N70 problem sa displejom

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
Cola15
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 05. Mar 2007. 23:27
Kontakt:

N70 problem sa displejom

Post od Cola15 »

Telefon je pre mesec dana pobrljaveo, pocele su da se pojalvjuju neke linije, pa onda one tackice kao kod televizora, a zatim samo bela slika. Pre neki dan sam ga otvorio, skinuo ekran, i slucajno pretiso neki kabal, i displej je proradio, kao da nije bio pokvaren, sada je to ponovo pocelo sa tim linijama, ali retko, i bela slika se vise ne pojavljuje, ustvari desi se, ali pritisnem neko dugme i ponovo radi. Ja pretpostavljam da je konektor u pitanju, moze li neko to da mi potvrdi? I ako bi neko mogao da mi kaze koliko bi kostala popravka, jer kod mene u gradu traze 35 evra, bez da su pogledali displej, i odmah procenili da mora nov displej da se kupuje, vazi kako da ne, oni bi verovatno samo da uzmu pare.

znaci, jos jednom kratak rezime: Linije, bela slika, i menjanje (invertovanje) boja.
Sk8 OR DiE -- iPhone 3G 8GB

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 21. Sep 2006. 20:48
:: Nisam iz Beograda !

Post od drgrga »

1. konektor
2. Sam LCD
3. Emmi filtri LCD-a

Nesto od ovoga ili kombinacija,najcesce ovo pod 3,pa kad malo pritisnes dobije "kontakt" na kratko do daljneg,isto vazi i za displej.

Dok se ne otvori i pogleda nista,jer niko nije carobnjak,naravno,sem MILANA TAROTOLOGA :lol:

Cola15
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Kontakt:

Post od Cola15 »

a kakvi su to filtri? I koliko bi kostala popravka ako je u pitanju konektor i koliko ukoliko je u pitanju Emmi filtri? Ne zelim da dajem vise 10-15 evra, jer polovan je 20 evra, a naravno necu ni polovan da uzimam vec novi.

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od drgrga »

Cola15,

Pa suvise komplikovano,da bih pojasnjavao,ako se ne bavis elektronikom.... :smutny:
Ako ima polovan za 20 eura,a ispravan ja bih rado uzeo bar 10-tak komada,javi na pp
Nov neces naci jer nema gde da ga kupis,kad se ne pravi vec dve godine...

pozz

Cola15
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Kontakt:

Post od Cola15 »

Pa necu nov N70 da uzmem vec 5800 ili N97 ako skupim kintu, eee sad sam nesto primetio, ekran radi kad skinem poklopac za bateriju, ne znam kakve to veze, jedino da kazem da mi se baterija nadula, pa mozda baterija vrsi pritisak na nesto. Hehe iz elektronike nemam neko preterano znanje, mislim imam nesto osnovno jer idem u Teh. skolu.

P.S. Hvala na utrosenom vremenu.

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

cola ta baterija sto ti se nadula ako je ne izvadis pod hitno i zamenis novom moze da ti nacisto upropasti telefon tako da vise neces da imas problem samo sa displejem vec ceo telefon ces moci da bacis.Kad zameis bateriju javi se ako ti se ponovo javi isti problem. 8)
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

Cola15
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Kontakt:

Post od Cola15 »

Ok, i mislio sam da je promenim, jer je slaba, samo da nadjem u ovom mom gradu gde ima da se kupi original, jer nema sanse da kupujem fake, i ako neko moze da mi kaze cena kolika je?

Cola15
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Kontakt:

Post od Cola15 »

Zamenio bateriju, i sada telefon radi super :D Znaci uzas sta moze baterija da uradi... Hvala svima.

Pozz 8)

Ninica:)
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 28. Apr 2008. 03:15
Kontakt:

Post od Ninica:) »

Ja imam slican problem ali sa modelom N72

Naime...isto se pogubi ekran...ili pobeli...ili bude skroz sareno...citav spektar boja....ili se vidi samo pola slike....ali ne u delu koji stoji....npr donji deo u gornjem...i tako.... ali interesantno je da dodje sebi kad ga prikopcam na komp....pa se onda opet pogubi....takodje...kad me neko zove ne vidim....ali kada je poziv zavrsen....pojavi mi se redovan ekran...i vidim da imam propusten poziv...
U servisu kazu da je riknuo ekran...i da je zamena 45 evra :smutny:

Ima li neko ideju sta moze biti...tj da nije softver? I da li mi vredi popravljati ovaj telefon...ili da ga prodam i kupim drugi? :unsure:

milica87
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 09. Jun 2009. 02:51

Post od milica87 »

Ljudi pomagajte ! Imam problem sa Nokiom N70 ! Ekran mi se totalno zaglupeo ! Prvo je poceo da baguje i da treperi . Ugasila sam ga i izvadila bateriju, nakon cega je poceo da izbacuje neke crveno-zelene tackice. Onda se vratio u normalu na kratko. Posle je totalno nestao i sad imam jednu belu crtu i ostali deo ekrana je siv. Normalno mogu da razgovaram . U servisu su mi rekli da mora da se menja displej, iako ga nisu ni pogledali! (cena oko 35 e). Ima li neko ideju sta bi drugo moglo da bude? Unapred hvala :roll:

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od drgrga »

milica87,

Moze,ako je to drugo na cega ja mislim, a dosta ih je pocrkalo na tu foru.......lose mu se pise :smutny:

Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Kontakt:

Ja sam moj isto nosila u nekoliko servisa i svi kazu da je displey....znaci oko 50e popravka....i odnesem ja u neznam koji po redu servis...lik ga otvori....neznam sta je pritegao...i ekran radi...evo vec 3 dana bez problema radi.... :roll:

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od drgrga »

Ninica:),

Axa i onda je mrmot zavio cokoladu....... :uhuh:

celawi
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 01. Avg 2007. 19:47
Kontakt:

Post od celawi »

Imam Nokiau N70 Music edition i isti problem :smutny:
Da li je neko resio problem? Koliko kosta? Kako da otvorim N70, jel su u pitanju samo žabice ili ima neki šraf koji ja ne vidim?

Hvala unapred.

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

Ljudi ja sam protivnik davanja para servisu npr. za softwer(za vecinu stvari oko sotwera) ali sam veci protivnik samo-otvaranja -prckanja po telefonu jer mozete jos vecu stetu da nanesete.Kad su vec tako malo ozbiljniji problemi bolje da odnesem u servis nego da sam otvara i popravljam.Softwer-moze da se odradi homemade( doduse ne sve) i tako resi problem-Hardwer samo neke sitnice mogu homemade. 8)
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od drgrga »

drgrga,
Pa otprilike jednu od vecih gluposti......na PCB-u mob. telefona nema apsolutno nista da se "PRITEGNE","USARAFI","DOTEGNE" itd.....shvatite vec jednom da je to SMD i mikro BGA tehnoligija.......

Da li shvatate da kod novih modela,skoro vecine proizvodjaca,se vise ne koristi obicni analogni mikrofon nego digitalni ? Recimo....
Jel treba nekome jos neko objasnjenje da nema sta da ceprka i otvara....
JA NEMAM apsolutno nista protiv,svaka se skola placa,pa ce i onaj koji sam cepka i misli da nesto zna...sam to i platiiti zar ne ?

Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Kontakt:

Ja necu da pametujem sta je on uradio...znam da nije uradio instalaciju novog sistema...jer su mi svi podatci ostali....a sada imam jedno zrnce prasine sa unutrasnje strane ekrana...koje nisam imala pre...pa kontam da je telefon otvaran tamo gde ga ja ne mogu otvoriti....Znam samo da mi je dosta puta pao....i da se nesto sigurno raskimalo....jer kontakt nije imao....opet jer mi je ekran malo radio malo nije....

Odgovori