k850i

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
hareba
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 20. Sep 2008. 22:54

k850i

Post od hareba »

pozz
nisam mogao nac dobar mob s preklopom pa sam od druga kupio k850i u pola cijene ... dobar mobitel al moram svaka 2-3 dana master reset jer ne mogu uc ni u igrice ni u poruke uvjek failed bude ... zna li iko kako bih to mogao popravit da mi se vishe ne deshava??

djolex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 27. Apr 2008. 19:26

Post od djolex »

Da li si probao software update, ako imaš već najnoviju verziju onda flešuj ( imaš temu o flešovanju telefona )
Nokia Lumia 630

djolex
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od djolex »

Evo ti link software updater ( inače je za sve telefone bez obzira što je k850 na slici )

http://www.sonyericsson.com/cws/support ... c=us&lc=en
Nokia Lumia 630

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 21. Sep 2006. 20:48
:: Nisam iz Beograda !

Post od drgrga »

Kad ga koknes,nemoj otvarati novu temu,mozes i ovde da pitas ima li neki servis da ti resi problem......

djolex
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od djolex »

Nisam imao iskustva sa SE soft. updaterom ali nadam se da ako prati uputstva i ide sve po planu ne bi trebao da ima problema
Nokia Lumia 630

hareba
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 20. Sep 2008. 22:54

Post od hareba »

moze te li mi dat link gdje je objasnjeno kako flashovat k850 i??
trazio sam al stvarno nisam nashao :(

Resničanin
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 02. Mar 2007. 23:05
:: Lumia 520

Post od Resničanin »

lol, stvar je jednostavno prosta ko pasulj. :lol: Onaj ko ne zna da promeni sw na SE on nije......... dobro sada prosla fora.
KISS ME I AM 93

Fantom31
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 13. Sep 2008. 20:04
:: GT-N7100

Post od Fantom31 »

meni nece da otvori setool2g da bi mogao da flesujem telefon. Izbaci "protection card error"
Sta da radim????

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
:: LG G2

Post od McLaren F1 »

Flesovanje K850, odnosno DB3150 platforme jos uvek nije moguce, barem ne besplatno! :roll: :wink:

Fantom31
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 13. Sep 2008. 20:04
:: GT-N7100

Post od Fantom31 »

samo mi reci sta treba da uradim da bi pokrenuo setool. skinuo sam softvet, sada samo treba da uspem da pokrenem taj program.

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 21. Sep 2006. 20:48
:: Nisam iz Beograda !

Post od drgrga »

Fantom31,

Potreban Setool dongle....oko 180 evra

Taj krekovani sw bez dongla iako radi,radi samo DB2010 i DB2020 do cid 49....ne vredi....

sale987
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 09. Apr 2008. 04:00

Post od sale987 »

Jesil napravio telefon. Skini sa sonyjeve strane SE Update serice i pusti ga apo sata nek skida najnovije verzije pa onda spoji telefon i ubaci novi soft. Nemozes ga ti rucno bwe :chytry:
Moji mobovi: >> 1.nokia 3310, 2.Siemens MC60, 3.SE k700i, 4.SE W800i, 5.SE k800i, 6.SE k850 Now

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od McLaren F1 »

Ljudi, treba mi mala pomoc! :oops: :wink:
E, ovako, s obzirom da mi je pas "pojeo" punjac, tj. pregrizao mu je kabl, bio sam prinudjen da telefon punim preko USB kabla i lap-topa dok ne nabavim neki drugi punjac! :dry:
Telefon sam ostavio preko noci da se puni tako (preko mass storage-a), jer mislim da jedino tako moze da se puni, jer nije moglo kada sam mu stavljao "phone mode"!
E sad, jutros kada sam ustao, prvo sto sam uradio je to da sam ga odmah skinuo sa kabla, i krenuo da ga upalim, ali nije htelo, tj. ama bas nista se nije desavalo sa telefonom! :unsure:
Posle toga sam skinuo i vratio bateriju i probao ponovo da ga upalim, ali opet nista! :smutny:
Kada sam posle uzaludnih pokusaja da ga upalim prikacio na USB kabl, video sam da crvena lampica kod tastera za paljenje/gasenje svetli i da se ne gasi!
Moja pretpostavka je da mi je otisao EROM!
E sad, jel postoji neki "alat" s kojim bih mogao da ga flesujem (zamenim), jer mislim da kulankendi ne podrzava ovu opciju za DB3150 telefone (nisam siguran)? :roll: :wink:
Ili ce morati da padne servis? :roll:

Edit: Au, sad sam se setio da mi je telefon jos uvek pod garancijom, tako da cu ga danas odneti na popravku, strasno! :D ;)
Samo da mi ga ne zadrze na 45 dana! :dry:
E sad, jedino sto me zanima je da li mogu da mi ospore garanciju jer sam menjao drajvere za akustiku i fontove (mada, naravno to uopste nije uticalo na kvar). Pretpostavljam da to nece ni videti posle flesovanja, ali eto, cisto da proverim? :roll: ;)

sale987
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od sale987 »

Ej a mozda ti se telefon nije ni tada punio preko mass storage. Mozda je i sad prazna baterija, meni se desilo tako jednom. Il nosi ga u servis, sta oni znaju. Ionako nemogu znat da si ga modovao ako ga ne upale kao sto kazes...
Moji mobovi: >> 1.nokia 3310, 2.Siemens MC60, 3.SE k700i, 4.SE W800i, 5.SE k800i, 6.SE k850 Now

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od McLaren F1 »

sale987 napisao:Ej a mozda ti se telefon nije ni tada punio preko mass storage. Mozda je i sad prazna baterija, meni se desilo tako jednom.
Da, ali bi sve jedno trebao da se upali kada ga prikljucim na USB kabl, zar ne! ;)
Ne znam, odnecu ga danas u servis pa cemo videti kako ce ispasti! :roll: ;)

Edit: sale987, prijatelju, bio si u pravu! ;)
Posle dosta cackanja telefon sam nekako upalio na par sekundi i onda se ugasio, pa sam pomislio da se telefon mozda uopste nije ni punio preko noci (kao sto si i rekao), i onda sam lepo uzeo punjac, ogulio zice sa oba (prekinuta) kabla punjaca, spojio ih, prikljucio punjac na struju, drugi deo punjaca u telefon, i sada radi, tj. puni se telefon! :)
Evo i moje skalamerije! :D
Slika
Mada mi i dalje nije jasno kako se nije punio preko noci jer sam dva puta proveravao i punio se. Takodje mi nije mi jasno zbog cega jutros nije hteo da se prikljuci na USB preko kompa, al ajde, nema veze, vazno je da radi! :)

sale987
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od sale987 »

Hahah lijep punjac, jes da nemozes sad slusat muziku sa sluskama kad punis, ali ja je ionako nikad i ne slusam :). drago mi je da sam bio od neke pomoci. Samo cudno mi je kako vise nemoze da se puni mob kad ga samo spojis na usb kao sto je to bio slucaj na k800, ali ajde mozda zbog vece brzine prenosa podataka..

Odgovori