Punjac za U.K. trziste

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
bojke1
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 11. Jul 2006. 20:23

Punjac za U.K. trziste

Post od bojke1 »

Kupio sam Samsung Galaxy S GT-i9000 u Londonu,i dobio sam punjac za njihovo trziste. Video sam da postoji dodatak koji se stavi na punjac i onda odgovara za nase uticnice. Interesujeme da li ce to raditi kako treba ,da mi ne osteti bateriju posle mesec dana? Dodatak kosta oko 120din i isao bi na original punjac.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Pa nadji original i uporedi vrednosti voltaze i amperaze originala sa tim tvojim punjacem,mada i na tarabi pise da je pa nije :D
Onda ako hoces da budes jos sigurniji unimerom izmeri napon a izmeri mu i koliko ti mili ampera pokazoje i kada je na original i na tom tvom punjacu,ako su vrednosti iste to je to.

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 21. Sep 2006. 20:48
:: Nisam iz Beograda !

Post od drgrga »

bojke1,

Radice kako treba.....

deksicom,

Ne razbacuj se molim te necim sto jako slabo poznajes,jer ovo citaju mnogi.
Kako ovo bre da uradi leba ti:

"izmeri mu i koliko ti mili ampera pokazoje i kada je na original i na tom tvom punjacu"

Prvo bi trebao da znas da se Ampermetar postavlja redno,sto znaci da mora da sece kabl od punjaca ka telefoni i onda izmeri TRENUTNU struju punjenja koja uopste nije merilo za to sto pise na punjacu.
Zasto ?
Pa zato sto na punjacima stoji napisana maximalna struja u mA koju taj punjac moze da pruzi.

U skolu ponovo,nauci Omov zakon,elektrotehnika se ne uci na internetu nego u praksi,
Samo dobronameran savet,nista licno jer znam da ces se naljutiti,kao i vecina koja nema pojma o necemu a pametuje,

pozz

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

drgrga, postujem tvoje znanje ali postuj i ti malo tudje.U mom profilu zanimanje pise elektricar,posao pogonskog elektricara i elektronicara u fabrici radim vec 20 godina,znaci nepisem nesto napamet.Koliko mili ampera uzima baterija telefona se naravno moze izmeriti samo redno ali ako hoces biti u nesto siguran moras zrtvovati i seci jednu zicu.
Ampermetar sigurno nece pokazati istu vrednost ako je max.snaga punjaca 500 ma.ili 800 ma.

U skolu ponovo,nauci Omov zakon,elektrotehnika se ne uci na internetu nego u praksi,
Samo dobronameran savet,nista licno jer znam da ces se naljutiti,kao i vecina koja nema pojma o necemu a pametuje,
Nemoj tako ovde smo da naucimo jedni od drugih a ne pisemo ovako nesto. :uhuh: :uhuh: :uhuh:

Murinho
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 22. Mar 2008. 00:55

Post od Murinho »

a sto bi se neko toliko cimao oko punjaca....potrosna je roba moze da crkne svaki dan,uvek moze da se kupi drugi...ako neces da ostatis bateriju(mada radice ti i sa dodatkom,jer i ja imam par tako sklepanih kablova) potrazi nov punac za nase trziste,trebalo bi da ima u nekoj malo bolje opremljenoj radnji....
Samsung Galaxy Y Duos + SE k800 + Siemens a50

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od drgrga »

deksicom,

Ako je neko sa takvim znanjem elektonicar ili ti elektrotehnicar u Srbiji,to samo znaci da ga je neko preko veze ubacio da nekome ko iole nesto razume uzima platu... sto je jako tuzno... u drugim Evropskim pa i Balkanskim zemljama takav bi samo brisao pod i nista vise...

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

drgrga, :lol: :lol: tako je u pravusi,nista neznam ama bas sam dzabe zasluzio zvanje glavnog majstora.

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od drgrga »

deksicom,

Ma jok ja samo znam da je I=U/R

I= Jacina struje
U= Napon
R= Otpor

Toliko, :wink:

hallo
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 20. Sep 2006. 19:51
Kontakt:

Post od hallo »

bojke1, nego sve u svemu...JEDINA bitna stvar za Vas je da li je punjac namenjen da radi na 220V....sve ostalo zanemarite slobodno.
Pozdrav
GsmReverseUnion-EvropskaAsocijacijaServisera www.gsmreverse.com
NISAM IZ BEOGRADA!!!!!!!!!

Odgovori