Nokia X2 nece da cita poruke sa SIM kartice
- StojanCupic
- Novajlija
- Pridružio se: Pet, 15. Okt 2010. 11:19
Nokia X2 nece da cita poruke sa SIM kartice
Juce sam kupio preko mts-a telefon nokia X2. Kada sam ubacio svoju staru SIM karticu, nije prikazao ni jednu primljenu poruku koja se nalazi na kartici(ranije poruke), ali kontakte jeste. Stavio sam i drugu karticu u telefon, ista prica. D li neko zna o cemu se radi?
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
StojanCupic, da li SMS delu postoje podesavanja da li se prikazuju SMS-ovi sa kartice ili opcija za uvoz SMS-ova sa kartice? Da li si 100% siguran da uopste ima SMS-ova na kartici?
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
- StojanCupic
- Novajlija
tomas.hokenberi, nema opcija za podesavanje koje pominjes. SMS - ovi sa kartice se ne prikazuju, a nema ni opcije za uvoz. 100% sam siguran da ima SMS - ova na kartici, imam je vec 5 godina, ovu drugu 2,i pi, nece ni sa nje da cita. Da li je ovo znak da telefon nije potpuno ispravan?
Izmenila Ninolina:: nemoj da citiras poruku koja je odmah iznad tvoje.. Podrazumeva se da na nju odgovaras.. Obavezno procitaj pravila foruma..
Izmenila Ninolina:: nemoj da citiras poruku koja je odmah iznad tvoje.. Podrazumeva se da na nju odgovaras.. Obavezno procitaj pravila foruma..
- StojanCupic
- Novajlija
Hvala Fox, ali nema. Da li problem moze biti povezan sa podesavanjem centra za poruke ili sa PIN i PUK siframa?
Zahvalnost i tebi,tomas.hokenberi. Zaboravio sam malopre. KOntaktirao sam jedan servis, i serviser mi je rekao da se verovatno radi o, kako je rekao, starijim tipovima SIM kartica koje noviji telefoni ne mogu u potpunosti da ocitaju, kao i da se kartica mozda pohabala, s obzirom na 5 godina upotrebe. U ovo poslednje sumnjam, jer drugu karticu koju sam pomenuo nisam koristio ni esec dana. Sta mislite o ovm?
Zahvalnost i tebi,tomas.hokenberi. Zaboravio sam malopre. KOntaktirao sam jedan servis, i serviser mi je rekao da se verovatno radi o, kako je rekao, starijim tipovima SIM kartica koje noviji telefoni ne mogu u potpunosti da ocitaju, kao i da se kartica mozda pohabala, s obzirom na 5 godina upotrebe. U ovo poslednje sumnjam, jer drugu karticu koju sam pomenuo nisam koristio ni esec dana. Sta mislite o ovm?
- StojanCupic
- Novajlija
- StojanCupic
- Novajlija
- StojanCupic
- Novajlija
Bosanac je konacno provalio, TELEFON CITA PORUKE SA SIM - KARTICE!
Malo su zakomplikovali; prvo otvorim poruke, zatim oznacim Prijem, ali ne otvaram preko tastera Izaberi, vec pritiskam levi selkcioni taster, Opcije, tu mi daje prikaz: Prgled razgovora, Stanje memorije, Dnevnik poruka i SIM poruke, naravno. jeste malo komplikovano za Bosanca, ali nije nesavladivo!
Posto vidim da niko nije napisao nesto o svom iskustvu s ovim telefonom, u skorije vreme cu vam preneti svoje utiske.
Hvala svima! Pozdrav!

Malo su zakomplikovali; prvo otvorim poruke, zatim oznacim Prijem, ali ne otvaram preko tastera Izaberi, vec pritiskam levi selkcioni taster, Opcije, tu mi daje prikaz: Prgled razgovora, Stanje memorije, Dnevnik poruka i SIM poruke, naravno. jeste malo komplikovano za Bosanca, ali nije nesavladivo!

Posto vidim da niko nije napisao nesto o svom iskustvu s ovim telefonom, u skorije vreme cu vam preneti svoje utiske.
Hvala svima! Pozdrav!
- tomas.hokenberi
- Moderator
StojanCupic, vrlo verovatno je da imas i opciju da prebacis poruke sa SIM kartice na telefon. Kada otvoris listu SIM poruka, pogledaj sta ti pise pod "Opcije".
- StojanCupic
- Novajlija
- tomas.hokenberi
- Moderator
StojanCupic, pa arhiva ti je na telefonu ili na microSD kartici, sigurno nije na SIM kartici. Verovatno u parametrima SMS messaginga mozes podesiti i gde ti je arhiva.