Ne dozvolite da vas "serviseri" deru! Pitajte...

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
Zaključana tema

koliko vam se puta desilo da platite skupu popravku u servisu a da posle shvatite da ste mogli proci mnogo jeftinije

Glasanje se završava Uto, 26. Sep 2006. 14:28

nikada
18
72%
nekoliko puta
7
28%
vise od 10 puta
0
Nema glasova
stalno mi se desava
0
Nema glasova

Ukupno glasova: 25

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

30e je svakako mnogo...Proshetaj malo po gradu i obidji par servisa,nacicesh jeftinije... :wink:

z0ki
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 04. Jan 2007. 16:55

Post od z0ki »

koliko kosta nov dzojstik i njegovo ugradjivanje za SE w800i? bio sam u jednom servisu i traze 15€, kazu da orginal dzojstik kosta 10€, ali kao da se na SE w800 dzojstik nalazi iznad procesora, pa zbog rizika da se sjebe tel, traze 15€... da li je to puno?
Nokia 6233 i Nokia 3310 :D

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Pa ok je cena,mislim dzojstik chini mi se ne koshta toliko ali opet treba za ruke itd...Do 1000 din je ok..

obradg
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 26. Jan 2007. 20:55

fleš k510i

Post od obradg »

kako flešovati k 510i kada je pobeleo ekran 8) U šapcu to niko nije mogao da uradi,ljudi jel zna to neko da uradi.Možda je nešto drugo u pitanju

hallo
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 20. Sep 2006. 19:51
Kontakt:

Post od hallo »

obradg, MobilTeam, Dejan , 347168 .

vlatzy
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 02. Feb 2007. 17:07

Post od vlatzy »

Koliko od prilike kosta zamena flet kabla za Samsung e700??? Nisam iz BGa, pa da me ne zavrnu ovi lokalni serviseri. hvala

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

vlatzy,to zavisi od servisa do servisa,ako se ne varam za taj model se kabal lemi pa je malo pipav posao i nemoj se iznenaditi ako ti traze recimo 30 eura a ceo telefon u ispravnom stanju vredi nekih 50-ak eura ali to je jednostavno tako,nekim uredjajima pojedini rezervni delovi dostizu vrednost polovnog aparata pa ako ti se isplati moraces da platis,ako ne da znas da ti niko to nece odraditi za 10-15 eura iako je kablic relativno jeftin!
Pozdrav 8)

vlatzy
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 02. Feb 2007. 17:07

Post od vlatzy »

hvala. tako nešto sam i načuo... znači, bolje da ga prodam ovima što otkupljuju pokvarene telefone za neku siću... pozdrav

Glider
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 04. Dec 2006. 12:18

Post od Glider »

Mene interesuje dali moze i ako moze da se nadje koliko kosta nova tastatura za P910i???
Jer sam cuo da vremenom mogu da puknu pa da ne ulazim u kupovinu telefona ako kasnije ne mogu da kupim novu!

metak86
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 10. Maj 2006. 22:47

Post od metak86 »

zamena fleta za e700 je 1600din...barem kod mojih ljudi u servisu,a majstor pa jedan od jacih u bivsoj jugi...pozzz ako te jos nesto interesuje P.M. 8)
E71 je moj trenutni izbor:)

Spartakus
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 23. Mar 2007. 18:10

Post od Spartakus »

Pokvario mi je se display na telefon Samsungu D800, u jednom servisu su mi rekli da je do flat kabla i traze 20 evra.jeli to ok? I da li se nekada nekome dogodilo nesto tako ,telefon funcionise cak i display radi neko vreme i onda zablokira i ne pali se dok ga ne ugasim pa ponovo upalim, i kroz koji minut se opet gasi. ako moze iko pomoci

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Zar te bas toliko mrzelo da procitas BILO STA iz ovog treda,makar ovaj post odmah iznad gde ti lepo pise da je to cena zamene flat kabla i ti opet pitas koliko kosta,dal je mnogo...?
Pozdrav 8)

Knelle
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Uto, 27. Mar 2007. 16:46

Post od Knelle »

Nisam procitao sve postove iz ove teme,ali pretpostavljam da nije bila slichna tema...
Topicstarteru svaka cast sto zelis da pomognes,oni koji kritikuju nek se pokriju usima..
Moj slucaj je da na SE K500i ne radi najbolje dzojstik,ali ide samo treba se potruditi,i ja odnesem u servis,oni kazu 10 evra nov dzojstik i ja promenem,joy super radi svi srecni i zadovolljni...nakon nedelju dana ne radi UOPSTE nalevo i nagore,samo levo i dole....I radi potvrdjivanje,tj direktno stiskanje dzojstika...odnesem ponovo u servis i kazu mi otisla ploca,ne naplate mi nista i poprave ga...posle nekoliko dana djostik otkaze totalno,i onda su mi rekli da utrpam nekom telefon i poprave ga,i kazu trajace opet par dana...Trazio sam kupca,niko se nije javio odnesem u servis(nakon sto je joy opet otisao)i pitam koliko nude a oni 30e u delove...nisam im prodao,rade sve ostale funkcije osim dzojstika....Uh,sad je na tebe red :?
Beogradska zvona zvone,da pozdrave sampione,zazvonite malo jace za Zvezdine navijace!!!

phone market
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 02. Jul 2006. 21:34
Kontakt:

Post od phone market »

ispod dzojstika , to jest dzojstik se drzi na 8 konektora, 3 levo,3 desno, i po jedan gore i dole. naravno ako je bilo koji od tih konektora ostecen dzojstik gubi smer u pravcu koji je ostecen. tvoj slucaj je klasicna serviserska greska. naime ako si ti kao sto kazes imao problem sa dzojstikom a tvrdis da je isao na sve strane (do duse uz muku, ali nevazno opet je isao) pravilnom zamenom dzojstika nema nikakve sanse da bude ikakvih problema. napominjem PRVILNOM ZAMENOM. moram da napomenem da servisiram evo sad ce sesta godina i da sam ja pravio greske kada sam pocinjao ali danas je sve vise i vise onih koji se PETLJAJU u servis i prave ovakve gluposti. ali da ne duzim . ako se dzojstik(tj ploca) nedovoljno zagreje pre nego se skine stari dzojstik dolazi gotovo sigurno do cupanja konekcija ispod dzojstika. i sta sad tako skines dzojstik i umesto 8 konektora ispod dzojstika imas npr 6. i gde ces da zalemis ova dva. do duse sada ima resenja za sve sonyericssone kako da se namesti dzojstik a da nema ni jedan konektor ispod dzojstika ali to je vec duza i opsirnija tema. u glavnom tvoj primer je skolski primer nedovoljnog zagrevanja i cupanja konektora ispod dzojstika. e sad prijatelju da mozes da otvoris taj tvoj nesretni k5oo video bi da je doticni majstor pokusavao da izvuce zicom spoj od konektora dzojstika do nekih mesta na ploci jer je to resenje koje koriste svi ali je malo skuplje i tezi metod i potpuno nepotreban kada se normalno dobro zagreje i skine dzojstik. mozda jos i ima pomoci za tvoj telefon ali kod pravog majstora.
Phone market
sve za vas mobilni telefon

Knelle
Novajlija
Novajlija

Post od Knelle »

Gledao sam konektore,malo su izgrebani.ali svi su spojeni,barem tako mislim...dosad sam mislio kad ode ploca,da ne radi nista od telefona...
Beogradska zvona zvone,da pozdrave sampione,zazvonite malo jace za Zvezdine navijace!!!

phone market
Entuzijasta
Entuzijasta
Kontakt:

Post od phone market »

:uhuh: samo me interesuje kako mozes da vidis konektore i kako mozes da vidis da su ``izgrebani`` kad je dzojstik na njima?!? :uhuh:
Phone market

Knelle
Novajlija
Novajlija

Post od Knelle »

ou,moja greska,ja sam mislio da ti mislis na ono sto vidis kad otvoris masku...3 levo 3 desno i po jedan gore i dole...kad kupim baterije za fotic,uslikam pa ti pokazem

Miljance
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 14. Mar 2005. 13:05
Kontakt:

Post od Miljance »

Problem ti se mozda vratio zato sto vecina servisa ni ne manje joystick na SE telefonima :D .
Vec samo ocisti ali traljavo.

Knelle
Novajlija
Novajlija

Post od Knelle »

Neki prichaju da ima original i kineski,tj pijacharski dzojstici,nemam pojma...phone market, jel se moze popraviti moj fon?

phone market
Entuzijasta
Entuzijasta
Kontakt:

Post od phone market »

svi dzojstici su kineski i dzojstk se u 99% slucajeva ne moze resiti ciscenjem da se razumemo odma. ali i da se razumemo odma da je zamena dzojstika relativno lak posao ali sa sobom nosi odredjene teskoce koje se mogu desiti cak i ako se sve pravilno uradi. evo primera. takvih k500 i k700 je bilo jako puno po servisima mojih prijatelja u ns koji dodju zbog dzojstika, ti mu napravis dzojstik perfektno i kad upalis telefon on riknuo. usled zagrevanja kada se skida dzojstik doslo je zagrevanja procesora i drugih komponenti i telefon je riknuo. sam od sebe i gotov za sva vremena. znaci ima rizika kod menjanja dzojstika. nije bas igra.
Phone market

Zaključana tema