Servisiranje - pitajte

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
Odgovori
kutijagreha
Banned
Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
:: Telefon na pipanje
Kontakt:

Re: Servisiranje - pitajte

Post od kutijagreha »

Neka odradi on reset za svaki slucaj i neka ga odnese. Te zute mrlje nikako se ne mogu popraviti sem servisa

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Post od El Laki »

Važi, tako ću mu reći. A oni nisu u obavezi da mu daju drugi telefon da koristi dok je njegov na servisu ili? Pretpostavljam da će morati da ostane kod njih neko vreme da to srede?

kutijagreha
Banned
Kontakt:

Post od kutijagreha »

Za telefon da li daju neki u zameni,to zaista ne znam. Sto se tice vremenskog perioda ne treba da se nada da bi mu telefon vratili za manje od 25 dana. Obicno u servisu zadrzavaju bas dugo telefone (moze im se),ali najvise su po zakonu u obavezi 45 dana da bude kod njih. Ukoliko za to vreme ne oprave telefon,podnosiocu reklamacije urucuje se nov,identican fon

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Piše mu sigurno u garanciji to do kad moraju da mu vrate telefon. Mada ako neće iz nekog razloga, verovatno će mu odmah reći da ne podleže pod garanciju ili da nije fabrička greška, Itd.

kutijagreha
Banned
Kontakt:

Post od kutijagreha »

Za te zute mrlje koje se pojavljuju na ekranu,kazem ti,sto se tice g2 modela,svima su uredno servisirani telefoni i vraceni popravljeni. Tako bi trebalo biti i za g2 pro

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Da, evo baš sam gledao na netu. G2 i IPhone 4 su imali najviše tih problema. Rešenje je zamena displeja. Negde hoće negde ne da uvaže garanciju. Neka ode pa vidi, ništa ne gubi. Ako ništa, možda mu daju po nižoj ceni ako je za džabe :D

bulat
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 04. Apr 2008. 04:38
Kontakt:

Post od bulat »

Treba mi ploca za Nokiu N9? Moja nece da puni, greje se kad se puni i ako stavim napunjenu bateriju svuce za 5-10 min.

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

El Laki napisao:Drugaru se pojavila neka kao fleka na displeju u gornjem levom uglu. Kaze da nije ispustao telefon niti udarao. Jedino na sta on sumnja je mozda od igranja igrica, pa kad se telefon zagreje. Pitao je mene, ali meni se nikad nista slicno nije desilo pa ne znam sta da mu kazem. Ima isti telefon kao moj, meni se ne greje, njemu se greje. Do duse njegov je za Singapursko trziste, moj za Tajvansko. Da li moze biti zbog te razlike ili Sta ovo moze biti?

Slika
Slao je drug poštom u servis sa papirima i pismenim objašnjenjem problema. Telefon mu je vraćen i rečeno je da zbog "programiranja" telefona, ne podleže garanciji. Nije mu rečeno koliko bi ga inače koštala zamena displeja. Da li neko zna otprilike koliko to košta, da li bi mu dali popust i da li se isplati juriti negde (eBay, Amazon) da kupi deo pa da mu servis samo namesti. Koji je rizik da se ošteti u putu. .

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

haha koliko su jadni samo.
pa ovo je problem hardverske prirode a oni seru za softver.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Čudi me da nisu obratili pažnju na ogrebotinu, mada da li bi i zbog toga izgubio garanciju?

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Naravno da bi zbog toga izgubio garanciju. To je ono sto smo ti pisali u drugoj temi.
Servisi, ti ovlasceni, uvek gledaju kako da ti poniste garanciju. Najjednostavniji nacin jeste upravo taj, da kazu kako je usled mehanickog ostecenja (pad pa je nastala ogrebotina), displej prosto poceo da zuti ili sta vec. I eto ti ga belaj. Displej kosta Boga oca, pa je sad prosto pitanje da li mu se isplati da ga prodaje (i po kojoj ceni) ili da ga koristi dok ne crkne.

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Pa za ovo vreme od kad se pojavilo, nije se povećalo koliko je obratio pažnju da prati. Kaže da bi dao do 100e, jer planira bar još godinu dana da koristi fon, pa ima neku računicu.

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Pa zar ti nije rekao taj drugar kako je bio u nekom servisu i da su mu rekli da ga zamena displeja nece kostati nista? Sto tamo ne odnese telefon?
Ciju garanciju uopste ima? Ovlascenog servisa ili je uzeo tipa na KP pa mu dali 6/12 meseci?

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Mobilnishop je zvao i objasnio o čemu se radi. Oni su rekli da taj kvar podleže garanciji i da odnese telefon u servis. Iz servisa mu vraćaju jer ne podleže garanciji.
Koliko okvirno idu cene displeja za novije modele?

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Mislim da se vrte oko 150, ali sacekaj da se javi neko i od ovih momaka sto servisiraju.
Razumeo sam da je on bio u servisu i da su mu rekli da podleze garanciji pa da ce mu zameniti, ali da on nije hteo to da radi zbog vremena koliko bi telefon proveo u servisu.

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Sve je tako, sem što nije išao nego je zvao telefonom. Oni mu nisu tad rekli tipa "osim ako je to to to", već samo da, podleže garanciji.

Shubiglajzer
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 21:07
:: LG L7
:: LG NEXUS

Post od Shubiglajzer »

Pre par dana sam menjao nokiju lumiu 625 za alcatel idol 6040x. Ima jedan problem, pa da vas pitam šta mi je činiti. Kada ubacim sim karticu, mts, ima izuzetno loš signal, čak i ispada iz mreže. Jedan od servisera mi je rekao da je verovatno kontant antene loš i da se treba to lemiti (poptaviti).
Pokazuje -101dB prema mreži.
Da li da vratim telefon, ili to da popravljam?
Hvala.

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Koliko serviseri uzimaju za ruke, ako menjam displej? Moj je displej (tj. skinuli bi ga sa drugog pokvarenog fona), fon je mator iz prosle decenije.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

rux
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 08. Avg 2009. 05:37
:: Galaxy S4
:: Galaxy S2
Kontakt:

Post od rux »

Rodjak mi je doneo Grand duos kopiju, zaboravio je sifru od mail-a i onaj unlock swipe, kako to moze da se resi?
pomaze li Hard reset i kako se radi na ovim kopijama?
Ne prepoznaje ga ni komp ?
Hvala
Ko nema u vuglu,
ima na Googlu!!!

sakysaky
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 12. Dec 2014. 19:00
:: Nokia Lumia 720
:: nemam

Post od sakysaky »

moje pitanje je ovako kupii novi displej i tac komplet za Nokia lima 720 i serviser mi zameni, sve lepo radilo dok nisam doso kuci, i kuci prestane da radi tac a displej super. Ugasim i upalim fon i sve radi savrsen... prodje 2 dana i opet isti problem, i opet isto u radim ... itako sad mi se dnevno tako desva .. U cemu je problem tac ili neki senzori na telefonu ?

Odgovori