Ne dozvolite da vas "serviseri" deru! Pitajte...

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
Zaključana tema

koliko vam se puta desilo da platite skupu popravku u servisu a da posle shvatite da ste mogli proci mnogo jeftinije

Glasanje se završava Uto, 26. Sep 2006. 14:28

nikada
18
72%
nekoliko puta
7
28%
vise od 10 puta
0
Nema glasova
stalno mi se desava
0
Nema glasova

Ukupno glasova: 25

zerakruva
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 06. Jun 2007. 18:35

Post od zerakruva »

molim za pomoć!
1. trebaju mi flet kablovi (sa ekranom) za Motorole bebice, v36xx, za v51, kao i baterija za v51 (malo je tanja od obične bebice), ili još najbolje očuvan pokvaren telefon (zbog maske).
2. tastatura na v66 - ne reaguju svi tasteri, samo neki, kad se maska pritisne prorade još neki, ima li smisla i čime čistiti konektor tastature na ploči?
3. sličan problem imam i sa ona 3 tastera na v70, na onom prstenu, srednji i desni rade samo kad se jako pritisnu i to pod određenim uglom. šta bi moglo biti rešenje, i, kako da dođem do njih? rastavljao sam ceo telefon (drugi v70) i nisam skapirao kako da rastavim klizni preklop i taj hromirani prsten?

znam da su pitanja vezan za starije modele, ali nadam se da se ipak neko seća....
:)

mis
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 07. Mar 2005. 14:18

Post od mis »

Imam pitanje jedno...tek sam kupio 6230i(prije jedno 20 dana) i kada me neko zove prvo zvucnik telefona kao malo zazuji pa onda pocne melodija da svira i posle sve normalno radi,pricam uz maksimalnu cistocu,i mp3 radi svarseno jedinoi to...i kada prestaje da zvoni isto tako samo jos malo krace..znaci kao kada vam je tel u blizini zvucnika od kompjutera pa oni pocnu da zuje kada te neko zove...sekundu traje mozda posle sve normalno radi,ne krci ni nista...ne znam da li je kvar ili ne...a ne znam ni jeli od pocetka bilo tako,primjetio sam tek juce...

phone market
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 02. Jul 2006. 21:34
Kontakt:

Post od phone market »

imam ja kompletne i v50 i tu v3688 mozemo se dogovoriti. a sto se tice tastature otvori kompletno pa ocisti alkoholom ili acetonom kako hoces ali mi vise lici da ona samo ne stoji dobro u masci pa kad otvoris i ocistis dobro je pritegni , verovatno ti i neki sraf fali. na kraju sto se tice te v70 batali je i meni ovde stoje dve na servisu od pre par meseci a necu ni da ih gledam jer je to katastrofa , evo ovo mi je sesta godina da servisiram i mogu da ti kazem da mi ne pada na pamet da ih otvaram - iskreno.
za mis - ocigledno je da nov telefon ne moze da ima takav problem , druga stvar nije veliki problem zamenice ti buzzer za 5 minuta. samo nemoj praviti problema desava se i da novom telefonu ode buzzer (zvucnik) nije to nista strasno zato postoji garancija.
Phone market
sve za vas mobilni telefon

mis
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od mis »

Hvala na savjetu!!!!!!Dugujem ti pice! 8) Jel bi mi znao reci koliko dodje ta popravka van garancije?Ne trazim naravo preciznu cijenu ali manje vise koliko bi doslo?Pitam te zato jer sam kupio sam telefon u Italiji a sada sam u Srbiji,i necu ici nazad u Italiju prije kraja septembra pa ne znam jel bih ga mogao koristiti jos 3 mjeseca ili koliko vec ima do kraja septembra ili da ga odmah nosim u neki servis ovdje u BG-u?A bas kao za inat mi je juce telefon pao na sred ulice(drzao sam ga na onom privesku sto ide oko vrata koji je pukao) i izlgleda dosta izgrebano sada... :cry: :cry: :cry: Pa ne znam da mi ne prave probleme oko toga... :smutny:uz sve to danas,dok sam slusao mp3 tel se jednostavno ugasio i upalio sam od sebe

phone market
Entuzijasta
Entuzijasta
Kontakt:

Post od phone market »

popravka buyyera (zvona ) ne moze da bude skuplja od 400 dinara i treje 10 minuta - toliko o tome. a sad kad si ga izgrebao nista od garancije naravno.
Phone market

mis
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od mis »

Znaci ode garancija... :cry:Bas me potjerao baksuz sa ovim telefonom... Palo mi napamet da odem kupit novu masku,original pa da im ga onda ponesem na popravku...mada ako je tako jeftin popravak ovog zvucnika mogu ga ponjet nezavisno od garancije,valjda ce me kasnije dobro sluziti pa vise nece biti potrebe da ga nosim na popravljanje...hvala u svakom slucaju
Stephen:And Africa is where it's at. Recently Joanne and I spent little time down in Afrique sur-mer.
Del :Fabrique belgique.

zerakruva
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 06. Jun 2007. 18:35

Post od zerakruva »

@phonemarket - molim te ostavi mi kontakt na pp pa da vidimo za te flet kablove.
hvala na brzom i detaljnom odgovoru.
ako još neko ima ono što sam naveo gore slobodno neka me kontaktira na pp.

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

phone market, evo kod burazera na 6288 poceo video da baguje,tj moze da snima ali posle ne moze da ih gleda,tj zvuk se cuje ali snimak stoji na pocetnom frejmu....
Sta bi to moglo biti i kako se resava (flashom verovatno)?
I da li se to cesce desava kod ovog modela?
D500&E71

vlaki
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 20. Maj 2006. 00:22
:: SG Note II
:: Nokia 6630

Post od vlaki »

loki13, chini mi se da se takav problem pojavio i kod d900... Snimao sam par sec, kad sam hteo da pustim, ili mi pusti samo zvuk, ili mi izbaci neku greshku, zaboravio sam koju... :(
Ali kad sam preneo na komp, normalno je pustio i sliku i zvuk...
Naravno, ugasio sam i upalio phone i vishe se nije deshavao taj problem...

Pozz! 8)
"Trgovanje bez oglašavanja je kao namigivanje devojci u mraku - vi znate šta radite, ali drugi ne." - Salvador Dali

random
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 14. Jul 2007. 00:48

Post od random »

Koliko bi kostala zamena ekrana na MC60? Koliko je to problem s obzirom da je stari model? Koji servis biste mogli da preporucite (ako treba posaljite na PP, zbog reklamiranja i tih stvari).

phone market
Entuzijasta
Entuzijasta
Kontakt:

Post od phone market »

random - display za mc60 je u nabavci 7 eura a ni jedan servis ti ga nece prodati tj zameniti ispod 15 pa i 20 eura.
loki13 - softverski resi to i nece biti problema ali prvo probaj jedan master reset. kad budes flesovao trazi zadnju verziju RM-78_dp_v_345.0_mcusw06.43
Phone market

Tammy
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 22. Jul 2007. 15:49

Post od Tammy »

Kupila sam novi se w810i pred kojih mjesec dana. Pred par dana pao mi je na pod i izgleda da se tipkovnica iznutra pomakla. Kad bih stisla 5 on bi prikazao 45. Kad bih htjela napisati s on bi prikazao ptptpt. Bila sam ga malo lupkala i tipkovnica se vratila na mjesto, ali tipka sa strane mobitela koja regulira pojacavanje ili smanjivanje zvuka se udubila i prestala reagirati tj. povremeno reagira ali samo stisava tako da vise ne mogu pojacati zvuk pa tako vise ne mogu slusati muziku. Po tvojoj strucnoj procjeni koliko bih trebala platiti za popravak? Po meni to i nije neki kvar, al ne zelim da mi serviser proda neku pricu i masno naplati. Inace mob je pod garancijom, ali kupljen je u Italiji, a Talijani imaju foru da ti ga uzmu na mjesec dana, vrate nepopravljenog i uvjeravaju te da je s telefonom sve u redu i tako dok ti ne istekne garancija, tako da mi ne pada ni na kraj pameti da ga tamo nosim.
Unaprijed hvala!

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

mozes ga sama otvoriti i videti ako su se tipke pomerile da ih vratis na mesto kao i tipka sa strane...meni se to desilo na istom modelu kad sam promenio masku,zezalo me dugme za on/off ali malo cackanja i sve je radilo kao sat :wink: preporuka ne nositi ga u servis zbog toga ako imas alat za otvaranje
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

phone market
Entuzijasta
Entuzijasta
Kontakt:

Post od phone market »

zamoli ljubazno bilo kod servisera da ti otvori telefon i samo vrati sve kako je bilo i naravno casti ga sa bar 100 dinara , naci ce se neko ljubazan pogotovo jer si zensko.inace ce biti gtovo za 5 minuta.
Phone market

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

phone market, jel znas ti mozda gde bih mogao da nadjem u NS-u dual sim card tj. zelim da stavim 2 kartice u 1 telefon? Naravno, ne trebaju obe da mi budu aktivne istovremeno tako da mi je ovo savrseno resenje.
Unapred hvala..
Umalo da zaboravim, u pitanju je E60 ako to ima veze a cini mi se da ima mada ne znam kako jer su sve sim kartice identicne..

Tammy
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 22. Jul 2007. 15:49

Post od Tammy »

Strah me sama otvarati mob da nesto ne sje.... Inace nisam seprtlja sa takvim stvarima, al nikad se ne zna. Evo bas sam pokusala odvidat vide i skinut masku i nije mi poslo za rukom, pa bolje da to pustim nekom malcice strucnijem (i jacem) od mene. Sto se tice ljubaznosti servisera, kakve sam srece naletit cu na neku isfrustriranu babu, a i nisu svi muski uvijek ljubazni. Isto ko u prometu, vide mladu plavusu za volanom pa misle da te mogu zaje.... Al ne dam se ja :wink:
Hvala na savjetima ljudi!

phone market
Entuzijasta
Entuzijasta
Kontakt:

Post od phone market »

Azimuth vise nije fora kao pre imati tzv ledja za dve kartice . to je odavno proslost i bilo je i malo nezgodno resenje (al je bilo resenje). sada ti se nudi mogunost da sam na svom kompjuteru odradis jedan posao (za male pare) i na jednu karticu ubacis recimo i do 6 ili 12 brojeva. stvar je u programatoru i kartici 6u1 ili 12u1 i svako moze svojih nekoliko kartica da prebaci na jednu. kada ih prebacis na ovu novu karticu i stavis u telefon dobices u meniju opciju da menjas brojeve koje si stavio na karticu. ako bude zainteresovanih mogu i opsirnije da objasnim .
Phone market

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11

Post od gameforce »

phone market, imaš temu "kloniranje sim kartica" pa možeš tamo.
Ima dosta zainteresovanih :wink:
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.

migi
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 02. Maj 2006. 16:58
Kontakt:

Post od migi »

Imam jedan problem sa n6630. U pitanju je pozadinsko osvetljenje tastature...Nisam siguran, da li je to do senzora ili baš do osvetljenja...

Kada sam u mračnoj prostoriji (ili bilo kojoj koja zahteva paljenje svetla na mobu), telefon poludi...Kao da imam mali strob u ruci..Znači osvetljenje se upali pa ugasi pa stoji ugašeno pa malo treperi i sve tako...

Odradio sam format, i problem je ostao...

Do čega može da bude problem i koliko će da me košta popravka?

pozz :wink:

phone market
Entuzijasta
Entuzijasta
Kontakt:

Post od phone market »

vec sam pisao o tome trazi malo i bilo je bas svetlo i bas 6630 i bas je covek sam resio problem kako sam mu ja objasnio i verovatno mu i sad radi telefon
Phone market

Zaključana tema