Nokia 7373 kratko trajanje baterije

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
aleksandra_87
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 08. Apr 2007. 20:41

Post od aleksandra_87 »

ako moze neko da mi pomogne
pre 10 dana kupila sam Nokiu 7373.Bateriju sam praznila do kraja pa je punila dok ne pokaze da se napunila do kraja i tako 4 puta.Evo u cemu je problem baterija mi traje maksimalno 1 i po dan(pslanje 1 poruke,slusanje 2 pesme preko playera,1 pesme preko radija i 1 poziv od 2min.) a ukljucen mu je Sleep mode i Power saver.Proverila sam na sajtu Nokie i baterija je original.O cemu se radi?????????????

vertu
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 18. Mar 2007. 18:16
:: Galaxy Note 3
Kontakt:

Post od vertu »

aleksandra_87, pa radi se o tome da si trebala da je punis 3 puta po 12-15 sati.A ne tako :shock:
<<<Black N96>>>

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11

Post od gameforce »

vertu, Nokia 7373 koristi Li-Ion-sku bateriju kapaciteta 840mAh (BL-4B) i ne treba je formirati!
Ne pričaj bajke za malu decu! (ovo sam morao da kažem fino)
O tome je pričano ovde milion puta.
aleksandra_87 Ova baterija je jakoooo slabačka :smutny:
Za očekivati je da traje kratko.
1,5 do 2 dana uz normalno korišćenje.
Malo čačkanja,malo muzike i na kraju (ne i manje važno) loša mreža i ode baterija.
Optimizovano i teoretski oko 3-4 dana.
Sacekaj malo pa ako isto ostane prošetaj do servisa zakukaj da traje samo 1 dan i...
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.

aleksandra_87
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 08. Apr 2007. 20:41

Post od aleksandra_87 »

gameforce-Hvala na pomoci.ali sam uspela da resim problem i to vrlo jednostavno.Prestala sam da praznim bateriju do kraja.Sada samo sacekam da je baterija pri kraju a ne skroz prazna i onda je punim.Prvi put kada sam to uradila baterija mi je trajala dva dana duze.Sada mi baterija traje i do 5 dana.

A takodje moram i ja da kazem za sve one koji budu ovo citalai da se baterija na ovom mobilnom ne formira

vertu
Entuzijasta
Entuzijasta
Kontakt:

Post od vertu »

gameforce, ja vidim da ti volis da dokazujes ,to je ok.
al meni lepo rekose ljudi u gde sam kupio N80 puni tri puta po 12-15 sati,a sad ako oni ne znaju onda ne znam sta da ti kazem
ja sam samo rekao ono sto su meni rekli!Ne moras mi pocrneti ta slova vidim dobro jos,mislim nema potrebe.... :uhuh:
<<<Black N96>>>

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
:: LG G2

Post od McLaren F1 »

vertu,ti sto su ti rekli da i dalje treba da se baterije formiraju 3x po 12-15 sati nemaju veze sa telefonima.To su tako jednostavno naucili da svima kazu da se ne bi zamlacivali da sad objasnjavaju coveku da je to Litijum-jonska/polimerska baterija i da je nije potrebno formirati,mada u 80% slucajeva ni oni sami ne znaju to!
Da ti ja sad ne bi dalje objasnjavao,OVDE ti je bas sve lepo i detaljno objasnjeno!
Procitaj sve pa ces videti! :wink:

vertu
Entuzijasta
Entuzijasta
Kontakt:

Post od vertu »

McLaren, e pa lako je sad a ja ko majmun slusam sta mi pricaju ti tupsoni u servisu (zato sam i rekao to gore) :oops:
<<<Black N96>>>

Angel_Of_Darkness
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 25. Mar 2007. 15:46

Post od Angel_Of_Darkness »

vertu, ljudi su stvarno u pravu. 8)
Samo su se Ni-MH i starije formirale, Li-Ion i Li-Polymer se ne formiraju...
A to ko sve radi u prodavnicama telefona i koliko znaju, to je posebna priča...
Poslednja izmena od Angel_Of_Darkness u Čet, 03. Maj 2007. 21:26, izmenjeno 1 put ukupno.
I Bog je Srbin...

vertu
Entuzijasta
Entuzijasta
Kontakt:

Post od vertu »

Angel_Of_Darkness, pa sad kontam i ja da jesu al ja sam samo prenosio ono sto mi je u radnji receno :oops: :oops:
<<<Black N96>>>

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11

Post od gameforce »

Pošto je aleksandra_87 rešila problem tema ide na LOCK da se ne bi i ovde raspredalo o formiranju i ne formiranju baterija a o tome je već sve rečeno u takvoj temi.
vertu nekim ljudima zbog njihove lenjosti da pročitaju ono što treba (temu o formiranju baterija) boldujem da vide suštinu!
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.

Zaključana tema