Servisiranje - pitajte

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
Odgovori
tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

kovach81, da li si podesio gprs/mms parametre za mt:s/telenor? Ako si na mt:s-u posalji prvo poruku ALL na 4777, ako si na telenoru idi na sajt telenora pa nadji automatsku gprs konfiguraciju.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

kovach81
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 03. Jul 2011. 22:35
:: Samsung S10+ G975F

Post od kovach81 »

Naravno da sam podesio parametre,dovoljno je samo ubaciti karticu i vec stignu pa se sacuvaju.A moze i tako kako si rekao.Medjutim telefon je Vipov i ocigledno radi samo sa njihovim podesavanjima jer i kad sam uradio fabricki reset telefona ostali su vip gprs i vip mms.E sad cudi me ako radi sa svim karticama a verovatno je otkljucan da nece da radi sa wap servisima drugih operatera.Cuo sam da prilikom otkljucavanja telefona obicno se i desi da internet podesavanja ne rade i da se ne mogu slati mms poruke.

primus
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 26. Maj 2007. 20:29
:: Xperia T
:: K800i

Post od primus »

Koliko kosta digitizer i zamena istog kod HTC Touch Diamond 2?
Zbog cega se kvari to cudo?
Da li to jednom pokvaren digitizer, pa zamenjen, moze iznova da se kvari?
Hvala!
Saznao sam da taj famozni deo kod nas kosta 20-25e...a gle ovo
http://www.tech-zone4world.com/eshop/pr ... ts_id=2652
Mogu li (smem li) ja to sam da zamenim?
http://www.pdacenter.ru/razborka/htc-touch-diamond2/
Imam neko skromno iskustvo u otvaranju telefona...imam i nesto od alata :)
xe-xe

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 21. Sep 2006. 20:48
:: Nisam iz Beograda !

Post od drgrga »

primus,

Sam pitao,sam odgovorio.....ne znam sta bih dodao na ovo izlaganje.... :wink:

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

kovach81, kada stignu parametri posle ubacivanja kartice, da li si posle toga u browseru i mms podesavanjima izabrao nove aktivne profile?
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

primus
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 26. Maj 2007. 20:29
:: Xperia T
:: K800i

Post od primus »

da probam ovako:
isplati li mi se da probam sam da zamenim digitizer ili jok (postoji li velika sansa da sj*b*m nesto)?
da li se taj dgtzr kvari nanovo i nanovo ukoliko se jednom nesto pokarabasi i istoimeni se pokvari?
xe-xe

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od drgrga »

primus,

1) DA
2) DA pozz

jevrem
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 07. Jun 2004. 00:49

Post od jevrem »

Nokia 6500slide podignuta na poslednju verziju baguje i s vremena na vreme se resetuje sama?
Gde je problem ima li kucnog resenja za pomenuti?
Nokia E65 + Logitech BT Headset

nemanjale
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 26. Mar 2010. 22:50

Post od nemanjale »

promenio sam USB konektor na Sony Ericsson X10 ali su mi serviseri rekli da ce se telefon puniti ali da mi nece raditi povezivanje sa kompjuterom jer je ostecen neki deo na ploci. Jel moguce zameniti plocu na X10 i koliko to kosta?

jer sada ne mogu nikako koristiti X10, jer sam odradio factory reset iz recovery-a i resetovao telefon i sada ne mogu da udjem u recovery i ne
mogu da pokrenem instalaciju sistema sa Sd kartice... sta da radim?

kada hocu da upalim telefon samo stoji sony ericsson, i nema odakle da podigne sistem

kovach81
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od kovach81 »

tomas.hokenberi,
Da,izabrao sam u podesevanjima nove profile i tek kad sam iskljucio proxy mogao sam koristiti net ali ne i primati i slati mms.Telefon ima fabricki ugradjene parametre za VIP i nema tu pomoci jer i kad ih obrisem i vratim telefon na fabricka podesavanja oni su tu :) Nego,sad me muci drugi problem a to je periodican rad levog selekcionog tastera kod nokie 1800 tj radi kako treba ali nekad se desi da uopste ne reaguje kad se pritiska tako da ne moze da se selektuje iako se cuje klik.Svi ostali tasteri rade kako treba.Tastatura je skroz na svom mestu,lepo naleze tako da ne verujem da je do nje...

kovach81
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od kovach81 »

Zanima me jos sta konkretno ne valja na nokiji 6700 klasik?Mnogi se zale na bluetooth.Da li je samo to boljka ovog modela jer ima korisnika koji su prezadovoljni.I drugo pitanje po cemu nokija u zadnje vreme pravi krsine kako je receno ovde?

oscar1980
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 22. Mar 2008. 09:47

Post od oscar1980 »

Drugari,
molim vas za malu pomoć :) Da li Samsung C140 može da se otključa nekim kodom ( kao C130 ) ili mora da ide na box? Hvala.... :)

oggich
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 13. Avg 2008. 19:26
:: Sony Ericsson k750i

Post od oggich »

Pitanje za punjac za Nokiu C3;

Dat mi je punjac od starije Nokie ne znam koji broj,pa me zanima da li ce da osteti bateriju i punjenje uopste? Posto se greje dosta.ili da koristim onaj sto sam dobio uz telefon?Znaci da ne bude zabune,pitam za dupli punjac,posto da ne nosim stalno punjac sa sobom

Hvala

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od drgrga »

oggich,

Onaj koji si dobio uz njega.... :)

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od drgrga »

premesten post na koji sam odgovorio,moze li i ovaj da se obrise ?

Hvala
Poslednja izmena od drgrga u Pon, 15. Avg 2011. 00:33, izmenjeno 2 puta ukupno.

kopitaneskita
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 16. Jan 2011. 01:28

Post od kopitaneskita »

od sinoć imam problem sa svojom nokiom 5530xm koja je do tog momenta radila bez greške.

naime, posle jednog SMS-a telefon se odjednom ugasio. zatim sam primetio da prilikom otvaranja SMS poruka u inboxu, u donjem delu ekrana gde stoji "options" i "back", ekran/slika zažmirka na tren prilikom otvaranja svake poruke. i to samo u tom delu gde su "options" i "back". sad nisam siguran da li je toga bilo i pre, jer nisam toliko obraćao pažnju, međutim od tog trenutka to primećujem. navečer pred spavanje upalim alarm i jutros samo što je zazvonio, telefon se opet ugasio.

vadio sam memorijsku karticu, sim karticu, bateriju i sve ponovo vratio na mesto, međutim problemi tu ne prestaju. večeras me devojka zove, nakon 5-10 sec razgovora, mobitel se opet ugasi. dakle, po treći put se ugasio u roku od 20tak sati.

šta bi moglo biti problem? telefon je do tog momenta sinoć savršeno radio.

skar
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 17. Jan 2010. 22:07
:: nobody know
Kontakt:

Post od skar »

ne mora kompletna ploca da se menja,ko ti je to izvalio,
x10 konkretno ima taj problem sa punjenjem,potrebno je neke vodove izvesti i prevezati
svaki ozbiljniji servis bi trebao to da odradi!

kenzoki
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 05. Nov 2007. 08:39
Kontakt:

Post od kenzoki »

Crkla mi je baterija u sony ericsson k800i.

Jel može neko da mi predloži gde mogu da uzmem zamenu za bateriju?

Videću kod comtradea za original, ali me zanima gde mogu da nađem i neku (dobru) kopiju?

nemanjale
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 26. Mar 2010. 22:50

Post od nemanjale »

skar, nosio sam telefon u Mobilnoj klinici u Nisu, zamenili su USB konektor i rekli su mi da ce mi raditi samo punjenje a ne i usb povezivanje sa kompjuterom jer je ostecena ploca "kao"....i sada ne znam sta da radim, gde da ga saljem?
SGS2, iPhone 4 32GB

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od drgrga »

nemanjale,

Vrlo cesto se desava da kad se na vreme ne menja konektor koji prekida(zeza),zajedo sa njim povuce i stampu sa ploce za koju je zalemljen.U tom slucaju jako je tesko naci gde su ta "polja" isla jer prolaze kroz second layer ploce...
Elem treba naci service manual i po semi videti gde idu-
Problem:Service manual za SE se ne nalazi tako lako....
2) Pokusati na postojecim mestima gde je bio i otkinuo polje,skalpelom(POD MIKROSKOPOM OBAVEZNO) zadubiti,malom lemilicom doci do tacke i za nju zalemiti parce lak zice i spojiti na nogicu konektora. Kratko - reparirati postojece mesto !
Posto ovo oduzima jako puuuuuuuno vremena i jako je tesko uraditi,mnogu odustaju i spasavaju ono sto je prioritet-u tvom slucaju PUNJENJE !!!

Plocu nemoj traziti jer i ako je nadjes platices je kao ceo telefon.

Ako pak zelis da pokusam da ti to resim,moras mi tel poslati nekom od kurirskih sluzbi.....sve na pm.

Pozdrav,

Odgovori