k850i kratko trajanje baterije

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
bojan84
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 22. Nov 2008. 05:20

k850i kratko trajanje baterije

Post od bojan84 »

Uzeo sam pre mesec dana telefon i od pocetka imam problem sa trajanjem baterije. Naime baterija traje otprilike 20 sati uz da kazem jako slabo koriscenje, dva tri razgovora i par poruka. Mislio sam da je baterija losa pa sam kupio novu originalnu bateriju za njega (originalna je po pakovanju a i po ceni tako da nije kineska sigurno) ali opet ista stvar, baterija se brzo istrosi, prakticno za dan. Verzija software-a je R1CA029 i dosad nisam imao ni jedan jedini problem sa njim osim kratkog trajanja baterije. Cuo sam da neka verzija software-a dosta vise utice na trosenje baterije, da li je to tacno.

bOOdala
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 28. Nov 2007. 22:40
:: Sony Xperia Z ultra
:: Nokia 7600

Post od bOOdala »

bojan84, moze biti da je do software-a... kaci ga na net i skidaj zadnju verziju.

:wink:

bojan84
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od bojan84 »

Plasim se da ne zakljucam telefon jer je skinut sa mreze ako ga update-ujem preko SEUS-a. I ja mislim da je do software-a, da li da pokusam ipak update i sta ako ga zakljucam.

bOOdala
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 28. Nov 2007. 22:40
:: Sony Xperia Z ultra
:: Nokia 7600

Post od bOOdala »

bojan84, pa ako se plasis,pitaj u nekom servisu da ti odrade to...

8)

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
:: LG G2

Post od McLaren F1 »

bojan84, bolje nemoj da ga update-ujes preko SEUS-a jer postoje velike sanse da ces zakljucati telefon!
E sad, R1CA029 je prva verzija sw-a za ovaj telefon, tako da novije verzije produzavaju trajanje baterije!
Ja isto imam R1CA029 i nisam ga jos update-ovao (moj nije skidan sa mreze) jer imam problema sa kompom, jer nece da mi prepozna neke drajvere, i baterija mu sa tom verzijom sw-a traje oko 2 dana malo "jaceg" koriscenja!
Znaci, najbolje ti je da odes u servis i da im kazes da ti flesuju telefon sa najnovijim originalnim sw, a to je R1FA035! :wink:
Takodje, da bi produzio trajanje baterije stavi "Brightness" na 50% (mozda ce ti u pocetku biti malo cudno, ali navicices se), i idi u Menu>>Settings>>Connectivity>>GSM/3G networks>>GSM only, i to ce ti znatno produziti trajanje baterije, u proseku pola dana-dan! :wink:

bojan84
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od bojan84 »

Problem resen. Odneo sam telefon u servis jer me je vise mrzelo da se cimam i da punim telefon svako vece i uradili su mu flash sa verzijom software-ra R1EA037 i evo telefon radi vise od 24 sata a potrosio je nesto vise od 20% baterije.

Odgovori