Ne dozvolite da vas "serviseri" deru! Pitajte...

flešovanje softvera, popravka, kvarovi

koliko vam se puta desilo da platite skupu popravku u servisu a da posle shvatite da ste mogli proci mnogo jeftinije

Glasanje se završava Uto, 26. Sep 2006. 14:28

nikada
18
72%
nekoliko puta
7
28%
vise od 10 puta
0
Nema glasova
stalno mi se desava
0
Nema glasova

Ukupno glasova: 25

phone market
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 02. Jul 2006. 21:34
Kontakt:

Post od phone market »

:D a sada :D TIP OF THE DAY ili srpski bre SAVET DANA

desava se cesto da baterijii vaseg telefona padne napon, tj da se spusti ispod trazene voltaze za paljenje telefona. npr. voltaza potrebna da se upali 90 % telefona je 3,6 v i ako ona padne ispod te voltaze telefon se nece puniti. dobro ne bas 3,5 ili 3,4 onda ce jos moci i da pocne da puni ali ako je voltaza manja nece sigurno.

i sta vi onda u servis a oni vama pa da crko telefon pa ovo pa ono a u stvari ste sami mogli da resite. kako? ajmo polako

voltaza baterije u servisu ne meri se nekim vanzemaljskim uredjajem nego obicnim unimerom(buvljak 200din) to je uredjaj koga ima 50% domacinstava. sa njim cete izmeriti voltazu baterije.
+ na + , - na - i unimer kaze voltaza vase baterije je 3,0 v sa kojom naravno necete moci da upalite telefon jer vam je dosta ostalo do 3,6v

e onda nam treba jedan adapter,transformator (mnogi ga drugacije zovu) uglavnom uredjaj slican punjacu a i to je jedna vrsta punjaca tj transformatora struje koji na sebi ima podeoke za podesavanje jacine struje od 12v, 9, pa na nize. on ustvari pretvara struju od 220 na 12 i nize volti.
on na kraju ima neke nastavke(jedan je krstasti,jedan je nalik nokiinom punjacu,jedan je za punjenje debele baterije od 9v) nama ti nastavci ne trebaju i secemo ih tako da nam ostanu ogoljene zice, na nekih 5mm. razdvojite te dve zice na razdaljinu koja vam treba. dakle jedna + druga -, ako neznate + je zica crno bele a - skroz crna.
da bi oziveli vasu bateriju stavite transformator na 12v i + zicu na + kontakt baterije,- zicu na - kontakt baterije i drzite.
unimerom posle nekoliko sekundi vidite da li se napon digao i cim se priblizi na 3,6 odma stavite telefon da se puni.

:wacko: mozda sam i nesto propustio dopunicemo ne mogu vise da pisem :wacko:
Phone market
sve za vas mobilni telefon

vlaki
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 20. Maj 2006. 00:22
:: SG Note II
:: Nokia 6630

Post od vlaki »

phone market, evo ovako...
1. probao sam na drugom phonu, mislim da je radila...
2. ne! Nije moj phone... burazerov... on ga ostavio dan, dva da se osushi na stolu...
3. Ne radi! Nije radio! mozda nece ni raditi...
4. koji shrafciger..? :D
5. Nisam bio samo u jednom, bio sam u dva... :D

Ma prvo je burazer nosio tamo gde ga je kupio, pre 2 god. pa su mu trazili 50e, a ja ove god. u neki drugi, trazili 35e... Nisam imao strpljenja, poshto je vec bilo nekih problema sa mojim phonom...

Lomnica_city, nisam ja nishta napravio, ja pojma nisam imao pre 2 god. shta je telefon... :oops: figurativno...
Verovatno je otishao procesor... Videcu ovih dana da ga odnesem u drugi...

Pozz! 8)
"Trgovanje bez oglašavanja je kao namigivanje devojci u mraku - vi znate šta radite, ali drugi ne." - Salvador Dali

bela
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 10. Feb 2006. 05:04

Post od bela »

Evo dakle problem je sledeci:
Na n6630 dok sam instalirao neke aplikacije i proveravao ih, odjednom mi je ekran pobeleo, ugasio sam telefon, zatim upalio i opet isto,beo je ekran ali , recimo cuje se muzika pozdravne poruke prilikom paljenja, zatim sam ponovo ugasio, rasklopio ga malo pirnuo oko ekrana, i zatim ga zaklopio i upalio se normalno, mislio sam da je to to, ali danas mi se desilo ponovo isto, kada sam menjao karticu, upalio sam telefon i ponovo beo ekran, e sada sam vec poceo da se brinem ponovo ugasio, malo dunuo, ali sada nije pomoglo, ostavio sam ga tako umpaljenim i posle nekog vremena sam se vratio u normalu?! Valjda se nece vise ponavljati,al
Sta bi moglo da bude problem?
6630

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

phone market, brkaš struju i napon... :? To baš ne priliči jednom serviseru koji se bavi elektronikom. Inače, pohvala za ideju i trud! :)

phone market
Entuzijasta
Entuzijasta
Kontakt:

Post od phone market »

vlaki care moraces da nosis u servis jer ga niste ni ocistiliu kako treba a mnogo je vremena proslo od kvasenja ja mislim da ti ni 100 e popravka sad nece pomoci jer nece moci ni da se popravi. i da ga sad otvoris unutra je haos sva elektronika ti je korodirala i ploca je ostecena maksimalno.

za belu - to definitivno nije softver mehanicki je kvar sto ce zaboleti tvoj novcanik jer najverovatnije je otisao konektor na koji kacis displej a naravno mozda i ceo displej sto je jos gore. ja ti ipak predlazem da ga prvo isflesujes, ubaci mu novi soft, ono vrati ga na fabricki da bude prazan skroz i da ti budes siguran da nije od toga sto si instalirao. ako se i dalje desava a verovatno hoce moraces da vidis taj konektor na koji kacis displej uzmi cetkicu i predji par puta preko njega da ga ocistis i to je jedino sto ti sam mozes da uradis, za ostalo nosi u servis. zamena tog konektora ne bi smela da bude iznad 10e

ne brkam ja struju i napon nego sam se mozda malo smorio od pisanja a nisam ni sve napisao a koga interesuje neka pita jos u vezi te teme dok vi ostali koji samo kritikujete a nista niste uradili da pomognete ovom napacenom narodu bolje da napisete nesto konkretno. :D pozdrav za par likova (Lomnica city,6630app...) koji se stvarno trude da pomognu ljudima :D na ovom forumu.

:wink: veceras novi savet dana koji ce obradovati mnoge korisnike nokia telefona :wink:
Phone market

nbnebojsa
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 27. Jul 2004. 13:24

Post od nbnebojsa »

phone market, onaj gore savet je poznat vec 10 godina od kad je izmisljen mobilni, servisni naziv toga je sokiranje baterije malo joj das struje i i stavis na punjac da se puni :wink:

bela
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 10. Feb 2006. 05:04

Post od bela »

phone market napisao:
za belu - to definitivno nije softver mehanicki je kvar sto ce zaboleti tvoj novcanik jer najverovatnije je otisao konektor na koji kacis displej a naravno mozda i ceo displej sto je jos gore. ja ti ipak predlazem da ga prvo isflesujes, ubaci mu novi soft, ono vrati ga na fabricki da bude prazan skroz i da ti budes siguran da nije od toga sto si instalirao. ako se i dalje desava a verovatno hoce moraces da vidis taj konektor na koji kacis displej uzmi cetkicu i predji par puta preko njega da ga ocistis i to je jedino sto ti sam mozes da uradis, za ostalo nosi u servis. zamena tog konektora ne bi smela da bude iznad 10e
On je izflesovan,najnoviji je softver, 6.03, jael kako vec ide, nisam ga jos formatiro, al i to cu uskoro, losa vest je da se stanje progresivno pogorsalo, sada se jako cesto gasi, recimo u fe exploreru odjednom mi malo potamne boje, pa belo:) jbg, a ko za inat garancija od 6 meseci mi je istekla proslog meseca, ha a interesantna je stvar sto on kada pobeli moze da prima pozive, da pusta muziku,itd. uh zesci smor , taman sam mislio da je telefon neunistiv, kad ono posle 7 meseci, eh ta nokija, majku im , a onoliki napravili lajf tajmer, hmmm kakva ironija.

Kako mislis konektor?! jer moram nesta da rasklapam?!, ma cuj da je samo 10 e :) ima odmah da skacem od srece :))
hvala svejedno

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

nbnebojsa napisao:phone market, onaj gore savet je poznat vec 10 godina od kad je izmisljen mobilni, servisni naziv toga je sokiranje baterije malo joj das struje i i stavis na punjac da se puni :wink:
Nemoj tako,to sto je poznat tebi i meni i jos nekim serviserima ne znaci da znaju svi,svaka cast coveku sto hoce da pomogne,mnogi ovo nisu znali! ;)
Pozdrav 8)

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

šta raditi kada dodje do potpunog pražnjena baterije i neće više da se napuni a nova je. kako da se izvede ono peckanje na neki lep način ?
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Jel ti pise gore u prvom postu na ovoj strani!? :roll: Ako ne umes da napravis onako nesto,pogledaj da li imas unimer,izmeri napon pa ako je samo opao (malo je verovatno da je crkla ako je nova) onda nosi nekom serviseru da je,kako oni to kazu,šokira i povrati!
Pozdrav 8)

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

phone market napisao:ne brkam ja struju i napon nego sam se mozda malo smorio od pisanja a nisam ni sve napisao a koga interesuje neka pita jos u vezi te teme dok vi ostali koji samo kritikujete a nista niste uradili da pomognete ovom napacenom narodu bolje da napisete nesto konkretno. :D
Ok, super je što ne brkaš, onda lepo izmeni post gore i ubuduće vodi računa da i ako se "smoriš" dok pišeš, ipak napišeš pravilno. Dosta ljudi čita sve ovo i treba voditi računa da im se pružaju ispravne i tačne informacije. I što se mene tiče, ova "kritika" upućena tebi (i bilo kome drugom) je upravo moj konkretan doprinos i pomoć "ovom napaćenom narodu". Pomažem da budu pravilno upućeni i informisani. Hvala tebi na trudu i dobroj volji, ali ako već hoćeš da pomogneš onda to uradi kako treba, bez "smaranja".

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

Lomnica_city napisao: Nemoj tako,to sto je poznat tebi i meni i jos nekim serviserima ne znaci da znaju svi,svaka cast coveku sto hoce da pomogne,mnogi ovo nisu znali! ;)
Pozdrav 8)
slazem se .... ja recimo nisam znao za to...

pozdrav...

Zeka
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 22. Avg 2006. 17:58

Post od Zeka »

Imam ja jedno pitanje za tebe.Imam motorolu mpx220 i non stop mi prijawljuje headset,kada stavim sluske nesto muljawo se cuje zvuk.Sta ti mislis sta je u pitanju?ako moze odgovor na pwt!Hvala.

phone market
Entuzijasta
Entuzijasta
Kontakt:

Post od phone market »

ko do sada nije ukapirao ja hocu da pomognem onima koji nisu serviseri to jest jednom prosecnom SRBINU koji ima problem sa mobilnim telefonom. necu ja nekog da ucim da menja hibride ili kugla procesor niti to mogu ovako. hocu da pisem proste savete kao sto je ovaj sa baterijom a zbog kog moze 10 evrica da vam ostane u dzepu.
svi koji su culi za te cake svaka cast i to je normalno ali na ovom forumu se vrte stalno ista pitanja na koja cu ja kroz ove cake na mnoga odgovoriti. a oni koji imaju iskustva neka me dopune slobodnoi zato postoji forum tu smo da pomognemo ljudima.
Phone market

phone market
Entuzijasta
Entuzijasta
Kontakt:

Post od phone market »

dopuna za prvi savet

kada je baterija skroz na nuli normalno probajte da je ''peckanjem'' podignete ako nece onda je baterija skroz riknula i tu ne pomaze nikakvo peckanje nego kanta za smece. moguce je da i nova baterija kada se kupi bude ispod 3,6v i isto tako moze da se pecne i da pocne da puni ali isto tako moze i da bude na nuli i da nemoze ni posle peckanja da se napuni. imam radnju cesto se desava pogotovo kod jeftinijih baterija , kina je to.

jos jedna stvar zasto se to uopste desava?

ima vise slucajeva kada bateriji pada voltaza
prvo - kada telefon stoji duze vreme ugasen i nekoristi se
drugo - kada bateriji vec istice rok tj kad bas omatori onda cesto pada voltaza
trece - kada su vremenske prilike lose a telefon je njima izlozen (npr velika hladnoca)
Phone market

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

e meni je ovo prvo . e sada samo da nadjem nešto da je pecnem jer je b ila stvarno odlična i žao mi da je bacim...
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

phone market
Entuzijasta
Entuzijasta
Kontakt:

Post od phone market »

:wacko: TIP OF THE DAY NO.2 ili SRPKI savet dana broj 2 :wacko:

na pocetku buzzer(bazer) znaci zvono ili ti deo telefona preko koga se cuju melodije.
idemo dalje
ovaj savet prevashodno se odnosi na nokie (bar su moja iskusta takva) mada se moze (verovatno) primeniti i kod nekih drugih modela.
elem ne radi vam zvono i sta sad
sto puta mi dodju u radnju i kazu ne radi mi zvono kod nokie (7210,6610,7250,3100,3200,6020,6021,...) i to najcesce kod nokia kojima se bazer nalazi u kucistu sa zadnje strane. moram napomenuti da kod nokie od tih lako zamenjvih delova najredje strada bazer a telefona zbog toga na servisu ko blata.
ja samo otvorim i zatvorim telefon i op gotovo -radi naravno.
zasto objasnjenje sledi
bazer je na plocu povezan sa dva kontakta i dovoljno je da i jedan ne nalegne dobro na plocu i da nema zvuka uopste tj nerade melodije.
dovoljan je i mali pad ili neko cimanje da se jedan od konektora pomeri ili udje malo dublje u bazer. otvorite telefon namestite sve kontakte i lepo sklopite telefon. i radi sigurno. u 95 % slucajeva resava problem.
ustedeli ste barem 5 evrica 8) pozdrav
Phone market

phone market
Entuzijasta
Entuzijasta
Kontakt:

Post od phone market »

:P TIP OF THE DAY No3 ili srpski savet dana broj 3 :P

:wacko: prepoznavanje softverske greske kod svih marki mobilnih telefona :wacko:

:o NOKIA :o kod simbijanaca je to bar lako upalis telefon a on krene da se startuje pokaze logo nokia i nista vise jedini i siguran znak otisao softver. zasto? prebukirana memorija, lose instalirana aplikacija, ...
kod nokiinih serija 40 i 60 veoma retko ali se desava da ode softver i ispoljava se samo belim ekranom ili crna pozadina i pise CONTACT SERVICE.

:o SIEMENS :o upalite telefon, na ekranu se pojavi svetlo (sekunda) i telefon vam samo kaze bzzzzzz i ugasi se - ode softver. 100% softver!!! zasto??? moze da se desi u sto razlicitih slucajeva, evo meni poznatih - moze da se desi kada je baterija skroz prazna a vi cimate telefon hocete da ga upalite, takodje kada vam je prazna baterija a vi ga normalo stavite da se puni a kad skinete sa punjaca samo bzzzzzz, i naravno prebukirana (skromna) memorija. setite se koliko simensu treba da otvori animaciju npr. kod simensa simbijanaca vazi kao i za nokiu.

:blinky: SAMSUNG :o upalite telefon , on krene normalno da se startuje kad ono restart opet se startuje iz pocetka i tako sve dok ne izvadite bateriju. indikacija softverske greske je i to da se telefon prilikom koriscenja neke aplikacije restartuje, npr udjete u slike ili melodije a on se restartuje.

:o LG electronics :o kod LG telefona softerka greska se prepoznaje tako sto se telefon kad se upali startuje , pojavi se status bar da kao ucitava , i on tako ucitava i ucitava ..... do sutra i nece da startuje uopste samo ucitava tj status bar ide levo-desno. jedini razlog zasto je prebukirana memorija ali i los pocetni softver instaliran u telefonu , tako da se cesto desi zapucavanje novog telefona.

:o SONYERICSSON :o kod simbijanaca naravno isto kao i kod nokie (naravno ne pise nokia nego se :D )!!! kod mnogih telefona nize klase t2xx, jxxx,... ne moze se pouzdano znati jer se nemogu upaliti kada ode soft a ako se i upale samo se pojavi se logo i gotovo. kod novijih se telefona softverska greska vidljiva je takodje na startovanju telefona, pojavi se se logo i prekid, ili i prodje se logo i krene da ucitava (slicno kao kad ucitava temu) i blokada. takodje moze da se ispolji kod ulazenja npr u video fajlove, telefon se gasi i restartuje.

...
nastavice se!!!
Phone market

Koren
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 16. Apr 2006. 09:09
:: Samsung Note 2
Kontakt:

Post od Koren »

Iako mi nije jasno zasto ova tema uopste postoji? :? (Sto sam rekao u prvom postu koji je odavno obrisan) Hteo bih da kazem nesto o savetu br.3...
Mislim da je previse uopsteno receno, i da je nejasno opisano, skoro kod svakog tipa telefona da ako se pojavi beli ili start-up ekran pa onda nista da je to 100% softwer !
Na primer paznju mi je privukao text za siemens, jer se meni bas skoro desilo isto to! Stoji na punjacu, i kada se skine bude samo sekundu svetlo, i bzzzzz nema ga! I problem nije bio softverski, niti prebukirana memorija! Vec kolo za punjenje. E sad da ne bude da su me u nekom servisu odrali, hocu da kazem da je taj servis radio moj prijatelj i da me nikada ne bi zavrnuo tako! A kako znam da problem nije softverski? Tako sto ga je pred mojim ocima "na silu" spojio na napajanje i telefon je radio bez problema, tj softver je funkcionisao!!!

Cenim to sto si izdvojio vreme da napises ove savete, onaj za ozivljavanje baterije mi je bio zanimljiv, ali neka onda budu malo precizniji i odredjeniji...

Veliki PozZ :wink:

Shime
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 01. Jul 2006. 16:35

Post od Shime »

Kupio sam samsung x700 pre dva meseca.Prodavnica,nov jer sam hteo pouzdan telefon.Prvo mi je izgoreo dva punjaca i ja sam naravno trazio drugi tel ali mi je prodavac i serviser rekao-EEE,pa ja sam tebi dao siv punjac.Evo ti crn i sve je sredjeno.Za divno i jeste bilo sredjeno.Ali,skoro sam provalio da sam dostupan i mogu da zovem samo kada imam 5-6 crta signala.Pitao naravno da zamenim za neki drugi,da doplati ako treba ali mi prodavac kaze da ne vrse zamene.Trzisna inspekcija me nesto brza preko telefona a nebih da napravim liku problem bez valjanog razloga a i u garanciji mi pise da tel mogu samo kod njega da poprvljam.Ako neko ima bilo kakve informacije o ovom problemu zamene bio bih veoma zahvalan.

Zaključana tema