Servisiranje - pitajte

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
Odgovori
teggynitro
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 14. Sep 2011. 20:12

Post od teggynitro »

Pozdrav svima. Imam MIO A 701 http://forums.ixplora.com/uploads/month ... 181922.jpg koji treba da se dekodira pa me interesuje koji servis to moze da odradi. Pokusavao sam na par mesta pre dve godine i mrka kapa :smutny:

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 21. Sep 2006. 20:48
:: Nisam iz Beograda !

Post od drgrga »

teggynitro,

ne moze da se dekodira..... pozz

bulat
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 04. Apr 2008. 04:38
Kontakt:

Post od bulat »

Meni je otisao mehanizam na w595, interesuje koliko kosta popravka i da li se kupovinom zamenske maske dobija celo kuciste sa mehanizmom ili samo ona plastika okolo!????

mcdoc
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 25. Jan 2006. 12:14

Post od mcdoc »

Pozdrav. Razbio mi se ekran na HTC HD2. U Begramu mi traze 200 € za popravku, tj nov. Po internetu nalazim da takav touch screen kosta od 30-60 $. Sta tu nije u redu?

skar
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 17. Jan 2010. 22:07
:: nobody know
Kontakt:

Post od skar »

nije u redu sto je Begram ovlasceni servis,i njihova je zlatna :D :D
pa racunaj jedno 80-100e i da se to sredi...

mvasqez
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 21. Sep 2011. 13:49

Post od mvasqez »

Zanimaju me dve stvari: Prva je Nokia 6500 slide, ne rade dugmici *0#, kako to srediti? Da li je dovoljno zameniti tastaturnu plocu? Druga stvar je Nokia e52, samo zavibrira kada se pritisne dugme za paljenje i to je to, da li je to moguce srediti? Hvala unapred. :)

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od drgrga »

mvasqez,

1.Ne! Otisao emmi filter tastature (99 %)
2.Procitaj temu ovde : viewtopic.php?t=23578&sid=ff0f8356284e3 ... 949e235f84

pozdrav

mvasqez
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 21. Sep 2011. 13:49

Post od mvasqez »

A sta treba da trazim da bih zamenio to na 6500 slide? Jel se to zove emmi filter tastature? Jel moze da se zameni i koliko kosta? Pozz, hvala puno.

Sre10
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 21. Sep 2011. 15:04

Post od Sre10 »

Da li postoji neka opcija da se dekodira Galaxy S II koji je sa telenora,ali ako dodje posle do kvara telefona da se on vrati na fabricku verziju kako ne bi provalili? jer se dekodiranjem gubi garancija... ili neka opcija sa rootovanjem???

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od drgrga »

mvasqez,

Moras u neki malo bolji servis...pozz

Sre10,

Moze da se dekodira bez bilo kakvog rutovanja ili ti dizanja verzije,a ko ti je rekao da ako updatujes sw (sto je sasvim normalno) automatski gubis garanciju ?

pozz

Sre10
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 21. Sep 2011. 15:04

Post od Sre10 »

Samo sam pitao u telenoru da li se dekodiranjem gubi garancija,rekli su da se gubi... a sad znam da oni imaju kod za otkljucavanje,moze se i to naci u nekom servisu,ali nemam uopste predstavu koliko bi to moglo da kosta..

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od drgrga »

Sre10,

Gubi se samo u slucaju da se telefon otvara,ali moze da se otkljuca na sasvim drugu varijantu bez otvaranja,kod imaju ali ces ga dobiti nakog isteka 24 meseci ugovora,po novom zakonu(ipak ako se smiluju) .
Cena dekodiranja kako gde,kod mene 20 evrica.

pozz :wink:

mikibrej
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 26. Sep 2011. 11:20

Post od mikibrej »

Kako i gde mogu da flesujem HP telefon ? molim vas pomozite mi,inace zivim u bgu ako neko zna neku prodavnicu gde to mogu da uradim nek se javi,unapred hvala ! :)

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od drgrga »

mikibrej,

Zasto je potrebno flesovanje ? Sta mu se desava,kakav je problem ? pozz

mikibrej
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 26. Sep 2011. 11:20

Post od mikibrej »

Pa problem je u tome sto sam zakljucao telefon i zaboravio sifru i sad mi se pojvaljuje vreme neko vrv sto sam mng puta pokusao da probam da ga otkljucam i puno puta pogresio ,tako da sta da radim,neki su mi rekli kao neko flesovanje,pa ne znam sta ti mislis jel znas mozda gde to mogu da uradim u bgu ? pozzz

varicak
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 23. Mar 2010. 17:18

Post od varicak »

Nastaviću svoje pisanje o ženinoj E72 ovde. Telefon kupljen u Telenoru u novembru prošle godine. U početku koliko se sećam radio OK. Poslednjih meseci se javio problem. Onaj ko koristi telefon sagovornika odlično čuje i sve je ok. Međutim sagovornik ima utisak kao da onaj ko koristi telefon okreće i vraća glavu ka telefonu, dakle glas se udaljava i ponovo vraća. Telefon odneli u Telenor, oni ga poslali u servis. Bio kod njih dobrih 15 dana. U opisu popravke napisali da su zamenili mikrofon, zvučnik (valjda u slušalici) i ubacili nov softver. Ne znam na koji SW misle kad sam ja uradio update na poslednjui verziju SW čim je izašao, ali OK. Po preuzimenju telefona iz Telenora, uradio sam restore bekapovanih podataka od pre servisiranja. Juče sam primetio da se i dalje javlja isti problem u razgovoru. Telefon ne gubi mrežu, SMs radi normalno wi-fi i sve ostalo. Koliko znam da bi se dobio nov aparat ovaj treba da provede u servisu valjda 45 dana. Ne znam samo da li neprekidno ili ukupno?! Da li neko ima neki savet, sugestiju ili ... Hvala u napred

leonine
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2011. 22:51

Post od leonine »

varicak, ti po zakonu imas pravo da odmah trazis zamenu aparata ili da ga nosis u servis, u roku od 6 meseci od datuma kupovine. Znaci tada mozes da biras ili ili. U roku od tih 6 meseci prodavac je odgovoran za sve neispravnosti koje nastanu na uredjaju a za koje ti nisi odgovoran tj. nisu nastale tvojim losim rukovanjem uredjajem. Posto je telefon kupljen pre skoro godinu dana, ostaje ti servisiranje. :smutny:
Sto se tice tih 45 dana mislim da se odnosi na neprekidan period, znaci ako jedan servis bude duze od 45 dana. Bilo bi super da je ova druga varijanta. Mada mislim da to njima nije, da kazem, isplativo. Moja Nokija je na servisu vec 29 dana a isti servis je ovlascen za popravku Nokije, koliko ja znam, bilo da ga kupis u Telenoru, Vip-u, mts-u ili nekoj ozbiljnijoj radnji sa strane. Tako da si dobro prosao sa tih 15 dana.
Mislim da bi trebao malo da procackas zakon. Ostavi mi na pp mail, poslacu ti ja nesto skenirano sto bi mogao da iscitas da ti pomogne eventualno.

Toliko za sada.
Nokia 6600 slide; Nokia E72

dzonsi
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 10. Sep 2010. 16:02

Post od dzonsi »

Ako je ikako moguce trebao si odmah da probas da li telefon radi i da im ga odmah vratis posto ocigledno nisu popravili kvar...Koliko ja znam da bi dobio novi telefon potrebno je da ovi iz servisa potvrde da je nemoguce popraviti telefon,mada posto je uzet preko operatera ko zna kako to ide,tj ko daje novi...

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od drgrga »

mikibrej,

To moze da se uradi i bez flesovanja,
Servisi u Bgd

http://www.halohalo.rs/cms/?page_id=19

izaberi najblizi,zovi i pitaj.....

leonine,

Jos jedan od problema sa E72...ima dva digitalna mikrofona,a desava se ovo sto je varicak, rekao, resenje je vrlo prosto ali nasi ovlasceni servisi nemaju pojma,dakle skine se drugi mikrofon i nema vise eho i reverb efekta :lol:

varicak
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 23. Mar 2010. 17:18

Post od varicak »

Telefon juce poslepodne odnet u Telenor. COvek koji ga je preuzimao mi je rekao da ga cudi kako problem nije nestao posle instalacije novog SW... :o I dalje ne znam o kom on SW govori... ako je mislio da update koji moze da se uradi preko OVI to sam odavno uradio, ali ako je nesto drugo u pitanju... Napomenuo mi je da u slucaju kad se telefon vraca u servis najcesce promene maticnu plocu, a mnogo redje, verovatno nikad samo nije hteo bas tako da mi kaze, daju nov telefon. Ocekujem ga nazad opet za 15, a mozda sad i vise dana.

Odgovori