Servisiranje - pitajte

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
Odgovori
hallo
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 20. Sep 2006. 19:51
Kontakt:

Post od hallo »

tweety., kad bi jos rekli o kome se modelu TACNO radi...verovatno prica se odnosi na uklanjanje predefinisanih melodija, tema, i sl po zahtevu operatera kod kog je tel kupljen (Vodafone, Telenor, VIP, One, Swisscom i sl) koje se uklanjaju promenom SW-a telefona (tzv "flesovanjem")...u zavisnosti od modela razlicita je i cena.
Pozdrav
GsmReverseUnion-EvropskaAsocijacijaServisera www.gsmreverse.com
NISAM IZ BEOGRADA!!!!!!!!!

tweety.
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 01. Maj 2010. 01:56

Post od tweety. »

Izvinjavam se. Radi se o LG kp170. Telefon je kupljen u prodavnici i nije skidan ni sa jedne mreze. Na zvanicnom sajtu stoji da se te fabricke melodije ne mogu izbrisati, a one same zauzimaju vise od pola (ionako male) memorije. Koliko sam razumela rekli ste da se mogu ukloniti "flesovanjem" pa me sad jos zanima kolika bi bila cena za ovaj model.
Pozdrav!

hallo
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Kontakt:

Post od hallo »

tweety., za Vas telefon, malo sta moze da se uradi...tako je kako je za novce koje kosta...jednostavno mala memorija predvidjena za to sto Vas muci.
Pozdrav

neovo
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 19. Feb 2006. 18:45
:: ///

Post od neovo »

nokia 3720c,testiran je na prelazak kola preko njega,ali je bmw pobedio :lol:
koja bi bila otprilike cena displeja sa zamenom? novi sad

annaBG
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 08. Jan 2009. 22:35

Post od annaBG »

upao mi je mobilni u vodu,Motorola A1200.Kada ga upalim ne ocitava karticu,a cini mi se ni bateriju.
U cemu je problem i koliko kosta popravka?
Hvala :)

hallo
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Kontakt:

Post od hallo »

neovo, 3500,00 din ORIGINAL ugradjen. Pozdrav
annaBG, ako ste spremni potrositi cca 5000,00 din na servis Vaseg telefona posaljite da proverimo i eventualno resimo.
Pozdrav

annaBG
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 08. Jan 2009. 22:35

Post od annaBG »

Uuuh sto toliko para :)?U cemu mislite da je problem ?

hallo
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Kontakt:

Post od hallo »

annaBG, bas zato sto ne mogu ni PRETPOSTAVITI u cemu je problem dok ga nemam u rukama i pregledam adekvatno, redom, detaljno (recimo cca 5-6 radnih sati ce biti potroseno na detektovanje mogucih problema i otklanjanje istih) racunajuci okvirno, cenu delova koje bi MOZDA trebalo ugraditi, i na kraju, ako telefon ne bude u POTPUNOSTI ispravan, Vi ne placate moje potroseno vreme.
Otprilike tako.
Pozdrav

Maree91
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sub, 29. Maj 2010. 00:59

Post od Maree91 »

kupio sam nokiu n95 8gb polovnu pre dva dana...e sad tel je bio kodiran na 063 mrezu nisam ga koristio taj dan nego sam ga sutradan dekodirao u sevisu...i sad normalno radi na svim mrezama al imam jedan problem...sad mi se skoro na svakih pola sata do sat zavisi mozda vise manje ugasi se tel sam od sebe...pa ga upalim i normalno radi,,,e sad da li je to zbog dekodiranja lik u servisu sjebao nesto ili je takav mozda bio od kad sam ga uzeo posto ga nisam koristio taj dan..al lik od koga sam uzeo kaze da je njemu normalno radio i da je to izgleda zbog toga kao neki bag...a danas kad sam ga stavio na punjac gasio se svakih 10 do 15 min i kad god ga upalim stalno tako, tek kad sam ga skinuo sa punjaca nije se gasio tako cesto nego isto kao i obicno??zanima me u cemu je problem tu?

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 21. Sep 2006. 20:48
:: Nisam iz Beograda !

Post od drgrga »

Maree91,

Da,najverovatnije posledica dekodiranja....ili ti prosto receno ostecena Security zona,cuveni SUPERDONGLE......mada ne mogu da tvrdim dok ga ne nakacim na box i uverim se....Moze to biti i neki hardverski problem....

Proveri kakav mu je imei *#06#

Maree91
Novajlija
Novajlija

Post od Maree91 »

druze ja se u tel ne razumem uopste...ne znam sta ti je to superdongle...i ako je do toga koja bi cena popravke bila?a ja sam posle gledao da nije mozda baterija u pitanju pa se gasi tako povremeno jer nema dovoljno energije da pokrece tel sta ti mislis?a to imei kako se proverava?ja sam u tel ukucao tu sifru i izaso mi serijski broj telefona...?

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

Maree91, imei je upravo to sto ti je izaslo kada si otkucao *#06#. Nego ti sto su ga dekodirali, ako je kvar nastao zbog toga, bi trebali da ti otklone problem (mada ako su "majstori" mozda je bolje da ga vise ne diraju) za dzabe.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

hallo
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Kontakt:

Post od hallo »

Maree91, problem sa WatchDogom vaseg telefona, nastao DEFINITIVNO dekodiranjem AKO je telefon SIGURNO radio normalno pre dekodiranja. Kako @drgrga rece, bez telefona u rukama na 15 minuta, najverovatniji uzrok je kako vam i rekoh.
Pozdrav

Maree91
Novajlija
Novajlija

Post od Maree91 »

vidim da se svo troje slazete sa tim da je problem u dekodiranju....al hvala vam ljudi sutra cu da ga odnesem u servis tamo gde su mi ga dekodirali pa da ima kazem problem....valjda ce ga otkloniti posto je proslo par dana od kad su mi to odradili..

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 21. Sep 2006. 20:48
:: Nisam iz Beograda !

Post od drgrga »

tomas.hokenberi,

To si u pravu,ako ga pocnu resavati onako kako ne treba i bez iskustva sa ovakvim problemima moze samo doci do jos goreg....to jest komplet unistene sec.zone sto se da resiti samo upisom novog RPL-a, a kalkulaciju Nokia stopirala i koliko vidim nema nameru dalje da pusti....Inace nije nimalo jeftino nikad ni bilo......

@Maree91

Srecno,

Misha V
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 15. Feb 2006. 14:15

Post od Misha V »

Na SE k800i, izgubio sam onu plastiku koja ide oko dzojstika. Jel to ima negde da se nadje? Jel ta plastika postoji uopste kao rezervni deo? Ona drzi i bocne dugmice, koji su sad prilicno labavi.

aemmos
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 26. Maj 2010. 02:38

Post od aemmos »

Imam samsung omniu i900 i menjao sam display ,posle toga cim sam ukljucio telefon pojavljuje se "several incorrect passwords fave been enterd.to continue password entry ,enter a1b2c3 in case of emergency" ubacim a1b2c3 i onda pokazuje da je tel zakljucan sigurnosnim i trazi sigurnosni code. pokusao sam hard reset sa "Pritisni i drzi "call" i "end" tastere.Pritisni "power on/off" dugme i drzi dok ne pocne hard-reset procedura" i telefon nece da se resetuje vec se ukljuci i opet trazi sigurnosni kod.
ako neko ima resenje za ovaj problem bio bi mu zahvalan !

vukbojan
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 16. Mar 2008. 06:54

Post od vukbojan »

Како могу да се обришу бројеви из листе понуђених када се шаље СМС порука на Sony Er. C702?
Напомињем да када се означи број не нуди се опција delete нити реагује тастер с!

hallo
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Kontakt:

Post od hallo »

Misha V, trebalo bi...ako nista ima u kompletu sa maskom
aemmos, NIKAKVE logike u tome sto rekoste..ako sam razumeo, telefon je radio, slomisli ste LCD, promenili novim i to se sad desava?
vukbojan, trebalo bi da ima ponudjeno , recimo opcije u donjem desnom uglu ...

Misha V
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 15. Feb 2006. 14:15

Post od Misha V »

^ Danas sam zvao jedno 7-8 servisa, i niko nema ni tu plasitkicu samu a nemaju ni tastaturu ciji je to navodno deo! Ajd nek mi neko sibne neki predlog za servis na privatnu poruku. Ovde ima i dosta servisera pa ako neto to ima nek se javi, isto na pp! Unapred hvala!

Odgovori