Dekodiranje starijih telefona.

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Dekodiranje starijih telefona.

Post od Deksi »

Imam stari Sony Ericsson k510i iz 2006 kodiran na telenor mrezu pa reko da ga poklonim rodjaki ali ona hoce mts pa mts.
Dali je moguce dekodirati ove starije modele preko interneta nekim programom ili se ipak mora odneti u servis.

Nikola031
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 06. Okt 2008. 20:25
:: Lumia 640 Dual SIM
Kontakt:

Post od Nikola031 »

deksicom, možeš to i za džabe da uradiš, treba ti setool2lite, http://www.4shared.com/file/lcGmB_n0/SE ... _V_111.htm, sa njim prvo očitaš telefon na sledeći način: raspakuješ setool u neki direktorijum, pokreneš ga, selektuješ model k510, i stisneš idetify. Kad to odradiš zakači log ovde da bih ti dao odgovarajući unlock patch i MAIN. :wink:

EDIT: Zaboravih da kažem kako se kači telefon na komp: isključiš ga, izvadiš/vratiš bateriju, pritisneš dugme C i dok ga držiš ubaciš USB kabal u telefon.
Sony Ericsson prototypes: G702 (BeiBei), W707 (Alicia), 3x M610i (Lizzy)

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Skinuo sam i otvorio ali mi je anti virusni program obelezio da se u ovom programu nalazi virus i odmah ga obrisao.Hvala ti na trudu ali ipak bolje da dam oko 500 din.nego da ode pc na servis.
:wink: :wink:

Nikola031
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 06. Okt 2008. 20:25
:: Lumia 640 Dual SIM
Kontakt:

Post od Nikola031 »

deksicom, verovatno ti je antivirus napisao da je qamaker.exe virus, ali to nije virus .
Sony Ericsson prototypes: G702 (BeiBei), W707 (Alicia), 3x M610i (Lizzy)

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Ma napisao trojan i jos nesto ne upamtih.Nesmem da rizikujem skoro sam imao probleme i sad sam sredio komp i nebih da rizikujem.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

K510 je dekodiran u servisu za dva minuta,cena 500 dinarca.Sta da kazem znanje se placa.... :o :o..

Slobodan_NS
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 07. Okt 2007. 20:48

Post od Slobodan_NS »

ti si lood... nebih im dao 500 din kad mogu sam to da odradim... a to sto kaze nikola to nije virus! sve i da jeste imas av...

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 21. Sep 2006. 20:48
:: Nisam iz Beograda !

Post od drgrga »

Slobodan_NS,

Ako je tako sto onda sam ne zamenis sebi dzojstik i masku....imas da kupis na pijaci bilo gde ili u nekoj radnji...
Mislim na ovu temu :

http://mobilnisvet.com/forum/viewtopic. ... 4e8720fdee

Sto bi ti davao nekome pare za to ?

nsgaghy
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 22. Jan 2011. 17:09

Post od nsgaghy »

Imam i ja jedno pitanje.

Dobio sam iz firme 5 polovnih telefona SE w302 koji su zakljucani na VIP mrezu, posto su svi bili umrezeni.

Zanima me jel postoji nacin da ih sam dekodiram uz pomoc nekog softvera, ili moram da placam u servisu nekom?

cyber_vrbas
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 20. Sep 2009. 16:36

Post od cyber_vrbas »

Vidi, u principu mozes u kucnoj varijanti, ali ne za dz. Fora je u kupovini logova, ali ti se to ne isplati za taj model telefona.

Elem, u zavisnosti od AID-a zavisi i cena dekodiranja. Hocu da kazem, da postoje verzije tog televona (bas na VIP-u) koje su AID 001 i oni su "nesto" jeftiniji, dok ostali su skuplji.

Da, da ne zaboravim, ovako bez servisnog uredjaja ne mozes saznati koji je AID.

P.S. Na jednom drugom forumu imas lika sa nick-om OGNJEN ili tako nesto, pokusaj kod njega, koliko smo upoznati on ima neku foru za free, odnosno za sve modele telefona da ne moras da ides u servis.

pozz.

Mladja1212
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 21. Mar 2011. 17:44

Post od Mladja1212 »

kako da dekodiram sony ericsson k550i,doneo sam ga iz Bosne....molim vas,pomozite mi....hvala u napred....

Odgovori