8800 Carbon Arte problem

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
Vladanaselje
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 13. Jul 2009. 03:46
:: Note 9 Black
:: iPhone 6s

8800 Carbon Arte problem

Post od Vladanaselje »

Pre svega da se izvinem ako sam temu postavio na pogresno mesto i ako nema mesta za ovakve teme na forumu,molim admine da izbrisu(ustvari sami ce oni bez da ih molim :) ) al ako moze neko preko pp da mi odgovori na pitanje.
Naime,treba da uzmem 8800 carbon.Na njoj ne radi kamera,kaze covek da je potrebno da se ubaci novi system ili da se restartuje i da ce da radi kako treba i ne moze da se puni preko punjaca,jel je izvadjen taj "konektor" jel je zaglavljena iglica i da se puni preko nekog drugog punjaca,tako sto se vadi baterija.
E sad mene zanima da li uopste moze da se popravi to,da li je moguce da je do systema da kamera ne radi i koliko ce to od prilike da kosta.
Hvala puno!

milan85
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 24. Jun 2009. 05:43

Post od milan85 »

Ono sto je vrlo bitno za odgovor na tvoje pitanje, jel original Nokia 8800 Arte Carbon ili kineska kopija ?
Mada s' obzirom na stanje reklo bi se da je kopija :)

Vladanaselje
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Vladanaselje »

Najbitniju stvar zaboravih,a svo vreme mislim kako to prvo trebam da napisem.. :shock:
Kaze covek da je original.Cekam da mi odgovori na pitanje sta ima od dodatne opreme pa cu da vidim jel ima kutiju i to..
btw,moze li neko da mi napise kako se moze proveriti da li je original ili kopja?

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

A što bi kupio telefon na kome ne radi pola stvari? :unsure: A da proveriš da li je original probaj da ukucaš neke od nokijinih kodova, mada ako poznaješ telefone teško da možeš da pogrešiš.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Vladanaselje
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Vladanaselje »

Uzeo bi ga jel bi ga prodao za male pare,pa da imam extra telefon za ne tako puno para..
Sto je najgore,ne razumem se u 8 seriju..do sad sam imao samo smarthphone i ts i to bi mi bio drugi telefon,cisto radi izgleda..
Necu da uzimam one kopije jel su misljenja razlicita..neko kaze da je sve to ok dok drugi psu da je to sranje i da zraci puno.Tako da mi kopija otpada..
edit:
koji se kodovi kucaju? ako ti nije problem da mi objasnis jel sam do sad uzimao do sad samo nove telefone i nisam bas upucen u to.. :S

milan85
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od milan85 »

Bolje kopije prihvataju Nokia kodove, tako da po kodovima ne mozes znati. Kopiraju i kutiju i svu dodatnu opremu...
Ali u sustini mozes lako otkriti, potrazi malo na youtube.
Evo npr. kako je dobra kopija Lune izvaljena:
http://www.youtube.com/watch?v=Ae2O-Mct1Y4

Inace kopije su tezak shit i glupo nositi kopiju bilo cega, mobilnog, sata, odece... Bolje uzmi nesto jeftinije a original, nego kopiju neceg skupljeg...

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 21. Sep 2006. 20:48
:: Nisam iz Beograda !

Post od drgrga »

Vladanaselje,
Veruj mi da to nije "Extra telefon "nego fensi djubre by Nokia koje se kvari kao ludo.........A ako je kopija onda nije vredno ni komentara.
pozz

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Od kodova možeš da probaš *#06#, *#0000#, *#92702689#. Najlakše je da pogledaš slike ili neki video kako izgleda serija 40 pa da znaš šta da gledaš.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

milan85
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od milan85 »

Opet kazem, kodovi nisu merodavni, pogledaj kopije 8800 Arte-a na http://www.mobilnisvet.com/mobilni-malioglasi
Puno je oglasa u kojim pise: "Rade Nokijini kodovi"...

Vladanaselje
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Vladanaselje »

[quote="drgrga"][/quote]
Znam da su mu funkcije ocaj,ali imam pored njega p1i i n 73 tako da mi treba tako neki fensi telefon koji cu da imam kao drugi..

Ne znam,nisam pametan.. :S
Gledacu po youtube pa cu valjda da skontam koja je razlika..

hallo
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 20. Sep 2006. 19:51
Kontakt:

Post od hallo »

Vladanaselje, najuocljivija razlika je u samom zvuku zvona, melodija i sl...mnogo "jace" se cuju China telefoni, recimo prilikom paljenja...
GsmReverseUnion-EvropskaAsocijacijaServisera www.gsmreverse.com
NISAM IZ BEOGRADA!!!!!!!!!

Vladanaselje
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Vladanaselje »

Hvala puno,ovo mi jako znaci..Samo kad si vec rekao da se jace cuju,da li i "zvone" yj vibriraju kad se pali od jakog tona?
Ako neko zna jos neke uocljivije i bitnije razlike,bio bih mu zahvalan ako bi napisao..
Samsung i900 8gb; Nokia:C3-00; 2323

milan85
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od milan85 »

Software kod Kineza je jednostavno drugaciji nego orig. S40 i lako se izvali. Ali posto kazes da nisi imao iskustva sa drugim S40 tel. evo nekih drugih smernica.

Ako bi mogao da ga prikacis na komp preko USB kabla, odmah bi ti bilo jasno. Kopija pokaze opcije Webcam i COM Port, dok kod originala tih opcija nikad nema.
Ako ne mozes da povezes tel. na komp, a ti to svakako neces moci posto kazes da je izvadjen port za punjac koji je na 8800 Arte ujedno i port za usb cable, onda gledaj po drugim stvarima:

1. http://www.youtube.com/watch?v=Ae2O-Mct1Y4 kopija Lune
Na 0:48, kao sto hallo rece, telefon prilikom paljenja zveci i cuje se mnogo jace nego originalni. Takodje, animacija "rukovanja" nije dobro odradjena, posle rukovanja ruke idu nazad, dok kod originala toga nema.
Na 1:14 u meniju Connectivity postoji samo opcija Bluetooth, dok kog orig. imas i Packet Data, Data transfer i USB data cable.
Na 1:26 mozes videti kako jedna opcija u meniju seta na ekranu sa leva na desno, posto ne moze cela da stane na ekran. To kod Nokija iz S40 nema, ono sto ne moze da stane celo skraceno je tackom. Konkretno u ovom slucaju u orig. Nokiji pise "Restore Factory Sett."

2. http://www.youtube.com/watch?v=GtKil7mWf3M kopija Artea
Pogledaj glavni meni na 05:01. U donjem levom uglu pise "Option" dok kod originala pise "Options". Umesto "Messaging" pise "Messages", umesto "Gallery" pise "Image.". umesto "Media" stoji "Gallery", umesto "Organiser" kod kopije pise "Tools", umesto "Apps" pise "Games".
A drugi meniji se i graficki skroz razlikuju od orig...
Pogledaj http://www.youtube.com/watch?v=lUTk0AiZQNg da vidis kako izgledaju originalni meniji.

Takodje, nijedna originalna 8800 Arte nema slot za memorijsku karticu. Losije kopije ne prikazuju Nokijine kodove. Probaj *#06# *#0000# *#7780# *#92702689#

Vladanaselje
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Vladanaselje »

To majstore!Nemas pojma koliko si mi pomogao!

Da se vratimo na temu,jel mu ima leka i koliko bi to od prilike kostalo?
Pitacu coveka sta mu pise kad se udje u meny da mi kaze sta mu pise pa da ga upecam ako mi ne kaze istinu..

milan85
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od milan85 »

Pitaj ga i da li ima memorijsku karticu ili slot za istu. Ako kaze da ima, telefon je kopija ;)
Sto se tice te popravke, ako je telefon original i ako stvarno samo treba zameniti port za punjenje i flashovati software, to nece biti skupo, 50tak eura...
Ali velike su sanse da je problem u necemu drugom, posebno ako je telefon original a prodaje se, kako si rekao, za male pare. U tom slucaju popravka moze biti vrlo skupa, a moze biti i nemoguca/neisplativa.

Ne znam koliko taj lik trazi, telefon jeste u losem stanju, ali ako je stvarno original i ako samo treba sw flash i novi port svaka cena ispod 400 eura bila bi mi jako sumnjiva.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

milan85, Vladanaselje, meni je sumnjivo to sto ga uopste prodaje u neispravnom stanju. Sigurno bi popravljen mogao da proda za vise novca. Deluje mi kao da nesto zeli da sakrije.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

milan85
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od milan85 »

Ja sam gotovo ubedjen da je rec o kopiji koja ni ne moze da se popravi, jer nema delova...
U tom slucaju je i 30 eura puno :D

Vladanaselje
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Vladanaselje »

Ponudio mi ne cenu 90e,al bas me briga..Ipak cu da sacekam 20-ak dana pa cu da uzmem neki original al polovan..

@milan85
Ako kazes da je cena ispod 400e sumnjiva za neispravan telefon,sta mislis onda o ovim u oglasima na mobilom svetu? Stari ispod 7 meseci a ni jedan preko 200e..? to fake ili?

hallo
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 20. Sep 2006. 19:51
Kontakt:

Post od hallo »

Vladanaselje, ama , najverovatnije jok, ORIGINAL ne vredi ni on toliko...govno je to od telefona da te Bog sacuva
GsmReverseUnion-EvropskaAsocijacijaServisera www.gsmreverse.com
NISAM IZ BEOGRADA!!!!!!!!!

milan85
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od milan85 »

@Vladanaselje
Ja licno nisam video nijedan polovan obican Arte ispod 375e, Sapphire Arte ispod 400e, Carbon Arte ispod 650e, dok Gold Arte uopste nisam video u domacim oglasima.
Ako mislis na Arte telefone na oglasima na mob. svetu ispod 200e, to su sve kopije. U vecini tih oglasa i pise da su kopije/replike.
Ako mislis na obicne Nokije 8800, ili 8800 Sirocco crni/sivi, njima cene jesu ispod ili oko 200e, ali to nisu 8800 Arte, vec stariji modeli, par godina stariji od Artea. A cak i polovni 8800 Sirocco Gold idu i za 350e.

@hallo
Po funkcijama su shit, al to su pre svega telefoni za pokazivanje.
Zato i kostaju toliko, da bi svi znali koliko si dao za telefon :D
A da su kvalitetne izrade spolja, jesu... Ne moze se porediti osecaj cvrstine kad u ruci drzis bilo koji 8800 i npr. n96 ili bilo koji drugi slider.

Odgovori