N70 problem sa displejom
N70 problem sa displejom
Telefon je pre mesec dana pobrljaveo, pocele su da se pojalvjuju neke linije, pa onda one tackice kao kod televizora, a zatim samo bela slika. Pre neki dan sam ga otvorio, skinuo ekran, i slucajno pretiso neki kabal, i displej je proradio, kao da nije bio pokvaren, sada je to ponovo pocelo sa tim linijama, ali retko, i bela slika se vise ne pojavljuje, ustvari desi se, ali pritisnem neko dugme i ponovo radi. Ja pretpostavljam da je konektor u pitanju, moze li neko to da mi potvrdi? I ako bi neko mogao da mi kaze koliko bi kostala popravka, jer kod mene u gradu traze 35 evra, bez da su pogledali displej, i odmah procenili da mora nov displej da se kupuje, vazi kako da ne, oni bi verovatno samo da uzmu pare.
znaci, jos jednom kratak rezime: Linije, bela slika, i menjanje (invertovanje) boja.
znaci, jos jednom kratak rezime: Linije, bela slika, i menjanje (invertovanje) boja.
Sk8 OR DiE -- iPhone 3G 8GB
Pa necu nov N70 da uzmem vec 5800 ili N97 ako skupim kintu, eee sad sam nesto primetio, ekran radi kad skinem poklopac za bateriju, ne znam kakve to veze, jedino da kazem da mi se baterija nadula, pa mozda baterija vrsi pritisak na nesto. Hehe iz elektronike nemam neko preterano znanje, mislim imam nesto osnovno jer idem u Teh. skolu.
P.S. Hvala na utrosenom vremenu.
P.S. Hvala na utrosenom vremenu.
Sk8 OR DiE -- iPhone 3G 8GB
- dimi89
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
- :: Samsung Galaxy Neo
- :: LG Optimus 4X HD
cola ta baterija sto ti se nadula ako je ne izvadis pod hitno i zamenis novom moze da ti nacisto upropasti telefon tako da vise neces da imas problem samo sa displejem vec ceo telefon ces moci da bacis.Kad zameis bateriju javi se ako ti se ponovo javi isti problem. 

>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...
- Ninica:)
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Pon, 28. Apr 2008. 03:15
- Kontakt:
Ja imam slican problem ali sa modelom N72
Naime...isto se pogubi ekran...ili pobeli...ili bude skroz sareno...citav spektar boja....ili se vidi samo pola slike....ali ne u delu koji stoji....npr donji deo u gornjem...i tako.... ali interesantno je da dodje sebi kad ga prikopcam na komp....pa se onda opet pogubi....takodje...kad me neko zove ne vidim....ali kada je poziv zavrsen....pojavi mi se redovan ekran...i vidim da imam propusten poziv...
U servisu kazu da je riknuo ekran...i da je zamena 45 evra
Ima li neko ideju sta moze biti...tj da nije softver? I da li mi vredi popravljati ovaj telefon...ili da ga prodam i kupim drugi?
Naime...isto se pogubi ekran...ili pobeli...ili bude skroz sareno...citav spektar boja....ili se vidi samo pola slike....ali ne u delu koji stoji....npr donji deo u gornjem...i tako.... ali interesantno je da dodje sebi kad ga prikopcam na komp....pa se onda opet pogubi....takodje...kad me neko zove ne vidim....ali kada je poziv zavrsen....pojavi mi se redovan ekran...i vidim da imam propusten poziv...
U servisu kazu da je riknuo ekran...i da je zamena 45 evra

Ima li neko ideju sta moze biti...tj da nije softver? I da li mi vredi popravljati ovaj telefon...ili da ga prodam i kupim drugi?

Ljudi pomagajte ! Imam problem sa Nokiom N70 ! Ekran mi se totalno zaglupeo ! Prvo je poceo da baguje i da treperi . Ugasila sam ga i izvadila bateriju, nakon cega je poceo da izbacuje neke crveno-zelene tackice. Onda se vratio u normalu na kratko. Posle je totalno nestao i sad imam jednu belu crtu i ostali deo ekrana je siv. Normalno mogu da razgovaram . U servisu su mi rekli da mora da se menja displej, iako ga nisu ni pogledali! (cena oko 35 e). Ima li neko ideju sta bi drugo moglo da bude? Unapred hvala 

- dimi89
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
- :: Samsung Galaxy Neo
- :: LG Optimus 4X HD
Ljudi ja sam protivnik davanja para servisu npr. za softwer(za vecinu stvari oko sotwera) ali sam veci protivnik samo-otvaranja -prckanja po telefonu jer mozete jos vecu stetu da nanesete.Kad su vec tako malo ozbiljniji problemi bolje da odnesem u servis nego da sam otvara i popravljam.Softwer-moze da se odradi homemade( doduse ne sve) i tako resi problem-Hardwer samo neke sitnice mogu homemade. 

>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...
drgrga,
Pa otprilike jednu od vecih gluposti......na PCB-u mob. telefona nema apsolutno nista da se "PRITEGNE","USARAFI","DOTEGNE" itd.....shvatite vec jednom da je to SMD i mikro BGA tehnoligija.......
Da li shvatate da kod novih modela,skoro vecine proizvodjaca,se vise ne koristi obicni analogni mikrofon nego digitalni ? Recimo....
Jel treba nekome jos neko objasnjenje da nema sta da ceprka i otvara....
JA NEMAM apsolutno nista protiv,svaka se skola placa,pa ce i onaj koji sam cepka i misli da nesto zna...sam to i platiiti zar ne ?
Pa otprilike jednu od vecih gluposti......na PCB-u mob. telefona nema apsolutno nista da se "PRITEGNE","USARAFI","DOTEGNE" itd.....shvatite vec jednom da je to SMD i mikro BGA tehnoligija.......
Da li shvatate da kod novih modela,skoro vecine proizvodjaca,se vise ne koristi obicni analogni mikrofon nego digitalni ? Recimo....
Jel treba nekome jos neko objasnjenje da nema sta da ceprka i otvara....
JA NEMAM apsolutno nista protiv,svaka se skola placa,pa ce i onaj koji sam cepka i misli da nesto zna...sam to i platiiti zar ne ?
- Ninica:)
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Pon, 28. Apr 2008. 03:15
- Kontakt:
Ja necu da pametujem sta je on uradio...znam da nije uradio instalaciju novog sistema...jer su mi svi podatci ostali....a sada imam jedno zrnce prasine sa unutrasnje strane ekrana...koje nisam imala pre...pa kontam da je telefon otvaran tamo gde ga ja ne mogu otvoriti....Znam samo da mi je dosta puta pao....i da se nesto sigurno raskimalo....jer kontakt nije imao....opet jer mi je ekran malo radio malo nije....