Servisiranje - pitajte

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
Odgovori
mvasqez
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 21. Sep 2011. 13:49

Post od mvasqez »

Imam Nokiu 6300 i cim ubacim bateriju stalno svetle lampice sa strane i to je to. Telefon nece da upali. U cemu je problem?

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 21. Sep 2006. 20:48
:: Nisam iz Beograda !

Post od drgrga »

mvasqez,

t.z.v. blue light problem.....vrlo cesto NERESIVO,ali ne mora da znaci,moras posetiti neki ozbiljiji servis.....pozz

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

drgrga, siki069, jel to znači da je problem sigurno softwerski? Flash preko boxa će bar srediti telefon? :)

Hvala na odgovorima...:)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od drgrga »

Ninolina,

Ako je tako kako ste opisali,99% softwer,tako se Nokia ponasa kada pukne sw. pozz

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

drgrga, hvala na odgovoru...:) Onda ide na Box i eto, javiću da li je Box rešio problem...:)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

kovach81
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 03. Jul 2011. 22:35
:: Samsung S10+ G975F

Post od kovach81 »

drgrga,
trenutno imam E5 i desilo mi se pre par dana da mi telefon nije prepoznao nista sa memorijske kartice.Recimo u instalacijama nije bilo nista sto sam smestio na memorijsku kao ni galeriji sa slikama.Mislio sam da je crkla memorijska,medjutim posle par minuta sve je bilo tu.Dakle tih par minuta telefon nije ocitavao nista sa memorijske.Ovo se vise nije desavalo ali me zanima da li je to bilo do memorijske kartice ili do telefona?

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

Samo da javim da je flash preko Box-a rešio problem i da je telefon ponovo OK...:) Na žalost, i pored pokušaja, nismo uspeli da spasimo podatke...:(

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

kovach81, da li se to desilo neposredno po ukljucenju telefona ili je kartica vadjena pa vracena? Ako jeste, a kartica je velika, to bi trebalo da bude normalno ponasanje, posto telefon reindeksira sadrzaj kartice.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

kovach81
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 03. Jul 2011. 22:35
:: Samsung S10+ G975F

Post od kovach81 »

tomas.hokenberi,
Kartica je od svega 2GB i desilo se iz cista mira kad sam hteo da pristupim programcicu koji je smesten na memorijskoj i koji sam normalno koristio,znaci jednostavno ga nije bilo u instalacijama i onda sam proverio i video da mi se nista sa memorijske ne prikazuje.

SpawN
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 16. Jan 2007. 23:39

Post od SpawN »

ljudi potrebna mi je pomoc hitno ako neko moze da mi pomogne, poceo je telefon odjednom da mi izbacuje gresku kao insert sim card u sred rada. ubacivao sam druge kartice isto sve, radim na njemu bilo sta pocne da izbacuje to ne znam zasto. to mi je pocelo da se desava od juce kad sam pokusao da na jedan univerzalan punjac dopunim bateriju i od tada mi je taj problem. ugasi se ne mogu da ga upalim po 2 3 puta pokusavam onda kad se upali radi po jedno pola sata sat i izbaci mi tu gresku, ili kao prvo napise network operator registration faild ili nesto tako i onda insert sim card i to mi stoji u bijelim slovima ne mogu nista da kliknem dok ne izvadim bateriju. sve sam pokusao i hard reset da mu uradim ono sa *3 on off dugme i te fore ali nista, i pokusao sam da mu reinstaliram softvare na komp, kad ga povezem sa pcsuite i upalim nsu jednostavno mi govori kao try again nece da mi prepozna telefon... pomagajte pls (evo vec 3 put mijenjam mjesto teme nadam se da ce mi sad neko pomoci odje :) ) hvala

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

SpawN, nisi napisao koji je telefon ali iz predhodnih poruka koje si ovde greskom napisao u pogresnim temama cinimise da bese e71.
Sve sto se u kucnoj radinosti moze odraditi ti si pokusao. Hard reset dali je odradio ceo postupak, da pri paljenju podesavas datum, jezik i ostalo i dali je sve pobrisao sa memorija.
Dali si probao da izvadis memorisku pa da vidis kako ce da radi.

leonine
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2011. 22:51

Post od leonine »

Eto SpawN, pomoc odmah stize. Zna i deksicom svasta :) a i azuran je ;).

SpawN
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od SpawN »

jeste e71 je u pitanju :S probao sam i to da uradim, ali evo telefon je svu noc preseao da radi na offline mod izbacio sam sim iz njega i radi bez problema koliko ja mogu da vidim. a hard reset kad sam radio podesavao sam datum i sat i to i sve je obrisao naravno kao i svaki put ali bez pomoci...

vladepranjanac
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Uto, 27. Sep 2011. 17:43
Kontakt:

Post od vladepranjanac »

cao drugari,,,treba mi pomoc u vezi SE K750i,,,flesovao sam taj telefon,,,i kad ga flesujem,,,objavi mi activite gdfs file...ali nece dalje,,sta da radim....a pre toga sam probao da ubacim softver od w810i,,i od tada vise nece da da nikakve znake zivota...hvala unapred...pozdrav za sve clanove foruma...

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od drgrga »

SpawN,

Druze pogledaj sledece stvari.......

1. Baterija na sebi ima tri kontakta... +,- i na trecem ne pise nista(BSI).Dakle pogledaj taj kontakt da nisi slucajno iskrivio ili sl,zbog toga moze da bude "insert sim".
2.Probaj telefon sa drugom BATERIJOM,iako je taj kontakt u redu !!!!
3.Nokia nikada nema softverski problem tog tipa da ne cita karticu (dzaba si radio hard reset),isto tako nemoj da se nadas da ces flesovanjem resiti bilo sta.

4.Servis- otislo sim ic kolo,ali ja tipujem da si upropastio bateriju na tom "univerzalnom punjacu"

Srecno !

vladepranjanac,

Ta-ta-tira....... :)

Unistena gdfs zona,potrebno nekim od alata za SE upisati gdfs,srediti imei i ostalo i nakon toga isflesovati.....ne mozes sam nista tu....

pozz

SpawN
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od SpawN »

grga ja ne znam sta bez da ti kazem hvala :) za sad evo radi kako treba pa cemo vidjeti oce li se sta desiti, a u pravu si posto i ja malo poznajem telefone nakacio sam bio na pogresan pin ovaj punjac i tako zeznuo ovaj konektor. nista evo vidjecemo do kad ce ali svakako ti hvala :)

Tikica
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 12. Okt 2011. 12:33

Post od Tikica »

Imam problem sa telefonom Nokia n97 i pitanje za vas.. Displej mi vuce mnogo mnogo baterije, uz solidno korisccenje ni jedna baterija ne izdrzi duze od 4h, a svi mi govore da bi baterija trebala da drzi do 2 dana.. Dok je upaljen displed cuje se i neko zujanje bas ce cuje da crpi mnogo baterije... ne znam sta bi to moglo da bude,da li vi znate mozda?

midzovic
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 08. Avg 2010. 23:29

Post od midzovic »

Ja imam problem sa Xperia X10i. Ne rade zvucnik, loudspeaker, mikrofon a ni 3.5mm out... U nekoliko servisa su mi rekli da je kvar na ploci i da ne moze da se popravi... Sta da radim?

Draco
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 25. Feb 2010. 13:32
:: iPhone 11
:: ???

Post od Draco »

Другар ми донио полумртав ретардиран телефон, па ме инстересује може ли шта да му се уради...
Ради се о T-mobile Move, илити Alcatel OT-908, Андроид 2.2, рутован.

Проблем први: Наравно, закључан је на Т-mobile Montenegro мрежу. Да ли га је могуће откључати и за које паре?

Проблем други: Повремено губи мрежу, приказује да нема SIM, дисконектује се са WiFi, рачунар не може да га пронађе преко `плавог зуба` а у почетку је могао...али све то није толики проблем колико је укључивање. Једноставно забагује на уводном екрану и не мрда. Помаже једино ресет са "power+volume down", али тада се све враћа на фабричко, брише се именик, апликације, подешавања...

Може ли се некако флешнути, рефрешовати или шта већ... Укратко, има ли му спаса?

varicak
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 23. Mar 2010. 17:18

Post od varicak »

Imam jedan novi i jedan stari problem sa Nokia E71:

Novi: levi funkcionalni taster kad pritisnem jedanput on dva ili više puta "okine" tj izvrši svoju funkciju. Nije ne znam kako strašno, ali ume da nervira. Da li ovome ima leka u koćnoj varijanti, bez slanja u servis i kako se može odraditi? Pretpostavljam da je zaprljan niki kontakt pa ako to može nakako da se očisti

Stari: "Insert SIM card" poruka, užasno iritirajuća i javlja se ni'čim izazavano. Odradio sam hard reset, ispraznio Cache sve moguće softverske varijante, ali se isto ponavlja. Pročitao sam da može da bude zbog baterije i kontakata, sve isproveravao i stoji kao i prvi dan. Telefon punim isključivo na njegovom punjaču, jako pazim na njega i stvarno je kao nov. Baterija ume da izdrži i po 4-5 dana uz dosta cimanja telefona.

Da li mom telefonu ima spasa?

Odgovori