Nokia X2 nece da cita poruke sa SIM kartice

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
StojanCupic
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pet, 15. Okt 2010. 11:19

Nokia X2 nece da cita poruke sa SIM kartice

Post od StojanCupic »

Juce sam kupio preko mts-a telefon nokia X2. Kada sam ubacio svoju staru SIM karticu, nije prikazao ni jednu primljenu poruku koja se nalazi na kartici(ranije poruke), ali kontakte jeste. Stavio sam i drugu karticu u telefon, ista prica. D li neko zna o cemu se radi?

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

StojanCupic, da li SMS delu postoje podesavanja da li se prikazuju SMS-ovi sa kartice ili opcija za uvoz SMS-ova sa kartice? Da li si 100% siguran da uopste ima SMS-ova na kartici?
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

StojanCupic
Novajlija
Novajlija

Post od StojanCupic »

tomas.hokenberi, nema opcija za podesavanje koje pominjes. SMS - ovi sa kartice se ne prikazuju, a nema ni opcije za uvoz. 100% sam siguran da ima SMS - ova na kartici, imam je vec 5 godina, ovu drugu 2,i pi, nece ni sa nje da cita. Da li je ovo znak da telefon nije potpuno ispravan?

Izmenila Ninolina:: nemoj da citiras poruku koja je odmah iznad tvoje.. Podrazumeva se da na nju odgovaras.. Obavezno procitaj pravila foruma..

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

StojanCupic,pokusaj u podesavanjma poruka da pronadjes opciju "SIM poruke" .
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

StojanCupic
Novajlija
Novajlija

Post od StojanCupic »

Hvala Fox, ali nema. Da li problem moze biti povezan sa podesavanjem centra za poruke ili sa PIN i PUK siframa?

Zahvalnost i tebi,tomas.hokenberi. Zaboravio sam malopre. KOntaktirao sam jedan servis, i serviser mi je rekao da se verovatno radi o, kako je rekao, starijim tipovima SIM kartica koje noviji telefoni ne mogu u potpunosti da ocitaju, kao i da se kartica mozda pohabala, s obzirom na 5 godina upotrebe. U ovo poslednje sumnjam, jer drugu karticu koju sam pomenuo nisam koristio ni esec dana. Sta mislite o ovm?

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

StojanCupic,ne,nema sanse da to moze da bude problem. :roll:
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

StojanCupic
Novajlija
Novajlija

Post od StojanCupic »

Pa, sta je onda? Telefon potpuno zadovoljava sve funkcije, ne mogu da verujem da ne moze da odradi tako jednostavnu radnju.

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 21. Sep 2006. 20:48
:: Nisam iz Beograda !

Post od drgrga »

StojanCupic,

Ala taj laze,ili ti krace....lupeta gluposti........Mozda si greskom nazvao shustera :roll:
pozz.........

StojanCupic
Novajlija
Novajlija

Post od StojanCupic »

drgrga, Hvala svima na odgovorima, ali niko konkretno da mi kaze da li je telefon neispravan? Da li da ga dam na reklamaciju ili ne?

StojanCupic
Novajlija
Novajlija

Post od StojanCupic »

Bosanac je konacno provalio, TELEFON CITA PORUKE SA SIM - KARTICE! :wink: :oops:
Malo su zakomplikovali; prvo otvorim poruke, zatim oznacim Prijem, ali ne otvaram preko tastera Izaberi, vec pritiskam levi selkcioni taster, Opcije, tu mi daje prikaz: Prgled razgovora, Stanje memorije, Dnevnik poruka i SIM poruke, naravno. jeste malo komplikovano za Bosanca, ali nije nesavladivo! :D
Posto vidim da niko nije napisao nesto o svom iskustvu s ovim telefonom, u skorije vreme cu vam preneti svoje utiske.
Hvala svima! Pozdrav!

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

StojanCupic, vrlo verovatno je da imas i opciju da prebacis poruke sa SIM kartice na telefon. Kada otvoris listu SIM poruka, pogledaj sta ti pise pod "Opcije".

StojanCupic
Novajlija
Novajlija

Post od StojanCupic »

tomas.hokenberi, Ima opcija prebacivanja u arhivu, ali nema opcije prebacivanja na micro SD karticu. Javicu za nekoliko dana kompletne utiske

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

StojanCupic, pa arhiva ti je na telefonu ili na microSD kartici, sigurno nije na SIM kartici. Verovatno u parametrima SMS messaginga mozes podesiti i gde ti je arhiva.

Odgovori