Problem sa ekranom na d600

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
daddo
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 09. Nov 2006. 00:42

Problem sa ekranom na d600

Post od daddo »

zdravo svima,novi sam ovdje pa se ne snalazim bas najbolje,imam d600 i pao mi je pa mi se ekran malo pomutio nije vise ostra slika i pojavila mi se crvena linija u desnom cosku,kakav je kvar,flert kabal?i moze li se slika skinuta sa neta postaviti na ekran a da je u full screanu,hvala :smutny:

Naslov izmenila Ninolina:: Razlog: ovako je precizniji

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

pošto je (definitivno) u pitanju hardverski problem, temu sam ti premestio u "Servisiranje" ...... inače ne postoji "flert" kabl .... ali zato postoji "flet" :wink:

pozdrav...

daddo
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od daddo »

ok hvala ti,nego mi reci moze li se to napravit,oce li puno da kosta,da ga prodam ovako ako se ne isplati popravljat,pozzzzz :wink:

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Flat cable je sam po sebi jeftin medjutim servisi njegovu zamenu naplacuju oko 30-ak eura,pa i vise,ali posto je u pitanju skuplji model tipa D600,onda je bolje da zamenis,nije to neki trosak posto je njegova vrednost jos uvek velika i zamena kabla nije nesto preskupa!
A ako odlucis da ti je to mnogo,onda da znas da ces ga morati prodati za dosta manje nego sto vredi da je ispravan jer niko nece kupiti polovan telefon koji je neispravan po ceni polovnog koji je ispravan pa ti se isto hvata jer bar 30 eura moras da izgubis kako god okrenes!!
Pozdrav 8)

daddo
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od daddo »

ok,ekran mi se malo pomutio,nema ostrinu i ima liniju sa strane,jel to sto posto flet kabal ili nesto drugo,da mi ne napakuje pricu u servisu kao treba ekran da se mjenja i tako to,i moze li se ubacit neki bolji softver posto sam kupio tel kad je tek izasao,znaci stariji softver,moze li sta novijew,hvala,pozzzz :wink:

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Moze da se ubaci noviji softver!A promene u slici su najverovatnije od ostecenja"pljosnatog"tj flat kabla pa ce njegova promena najverovatnije srediti stvar jer kad ekran crkava onda crknu pikseli,ne muti se i slicno!!
Pozdrav 8)

daddo
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od daddo »

legendo imam jos jedno pitanje,moze li se postavit slika koja je skinuta sa interneta kao wallpaper al da bude preko cjelog ekrana,a ne ono da ostane gore i dolje prazno a sredini mala slicica,hvala :wink:

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Moraces da je prilagodis rezoluciji ekrana,odnosno rezoluciji dela koji zauzima wallpaper na ekranu,a koja je to tacno rezolucija... djavo ce ga znati (retko je kod telefona ista rezolucija wallpaper-a i rezolucije ekrana ukupno)!?
Mada mozes da iseces malo vise,kolika je rezolucija celog ekrana,pa ti slika nece izgledati sitno!
Naravno da je pozeljno da skidas slike manje velicine a ne wallpapere za kompjuter,jer kad ih iseces,ostace samo sredina slike,odnosno nista bitno!
Pozdrav 8)

pinba
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Ned, 19. Nov 2006. 20:09
Kontakt:

Post od pinba »

Ne bih rekao da je tu flet problem.Pre ce biti da je do lcda ali tacna konstatacija moze da se kaze tek posle pregleda aparata.

Odgovori