Pozz svima. Problem je sledeci. Telefon se gasi 'sam od sebe' . Ne moze da sastavi sat vremena da se ne ugasi i to bez pravila. Nekad se gasi dok stoji na stolu, nekad se zapuca dok se setam po meniju ( inace uradjen je hard reset i reinstal fw-a, tako da nikakvih aplikacija nema na telefonu). Takodje telefon se gasi kad se spoji na PC ili kad se spoji na punjac (normalno se puni 2-3 min i onda se ugasi i nastavi da se puni). Star je 4-5 meseci.Ima neko ideju sta mu je?
Inace, kupljen je u New Yourk-u u Nokia Shopu-a, pa me interesuje da li sa tim racunom od tamo i garancijom, ja mogu da ga odnesem u neki ovlasteni nokia servis ovde (Novi Sad) i da se pozovem na to. Hvala.
Nokia E71 se sama gasi
-
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Sub, 16. Jan 2010. 20:01
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
begesh87ns, moj drugar ima identican problem sa E71. Samo sto je on pride jos i nedostupan iako mu je telefon upaljen. Drugim recima, ako se telefon ne ugasi sam od sebe tj ako je upaljen on je vise vremena nedostupan nego sto je dostupan. Telefon isto tako par meseci star, nov kupljen. Decko je iz Rume i tamosnji serviseri nisu znali u cemu je problem...
begesh87ns, nazalost taj racun i garancija ne vaze u nasoj drzavi.
Kontaktiraj Mobis u NS i trazi nekog servisera pa ga upoznaj sa problemom preko telefona pa ako moze da ga popravi odnesi ga.
Inace na www.nokia.rs imas spisak ovlascenih servisa i prodavnica pa pregledaj.

Kontaktiraj Mobis u NS i trazi nekog servisera pa ga upoznaj sa problemom preko telefona pa ako moze da ga popravi odnesi ga.
Inace na www.nokia.rs imas spisak ovlascenih servisa i prodavnica pa pregledaj.

● PRAVILA FORUMA ● СРБИ ЗА СРБЕ ●
-
- Slučajni prolaznik
-
- Slučajni prolaznik
na ovaj prvi kod izbaci verziju FW, na ovaj drugi izbaci IMEI koji se slazhe sa onim napisanim ispod baterije, a na treci kod izbaci life timer 000030:17
edit:
Googlao sam malo i video da se ovo zove 'watchdog problem' ( to gashenje) i da je uzrok neispravan pm fajl. Inache ja sam na tom telefonu dowgrade-ovao fw, pa je izbacio 'sim card not valid' , pa sam ga nosio u servis gde su ga otkljuchali/dekodirali preko pm fajla i za to mi uzeli 35e. Kasnije sam skontao da je meni Jaf sam backupovao pm fajl ali oni su rekli da taj ne odgovara vec da se mora drugi rekalkulisati. Sutra cu tel svejedno da nosim u servis, ali me interesuje da li da im ponesem i backup tog mog 'originalnog' pm fajla koja je bio na telefonu pre mog chachkanja, a i genralno mislite li da to ima veze sa pm fajlom?
edit:
Googlao sam malo i video da se ovo zove 'watchdog problem' ( to gashenje) i da je uzrok neispravan pm fajl. Inache ja sam na tom telefonu dowgrade-ovao fw, pa je izbacio 'sim card not valid' , pa sam ga nosio u servis gde su ga otkljuchali/dekodirali preko pm fajla i za to mi uzeli 35e. Kasnije sam skontao da je meni Jaf sam backupovao pm fajl ali oni su rekli da taj ne odgovara vec da se mora drugi rekalkulisati. Sutra cu tel svejedno da nosim u servis, ali me interesuje da li da im ponesem i backup tog mog 'originalnog' pm fajla koja je bio na telefonu pre mog chachkanja, a i genralno mislite li da to ima veze sa pm fajlom?
Ja kontam da je moguce da je otisao i flet kabl, to se uglavnom meni na predhodno par fonova desavalo...popravka nije jeftina uopste! Ja imam E71 i u zadnje vreme mi strasno koci, par puta se restartovao i gasio, ali sam mu samo intalirao novi softver preko nokijinog sajta i radi kako treba, jos zapucava ali jako manje...jako bi voleo da znam o cemu se radi