemoze standardnim putem,, kaze neka zastita 49(i jos je nesto rekao samo nisam zapamtio ),, i rekli su mi da moze pregoriti i da to radim na svoju odgovornos(tj ako sta bude nisu krivi)....... a sad me interesuje to koje su mi sanse da mob ne crkne???? i kakva je to zastita i jel mi se isplati cekati neki kraci period da se skonta to malo bolje dekodiranje ili ce takav princip se i dalje koristiti??????? pozdrav
- Lomnica_city
- Expert
- phone market
- Entuzijasta
- Pridružio se: Ned, 02. Jul 2006. 21:34
- Kontakt:
ajde da vas nesto naucim. zamisli imas tornado flasher + hwk (za neznalce to je uredjaj koji dekodira i fleshuje mobilne telefone) i bavis se servisom, pa hoces da dekodiras neki telefon u ovom slucaju k750. dodje ti musterija i donese telefon u radnju, ti ga stavis na kabel kad on nesto koci i serucka znaci mora da se otvara i da se spoji test point ali to neznaci da tu ima diranja i jednog dela telefona nego se samo prespoji testpoint. cak se ni ne sece kao kod glupavih simensa. to je jedini put kada se sonyericsson mora otvarati da bi se dekodirao i tu ste u pravu ali toga sve ne bi bilo da ste telefon odneli u pravi servis. primer - uz tornado ide i odredjeni softver na primer recimo verzija 2.0 koja prepoznaje k750 recimo prvih 5 verzija tj prvih 5 verzija zakljucanih k750. naravno posle nekog vremena izadje 6 verzija zakljucanog k750 koju verzija 2.0 nemoze da otkljuca zato odes na net skines verziju 2.1 ili 2.2 koja ima nove nacine da otkljuca nove k750. zanci pravom serviseru, koji redovno apdejtuje svoj box za dekodiranje nikada se nece desiti da mora da otvara telefon. sadasnja verzija mora da otkljuca sve verzije k750 i d750. nezanam koliko ste me shvatili ali ako pazljivo procitate shvaticete.
Phone market
sve za vas mobilni telefon
sve za vas mobilni telefon
phone market kazes da si serviser, trebao si coveku odmah reci da ne dozvoli da se rad TP (test point) jer kao sto si napisao taj telefon se vrlo lepo odradi sa UFS (tornado) + HWK za nepunih 10 minuta, ali, bez ljutnje, mnogi serviseri od misa naprave slona samo da uzmu pare, pa neka i uzmu jer je ulozio dosta u opremu i danonocno ucenje i to mora da se plati. Medjutim za ovakvo sr.....e, e onda pop.....im, i kupio sam tu opremu samo da me neko ne vuce za nos i izvlaci pare, jer u ovo vreme dosta njih skoro ni za hleba nemaju.
Pas je coveku najbolji prijatelj, pas na to nista ne odgovori.
S35, V3, V3x
S35, V3, V3x
- phone market
- Entuzijasta
- Pridružio se: Ned, 02. Jul 2006. 21:34
- Kontakt:
- MilančeBGD
- Expert
- Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
- :: Sony Xperia U
- :: SE K800i
Dobro aj smiri svoje strasti i svoje znanje koje vidim da imas mnogo,nemoj da vredjas ostale clanove,i da pravis toliku frku oko toga,ako znas da odgovoris odgovori ako ne cuti.A to kako cemo da dekodiramo siemense,mi nismo serviseri neko jeste,a ti koji nisu nece ni probavati otici ce u servis i platiti od 5-10e i zavrsiti posao.A siemens telefoni se odavno vise ne prave,jer je sad benqsiemens a i ti telefoni se malo prodaju,tako da je siemens i benqsiemens zavrsili izgleda svoju karijeru,samo kopiraju ostale telefone,a i prodaja im ide samo u Kini,Japanu...phone market napisao:eto sto sam ja pisao onoliko pa ce neki lomnica da me uci kako se dekodira telefon. brate nemam nista protiv tebe al eto sad vidis da nisi u pravu.
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...
- Lomnica_city
- Expert
Taj"neki"lomnica_city zna poprilicno o tome jer mi se rodjeni brat GODINAMA bavi time,a cesto sam i sam nabavljao softver za njega,a od skora i sam flesujem BB5 Nokie preko kabla (ako si toliki genije,znaces o cemu pisem) i to naravno BEZ NAPLATE svakom ko me pita i ne mozes ti meni da solis pamet da nista ne znam o tome,kad si"juce"dosao,ne znas ni ko sam ni sta sam a ne vidim da sam ja nesto slagao coveka,CID49 je MNOGIM serviserima problem,samo oni znaju zasto,zato sam i rekao da ce imati problema!
neo: Mnogi servisi saradjuju sa Dejanom,tako da bi trebalo,relativno lako,da nadjes servis koji ce mu to odneti na dekodiranje,tebe odrati za 60-ak eura i svi srecni!
Pozdrav
neo: Mnogi servisi saradjuju sa Dejanom,tako da bi trebalo,relativno lako,da nadjes servis koji ce mu to odneti na dekodiranje,tebe odrati za 60-ak eura i svi srecni!
Pozdrav