SonyEricsson k800i - problem sa flashovanjem

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
RogoSlayer
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 11. Okt 2011. 00:31

SonyEricsson k800i - problem sa flashovanjem

Post od RogoSlayer »

Imam jedan velik problem... pokusao sam da fleshujem telefon k800i, i zelim da kazem da je fleshovanje zaista uspelo, koristio sam turotial koji je stavljen vamo na forum sa XS++ programom... ali... ja sam majmun koji je morao da cacka, i svoj k800i sam flashovao nepravilno u k810, sad mi treperi ekran svaki put kad ga ukljucim i ne mogu da ponovim proces fleshovanja...
Ja bi vam bio veoma zahvalan kad bi mi neko okacio isto tako neki tutorial da resim taj problem... ili da bacam telefon u kantu...
Inace zelim da pohvalim taj tutorual za fleshovanje sa XS++ programom, radi perfektno, posto sam posle toga fleshovao k750 od drugara, ali kako treba, radi ko da je juce kupljen telefon... :)

Hvala unapred!! :)

Murinho
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 22. Mar 2008. 00:55

Post od Murinho »

pa sta ako si ga flashovao u k810? kompatibilan im je firmware.koji ti je cid telefon? da nisi slucajno flashovao fa firmwareom koji ima razliciti cid? a ako si bas sve uradio kako treba i opet nece(usta sumnjam) imas far manager
Samsung Galaxy Y Duos + SE k800 + Siemens a50

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 21. Sep 2006. 20:48
:: Nisam iz Beograda !

Post od drgrga »

Murinho,

Nije kompatibilan...no kako god.....
RogoSlayer,

Ide li telefon u bootroom mode (2+5) i nakacis kabal ?

Murinho
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Murinho »

ja sam rekao da je kompatibilan u tom smislu da k800 moze da se flashuje u k810 i obratno bez problema,jer je u principu jedina razlika u firmwareu opcija track id...slicnoa kao sa k750 i w800

RogoSlayer
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od RogoSlayer »

imaju isti cid (52), tj. stavio sam softver od k810i za CID52...
koliko sam ja razumeo, prvo treba da odradis nesto sa telefonom ako oces da mu instaliras softver za telefon drugog modela, a ja sam to nepravilno odradio, tj. u sekundi sam se predomislio i poceo da biram softver kao da moze svaki da se stavi na njega i na kraju izabrao taj k810 softver. Uglavnom znam da sam pogresio, sad me zanima kako to da isravim, da li mogu nekako da ponistim sve to sto sam uradio i da krenem ispocetka, tj. kao na kompu, da mu srusim sistem i opet da ga dignem...

Ako nije to to, onda stvano ne znam zasto mi tako treperi ekran.

RogoSlayer
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od RogoSlayer »

decko jedan je postavio tutorial vamo na forumu...
ne znam da li ce mi dozvoliti da stavim link ovde, ali ipak evo ga... :)

viewtopic.php?t=11981

posto je postavio MilanceBGD, prema tome sa odradio telefon...

Murinho
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Murinho »

pa uvek mozes da flashujes iznova,ti kad krenes da flashujes on ce to zavrsiti hteo telefon da se upali ili ne...da li si lepo odabrao i u main kucicu stavio main firmware a u fs kucicu fs? ne moras nista da uradis da bi mogao da flashujes u drugi model,to je budalastina...nego ti si rekao da ti treperi ekran i da ne mozes da flashujes telefon opet.da li si uopste pratio uputstva xs koja ispisuje u procesu flashovanja?ali opet ti na kraju kazem da probas sa far managerom

RogoSlayer
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od RogoSlayer »

Znas kako, flesovao sam telefon iz razloga sto sam kupio novu bateriju i poceo je da blokira... kad sam ga flesovao, displej je poceo da treperi, i od tada kad opet krenem da ga flesujem pokazuje mi neku gresku i ne mogu da ga flesujem opet... sve sam odradio kako treba, i MAIN i FS sam stavio tamo gde treba da stoje, cak sam skidao sa neta i onaj CUSTOM... CUSTOM je pravljen bas za tu verziju softbera koju sam namenio na telefon, znaci sve sam uradio kako treba, i eto kako je sve ispalo...
pokusacu preko far managera, mada ne znam da li ce imati vajde od toga...

servis.kompa
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 31. Jul 2011. 22:02

Post od servis.kompa »

A da li ti je telefon radio normalno sa starom baterijom?
Ako jeste trebao si da menjas bateriju jer ta koju si kupio ocigledno ne valja a ne da flesujes telefon.
Uopste nije redak slucaj da ako se kupuju najjeftinje baterije telefon nece ispravno da radi sa njima i to ne mozes resiti softverom nego iskljucivo drugom baterijom. Ponekad zezaju i one kvalitetnije.
Ako je problem baterija to moze biti i razlog zasto ti flesovanje nije uspelo. Probaj da flesujes sa starom bataerijom, valjda kada je napunis moze da izdrzi tih nekoliko minuta da se telefon flesuje. Kako si ubacio softver od drugog modela moguce je i da si mu na neki nacin ostetio GDFS i ako je to u pitanju tesko ces to sam da resis nego ces ipak morati da nosis u servis.

RogoSlayer
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od RogoSlayer »

Vidis upravu si... od samog pocetka predpostavljam da je losa ta nova baterija... staru sam bacio tako da opet da flesujem ne mogu... a sto se tice GDFS-a ja uopste nisam uradio backup... tako da je i to verovatno problem...
Nista hvala vam puno na svemu... :)

Odgovori