I nije neki problem, ali smeta mi!

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
PeeT
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 11. Dec 2007. 19:23
:: HTC Sensation

I nije neki problem, ali smeta mi!

Post od PeeT »

Ovako, imam nokiu 6120c (Symbian OS v9.2 S60 3rd) , problem je sledeci, u folderu Menu/Applications/Games od skora mi se pojavila jos jedna ikonica za igricu Highroller Cassino,
Slika
By peet777
Koja ne moze da se obrise niti ikonica da se ukloni niti da se uninstalira, naravno ne moze da se otvori , moze samo da se premesti u drugi folder, pokusao sam pomocu application manager-a da uninstaliram igru, i sta se desava obrisem samo prvu ikonicu koja radi, tj. koja otvara igru a ova druga ostane , a posle iskljucivanja i ponovnog ukljucivanja telefona vrati se i ova prva ikonica, sta se moze uraditi, ima li neki program koji moze da resi taj problem?

Jaksa
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 21. Jun 2008. 04:02

Post od Jaksa »

Probaj da instaliras x-plore file menager i kad udjes u njega prvo stisni 0 i sve moguce tacnice koje mozes da "okacis"-stawis ix(posle toga bi trebao da imas pregled sve 4 particije na tvom fonu i sistemskih fajlova (prethodno u app menageru vidi na kojoj se particiji nalazi ta igrica) i onda je pronadji u x-ploreru(nalazice se u E\system\apps ili u C\system\apps u zavisnosti od toga na koju memoriju si je instalirao) i tamo obrisi swe fajlove te igrice(ta igrica ne mora biti upisana po svom imenu vec ime moze biti tipa [1017a963], slicno tako ne bezvezno ime-samo je trebas naci) i vise ne bi trebala da se pojavljuje, verovatno ce ostati samo deo igrice u app menageru i jos tamo taj deo uninstaliraj i ne bi trebala vise da se pojavljuje;-)

PeeT
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 11. Dec 2007. 19:23
:: HTC Sensation

Post od PeeT »

Vidi tu igricu nisam ja instalirao, vec je default aplikacija koja je na svakoj nokia-i 6120 , znachi da mora biti na sistemskoj tj. C particiji, ili mozda na Z skrivenoj particiji gde se nalaze sistemski fajlovi, Imam X-plore najnoviju verziju i kada udem u C:/System/Apps tu imam samo folder marblecannon, takodje od default igrice koja ide uz nokiu 6120, da napomenem da sam pre izvesnog vremena radio kompletan Backup pomocu Nokia PC Suite programa , samo nisam siguran dali je tada kada sam radio backup postojala ta druga ikonica od igrice, pa sam uradio i restore u nadi da ce se vratiti na staro, malo mi je to napravilo nered u telefonu ali problem je ostao, kad bi postojao neki program za sredjivanje problema na symbian telefonima bilo bi extra, neznam da li da radim master reset i sta ce sve da mi resetuje

Odgovori