Nokia C7,problem sa touch screenom
Imam slike ali su mi ostale u kancelariji sa svom pratecom dokumentacijom a ja ne idem ovih dana na posao jer su mi klinci bolesni. Cimnucu nekoga da mi ih dostavi pa ih onda kacim.
Ne znam koji deo je izgreban ali na spoljasnosti telefona nema nista niti na delu kad se skine baterija,pa predpostavljam da je negde "unutra".
Ne znam koji deo je izgreban ali na spoljasnosti telefona nema nista niti na delu kad se skine baterija,pa predpostavljam da je negde "unutra".
drgrga, ti si svakako jedan od "must have" članova ovog foruma, ipak neke stavove ne razumem
Ja svojoj novoj veš-mašini ne smem ni da priđem koji je to hi-tech, ali garanciji MORA da podleže.
Ovo za ovlašćene Nokia servisere moram da ti verujem jer si tu upućen, iako nokia.rs pominje samo ta 2 (Mobis,Promobi), zbunjujuće...
Poenta, ako sam dobro shvatio ovaj "slučaj", svaka "Garancija" može glatko (zakonski) biti odbijena čistim fotografisanjem unutrašnjosti aparata u koji mi naravno nemamo uvid. Ako se servisu (po ugovoru sa prodavcem) ne isplati besplatna (u garanciji) popravka, može lepo da ga recimo malo iznutra pofajta vodom i slika. Zastrašujuće.
pozz

Kakve to veze ima (btw nisam koristio Nokia touch već samo HTC), od takvih telefona se danas najveće pare i uzimaju pa neka prodavci u cenu ukalkulišu i troškove/procene eventualnih kvarova.drgrga napisao:...a narod pohrlio kao lud na tipkanje prstima......
Ja svojoj novoj veš-mašini ne smem ni da priđem koji je to hi-tech, ali garanciji MORA da podleže.
Ovo za ovlašćene Nokia servisere moram da ti verujem jer si tu upućen, iako nokia.rs pominje samo ta 2 (Mobis,Promobi), zbunjujuće...
Poenta, ako sam dobro shvatio ovaj "slučaj", svaka "Garancija" može glatko (zakonski) biti odbijena čistim fotografisanjem unutrašnjosti aparata u koji mi naravno nemamo uvid. Ako se servisu (po ugovoru sa prodavcem) ne isplati besplatna (u garanciji) popravka, može lepo da ga recimo malo iznutra pofajta vodom i slika. Zastrašujuće.
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm
- zavodnick
- Expert
- Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
- :: N8
- :: N95 8 Gb, Lumia 1520
deksicom, da... slazem se da mogu nastati prilikom sklapanja, ali na ploci ?!? Moras priznati da je to malo nemoguce, jer prilikom sklapanja i to jos ovog telefona ne treba da koristis nikakve "ostre" (ajde tako da kazemo) predmete koji bi "ozbiljno" mogli da ostete plocu da bi ona izgubila garanciju...
Moras priznati da je nemoguce
To je velika glupost... Ti kao ne smijes da rasklopis telefon, a ja danas kad vidim ko ga rasklapa, dodje mi da zaplacem... Danas ko ima srafciger u kuci, otvori servis za mobilne telefone i on je
tata-mata, a onaj koji ima 2 srafcigera on je BAJA...
sanny, samo mogu da ti kazem da izdrzis, jer mislim da te ceka borba sa vjetrenjacama... Nazalost, takvo ja iskustvo imam, ali drzim ti palceve da uspijes
Moras priznati da je nemoguce

To je velika glupost... Ti kao ne smijes da rasklopis telefon, a ja danas kad vidim ko ga rasklapa, dodje mi da zaplacem... Danas ko ima srafciger u kuci, otvori servis za mobilne telefone i on je
tata-mata, a onaj koji ima 2 srafcigera on je BAJA...
sanny, samo mogu da ti kazem da izdrzis, jer mislim da te ceka borba sa vjetrenjacama... Nazalost, takvo ja iskustvo imam, ali drzim ti palceve da uspijes

Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!
Vlada Zem,
-Kazem zato sto velika masa ljudi nosi telefon sa touch screenom da bi bili IN i glumili ludilo,a znaju samo da povuku prstom i da ga otkljucaju......
Isto tako ophode se prema takvom telefonu kao i prema starijim obicnim modelima,a to nikako nije isto....
-Kazem zato sto mislim da su proizvodjaci u nedostatku icega novog(sve je vec izmisljeno)..... pohrlili ko blesavi da rade aparate sa touch panelima koji su jako loseg kvaliteta.Jedini koji rade touch da je stvarno touch to je Jabuka ili ti Iphone.....sve ostalo....manji pad....cao......nekad na nekim samsung modelima (S5230,F480) Rikne sam od sebe cisto onako......
Jel se nije moglo ostati na tipkama ? Ako mislite da mi zaradjujemo time,varate se jer jako je tesko naci kvalitetan touch,ORGINALAN jos teze a ONDA ja treba da dam garanciju na ugradjeni deo,po novom zakonu GODINU DANA !!!!!!!!
I da u pravu si garancija MOZE biti odbijena ako se ustanovi mehanicko ili bilo kakvo drugo osteceenje......a da li mogu oni to da rade,pa mogu.....ali zasto bi to radili ?????? Njima ni iz dzepa ,ni u dzep ne vidim razlog za tasko nesto.
To je zastarsujuce isto toliko koliko i ovo sto svi cute o radijaciji iz Japana koja nas danima truje......
Pozdrav,ja se odjavljujem sa ove teme....
sanny, javi ishod.....
-Kazem zato sto velika masa ljudi nosi telefon sa touch screenom da bi bili IN i glumili ludilo,a znaju samo da povuku prstom i da ga otkljucaju......
Isto tako ophode se prema takvom telefonu kao i prema starijim obicnim modelima,a to nikako nije isto....
-Kazem zato sto mislim da su proizvodjaci u nedostatku icega novog(sve je vec izmisljeno)..... pohrlili ko blesavi da rade aparate sa touch panelima koji su jako loseg kvaliteta.Jedini koji rade touch da je stvarno touch to je Jabuka ili ti Iphone.....sve ostalo....manji pad....cao......nekad na nekim samsung modelima (S5230,F480) Rikne sam od sebe cisto onako......
Jel se nije moglo ostati na tipkama ? Ako mislite da mi zaradjujemo time,varate se jer jako je tesko naci kvalitetan touch,ORGINALAN jos teze a ONDA ja treba da dam garanciju na ugradjeni deo,po novom zakonu GODINU DANA !!!!!!!!
I da u pravu si garancija MOZE biti odbijena ako se ustanovi mehanicko ili bilo kakvo drugo osteceenje......a da li mogu oni to da rade,pa mogu.....ali zasto bi to radili ?????? Njima ni iz dzepa ,ni u dzep ne vidim razlog za tasko nesto.
To je zastarsujuce isto toliko koliko i ovo sto svi cute o radijaciji iz Japana koja nas danima truje......
Pozdrav,ja se odjavljujem sa ove teme....
sanny, javi ishod.....
Poslednja izmena od drgrga u Čet, 19. Maj 2011. 00:09, izmenjeno 1 put ukupno.
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
- :: one+ nord2
zavodnick, kako se sklapaju danasnji modeli neznam i dali uopste dolaze u dodir ljudi i to neznam ali i masina moze da pogresi i da dodje do neke crtice na stampanoj vezi.
Evo ti u ovom slucaju sanny pise da telefon nije nikada otvaran a oni uslikali ogrebotine i sad ili oni lazu ili ogrebotine postoje fabricke ili .........
Evo ti u ovom slucaju sanny pise da telefon nije nikada otvaran a oni uslikali ogrebotine i sad ili oni lazu ili ogrebotine postoje fabricke ili .........
Ja znam samo da imam cist obraz jer telefon nisam otvarala niti znam to da uradim,a i sto bi kad imam garanciju pa lepo u servis na popravku. Odakle ogrebotine to ne znam,ali pokusavam da utvrdim.
Drgrga,ne mislim bas da je njima ni iz dzepa ni u dzep,jer oni koliko znam ipak moraju da plate taj deo koji zamene u garanciji,zar ne? A njima se to naravno ne isplati. ne znam samo onda koja je poenta garancije.
To da li su to originalni delovi ili ne i njihov kvalitet kakav je,u to ne ulazim jer se ne razumem.Ja sam ovaj telefon izabrala jer ima opcije koje ja redovno koristim kao sto su navigacija,blutut konekcija sa mojim kolima bez dodatnih slusalica,ok memorija,ok foto aparat,a touch mi je u ovom slucaju bolji u odnosu na tastere koji su na c6,koji su premali za moj ukus.Telelfon je i vizuellno lep,barem meni. Naravno Iphone je prvi izbor ali dzep ne podrzava taj iznos
,tj. meni je to vise igracka nego telefon te mi je besmisleno davati tolike pare. I ovo je puno za Nokiu ali boze moj,pocastila sam se novim telefonom jer sam staru nokiu furala 5 godina i stvarno je vec bila za menjanje.Ali to sad nije tema...
Elem,dopis su dobili pa sad cekam njihovu reakciju.
naravno,javiljam kako je proslo!
Drgrga,ne mislim bas da je njima ni iz dzepa ni u dzep,jer oni koliko znam ipak moraju da plate taj deo koji zamene u garanciji,zar ne? A njima se to naravno ne isplati. ne znam samo onda koja je poenta garancije.
To da li su to originalni delovi ili ne i njihov kvalitet kakav je,u to ne ulazim jer se ne razumem.Ja sam ovaj telefon izabrala jer ima opcije koje ja redovno koristim kao sto su navigacija,blutut konekcija sa mojim kolima bez dodatnih slusalica,ok memorija,ok foto aparat,a touch mi je u ovom slucaju bolji u odnosu na tastere koji su na c6,koji su premali za moj ukus.Telelfon je i vizuellno lep,barem meni. Naravno Iphone je prvi izbor ali dzep ne podrzava taj iznos

Elem,dopis su dobili pa sad cekam njihovu reakciju.

- zavodnick
- Expert
deksicom, da... Slazem se da se velike serije telefona sklapaju masinskim putem a ne rucno...
S druge strane Vlada Zem u pravu... Znaci, ja svoj racunar koji kupim ( telefon ) ne smijem da otvorim a sutra da mi se nesto desi, serviser moze da skine poklopac, uradi sta zeli, slika i da mi onda kaze, kako kvar ne podlijeze pod garanciju...
Pa ko mene laze... Ajde da se ne varamo ljudi, samo pogledajte ljude koji rade u "servisima"... Cast izuzecima !
S druge strane Vlada Zem u pravu... Znaci, ja svoj racunar koji kupim ( telefon ) ne smijem da otvorim a sutra da mi se nesto desi, serviser moze da skine poklopac, uradi sta zeli, slika i da mi onda kaze, kako kvar ne podlijeze pod garanciju...

Pa ko mene laze... Ajde da se ne varamo ljudi, samo pogledajte ljude koji rade u "servisima"... Cast izuzecima !
Do sada nikada licno nisam imala problem niti sa jendim servisom,mada iskreno nikada nisam ni nosila telefon u servis. Do sada sam uglavnom praktikovala da menjam telefon posle dve godine i to je to.Mada kon kretno u ovom slucaju mislim da mene neko iz servisa pokusava da zavrne. Em nasli fantomsku ogrebotinu(kako ja da znam da je uopste ogrbotina na mom telefonu? na jednoj fotografiji je moj serijski broj a na drugoj ogrebotina,mozda je neka montaza),em ukinuli garanciju,em nisu objasnili koji je kvar. Ma nije nego!
Sany kad uzmeš fotografije i objašnjenje okači obavezno da vidimo šta je.
Najverovatnije je fabrička greška.
Za tu grešku serviseri ne znaju.
U pitanju je cela serija.
Za to zna Telenor koji kupuje bofl telefone namenjene afričkom tržištu.
Škartove u 20% od cene.
Pre sedam dana komšija kupio nov laptop HP COMPAQ CQ56-120SM u RODA marketu.
Cena 29 i nešta hiljada dinara.
Dobra mašina, ali samo 1GB DDR3 memorije.
Otvorimo poklopče, koje je dozvoljeno otvarati, da dogradimo još 1GB DDR3.
Kad ono iz drugog slota strče pinovi. Slot sav sjeban. Puko.
On otišao da zameni, oni mu odmah dali drugi laptop kad na njemu pukli i pinovi i plastika od slota.
Otišao opet i rekoše mu da je cela serija takva.
Sjeban drugi slot za DDR3. Zato je takva cena.
Fabrički sjebana cela serija.
Neko kupio u 20% od realne cene i prodaje u Srbiji.
Najverovatnije je fabrička greška.
Za tu grešku serviseri ne znaju.
U pitanju je cela serija.
Za to zna Telenor koji kupuje bofl telefone namenjene afričkom tržištu.
Škartove u 20% od cene.
Pre sedam dana komšija kupio nov laptop HP COMPAQ CQ56-120SM u RODA marketu.
Cena 29 i nešta hiljada dinara.
Dobra mašina, ali samo 1GB DDR3 memorije.
Otvorimo poklopče, koje je dozvoljeno otvarati, da dogradimo još 1GB DDR3.
Kad ono iz drugog slota strče pinovi. Slot sav sjeban. Puko.
On otišao da zameni, oni mu odmah dali drugi laptop kad na njemu pukli i pinovi i plastika od slota.
Otišao opet i rekoše mu da je cela serija takva.
Sjeban drugi slot za DDR3. Zato je takva cena.
Fabrički sjebana cela serija.
Neko kupio u 20% od realne cene i prodaje u Srbiji.
- zavodnick
- Expert
siki069, iskreno ne mora da znaci da je cijela serija takva, ali da jesu skartovi, jesu... Naravno, kome ce da prodaju skartove kad se naprave !? Naravno, sve i jedna drzava ( normalna drzava ) ima provjeru kvalitete proizvoda koji se kupuju, samo kod nas to ne postoji, odnosno postoji, ali prvo "malo podmazes" i onda je problem rijesen 

- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
- :: one+ nord2
Dok sam radio u fabrici bavio sam se i elektronikom i po meni ovo neizgleda kao fabricko ostecenje jer ima vise ogrebotina u raznim pravcima. Da su ogrebotine u jednom pravcu jedna pored druge pa moglo bi se reci da je kao tablica provucena ispod necega. Ali da je i neko nesto menjao nevidim razlog zaso bi ovoliko izgrebao tablicu. Rad na nekom delu bi se mogao videti po drugacijim lemovima.
Cudno ovoliko i ovakve ogrebotine.
Cudno ovoliko i ovakve ogrebotine.