Servisiranje - pitajte
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
- :: one+ nord2
Re: Servisiranje-pitajte
m@c|-|oR, i koliko te je kostala popravka ???
- m@c|-|oR
- Expert
- Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
- :: Samsung Note 20 Ultr
Ekran sa zamenom - 3,500 RSD.
Moj je AMOLED (Samsung), dok je Sony (S-LCD) koji dinar (bukvalno!) jeftiniji.
Digitajzer bi koštao dodatnih 2,400 RSD, ali sam ja imao sreće.
Moj je AMOLED (Samsung), dok je Sony (S-LCD) koji dinar (bukvalno!) jeftiniji.
Digitajzer bi koštao dodatnih 2,400 RSD, ali sam ja imao sreće.

"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica
Kineska Poslovica
-
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pet, 01. Avg 2008. 01:12
- :: iphone 5s 32gb
imam kod sebe Iphone 4S, sa americke mreze VERZION ako se ne varam. u pitanju je telefon kako sam ja razumeo koji nije GSM vec ona fora njihova americka bez kartice sto im radi. 5.1.1 modem firmware 2.0.12.
kako to moze da se sredi na x-sim posto sam danas bio kod nekog lika i nije uspeo da ga otkljuca
kako to moze da se sredi na x-sim posto sam danas bio kod nekog lika i nije uspeo da ga otkljuca
- cyber_vrbas
- Entuzijasta
- Pridružio se: Ned, 20. Sep 2009. 16:36
Pa ako je "bez kartice" gde ste mislili da "stavite" x-sim ?darkonda napisao:imam kod sebe Iphone 4S, sa americke mreze VERZION ako se ne varam. u pitanju je telefon kako sam ja razumeo koji nije GSM vec ona fora njihova americka bez kartice sto im radi. 5.1.1 modem firmware 2.0.12.
-
- Mobil stručnjak
mesto za x-sim je tu, telefon je CDMA sto znaci u americi vam ne treba sim kartica radi preko wifi, kad krenete u "evropu" ostavljen vam je slot da ubacite karticu.
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
darkonda, CDMA telefoni ne "rade preko wifi" vec preko CDMA mreze. Informacija koja se inace smesta na SIM kartici, kod GSM telefona, odnosno jedinstvena identifikacija korisnika je kodirana u samom telefonu. Taj sim slot sluzi pre svega da se ubaci Verizon "SIM" za roming u GSM mrezi (posto telefon podrzava i GSM). Ako se otkljuca radice i sa drugim SIM karticama, osim americkih GSM operatera.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
-
- Mobil stručnjak
aha dobro to je malo detaljnije odbjasnjenje
evo sad krecem u treci servis da nosim, niko ne uspeva da ga resi i otkljuca na x/sim. ne znam sta da radim

Jel si zvao isrbija servis?Ako oni ne mogu,ne verujem da iko moze da ga otkljuca.
darkonda,
Verzija sw je ???
Verzija sw je ???

-
- Mobil stručnjak
Bila je 5.1.1 i sad taj lik sto je pokusao i nije uspeo da ga otkljuca digo ga je na 6.1.1 baseband 3.4 i onda ni sa njim nije uspeo. nije mi jasno sto ga je dizao i obrisao mi cydiu... nisam jos zvao isrbija
darkonda,
Sada vise ne mozes da ga otkljucas nikako sem fabrickim kodom,pozdrav
http://factoryunlock.pro/
Sada vise ne mozes da ga otkljucas nikako sem fabrickim kodom,pozdrav
http://factoryunlock.pro/
-
- Mobil stručnjak
to je ona fora da bude simfeee? koliko kosta? jel to mogu sam da uradim?
darkonda,
Ostavio sam ti link,zar ne vidis...
Ostavio sam ti link,zar ne vidis...
-
- Mobil stručnjak
ne zameri sa telefona kuckam, pogledacu ujutru o kakvom linku je rec.
- cyber_vrbas
- Entuzijasta
@darkoma
Ja i kolege jako dobro znamo sta su CDMA, a sta su GSM mreze. Musterije naprave veliki problem sto telefone ne nose u "prave" servise, nego prvo obidju tkz. "servise" i onda nama serviserima donesu veliki problem. Odnosno, sada i ono sto se moglo sada nemoze, resenje obicno postoji ali sada iznosi pozamasnu sumu novca. Musterije u tom momentu odustaju, a problem prebacuju pravom serviseu.
Vas problem je sada jedino moguce resiti full unlockom, koji nece jos dugo trajati, tako da korisnici IPhone-a koji zele da dekodiraju svoj telefon moraju da se sto pre odluce (govorim o GLOBALNOM). Jedan od razloga je i taj sto od kraja Januara meseca 2013 u USA je na snagu stupio zakon o zabrani otkodiranja telefona.
Skoro svaki Iphone se moze dekodirati, samo je pitanje cene.
pozz
Ja i kolege jako dobro znamo sta su CDMA, a sta su GSM mreze. Musterije naprave veliki problem sto telefone ne nose u "prave" servise, nego prvo obidju tkz. "servise" i onda nama serviserima donesu veliki problem. Odnosno, sada i ono sto se moglo sada nemoze, resenje obicno postoji ali sada iznosi pozamasnu sumu novca. Musterije u tom momentu odustaju, a problem prebacuju pravom serviseu.
Vas problem je sada jedino moguce resiti full unlockom, koji nece jos dugo trajati, tako da korisnici IPhone-a koji zele da dekodiraju svoj telefon moraju da se sto pre odluce (govorim o GLOBALNOM). Jedan od razloga je i taj sto od kraja Januara meseca 2013 u USA je na snagu stupio zakon o zabrani otkodiranja telefona.
Skoro svaki Iphone se moze dekodirati, samo je pitanje cene.
pozz
-
- Mobil stručnjak
pa ja i zelim da ga prebacim u simfree, ne znam gde ne znam kako.
ja ne mogu da znam da li su neki servisi "servisi" ili su dobri servisi.
ja ne mogu da znam da li su neki servisi "servisi" ili su dobri servisi.
- cyber_vrbas
- Entuzijasta
Slobodno se obratite ovde na forumu, ima nas nekoliko ovde koji ce nesebicno pomoci oko saveta o servisu (pravom servisu i serviseru, ne o nekome ko samo sebe naziva serviserom) 

Odlepio se displej na HTC one x i ulazi prasina ispod, da li moze da se sredi bez menjanja, ako treba da se menja koja bi bila normalna cena kod nas za displej+touch?
-
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Ned, 10. Feb 2013. 03:10
- :: alcatel one touch 99
Cao stavila sam sifru i zaboravila je, kako da restartujem telefon alcatel ot 995 a da ga nenosim u servis?
- cyber_vrbas
- Entuzijasta
Original komplet sa zamenom je oko 11.000 din. Sve sto je ispod je sumnjivog kvaliteta (verujte mi da nije original ma koliko trgovac pokusao da Vam objasni).ive80 napisao:Odlepio se displej na HTC one x i ulazi prasina ispod, da li moze da se sredi bez menjanja, ako treba da se menja koja bi bila normalna cena kod nas za displej+touch?