Nabavka delova za servisiranje

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
serviser
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 02. Mar 2012. 12:45

Nabavka delova za servisiranje

Post od serviser »

Interesuje me moze li mi neko reci konkretno gde se nabavljaju delovi (fletovi,displeji,kamere,buzeri,zvucnici,srafovi...) za servisiranje mobilnih,naravno iz prve ruke?
Znam da se to radi u veleprodajama ali mi treba konkretno neko ime?Ima li ih kod nas?

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 21. Sep 2006. 20:48
:: Nisam iz Beograda !

Post od drgrga »

serviser,

Pa kakav si ti serviser kad ne znas gde delove da kupis :uhuh:

serviser
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od serviser »

to je samo nik,nista mi drugo nije palo na pamet :-) nisam serviser, mada mozda budem ako mi neko kaze gde ima delova :-)

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

serviser, pa mogao si da izaberes npr. nik "buduca_musterija_servisa". Ovako ces da zbunjujes ljude.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

serviser
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od serviser »

Pa ako je moguce neka admin promeni nik posto vidim da je svima to interesantnije od onog sto me zanima pa da se onda usmerimo na pitanje,tacnije na odgovore na njega.

cyber_vrbas
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 20. Sep 2009. 16:36

Post od cyber_vrbas »

Ako zelis da se bavis servisom :

- Otidji u neki dobar provereni servis i pitaj da li im treba "segrt". Tako ces barem biti uveden u posao, nauciti osnove.Ako im treba, sve ces saznati iz prve ruke, dobavljace, VP i dr.

Cisto da ti napomenem, da VP za delove postoji, ali tu ti kao fizicko lice imas jedan veliki problem, a to je da ne mozes da kupis nista od njih po "povoljnijoj ceni" jer oni i jesu VP. Moras da imas PIB, i da se bavis iskljucivo tom delatnoscu, ne da imas pib od PILJARNICE !

serviser
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od serviser »

Sve ja to znam,znam sta je potrebno da bih kupovao delove od VP ali me interesuje koje VP postoje kod nas,konkretno?Jedna od njih je verovatno condormobile?
Medjutim mene nesto drugo kopka-ako ja recimo znam lika koji prodaje,radi primera samo,ekran za n95 za 1000 din,gde on nabavlja taj ekran?Posto je i on fizicko lice sigurno ga nije kupio u VP...ili je mozda povezan sa nekim ko ima servis pa mu on nabavlja delove ali sumnjam da bi neki serviser pristao na to.
Reci cete verovatno da je taj ekran od 1000 din kineski,turski ili ciji vec,i naravno da jeste,ali gde ga nabavljaju?

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

Ti 'oces da preprodajes delove. Jel da? :roll:

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 20. Feb 2006. 18:45
:: Iphone 7
:: Lenovo P780

Post od bachika »

mezzano, ma jok, on bi samo da pita gde mogu da se kupe (ali nemoj da te čuje jer sve on već zna) :lol:
Live to Ride, Ride to Live. I prefer to reboot my phone through SetCPU

cyber_vrbas
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od cyber_vrbas »

Ne, @serviser ima jedan LG 540 koji mu je ispao i zeli sam da zameni displej, odnosno da ga kupi i zameni. Medjutim ne odgovara mu cena, niti u servisu, niti na netu sto moze da kupi (postoje firme koje prodaju repromaterijal, ali ne po VP cenama). Pa je odlucio da "pokusa" on da kupi od VP po VP cenama, bez firme,PIB-a......

A moj odgovor je : da se VP u svim poslovima smatra "poslovna tajna". Tako da neko ko se bavi ovim poslom ozbiljno nece otkriti svoj izvor.

Moja preporuka :

1. Otidji u servis da zavrsis svoj problem
2. Imas 1.000 web shop-ova koji prodaju sve i svasta, imas i u Kini koliko god hoces. Pa kupi....

serviser
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od serviser »

A sto vi "serviseri" mislite da je taj vas posao toliko tezak,kao da neko treba da bude Ajnstajn da bi zamenio displej????
Evo cisto da znate da sam ja kao fizicko lice USPEO da kupim deo od veleprodaje koje su po vama top secret organizacije i USPEO da zamenim, sam, ovako glup, i telefon radi.
Niste vi ovde jedini i najpametniji, ima i drugih foruma i svakako BOLJIH sevisera od vas ovde,a pre svega LJUDI, koji zele i da pomognu.

cyber_vrbas
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od cyber_vrbas »

Ajde ti lepo nama "glupima" reci u kojoj si veleprodaji bio i koliko si platio ekran.

Izvini ali mi moras reci samo jos nesto, gde sam ja ili neko od nas serisera rekli da si glup, da je problem promenuti i sl. sto si naveo ?

P.S. Koliku si garanciju dobio na ekran ? Dokazi racunom !

serviser
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od serviser »

Sam si rekao-"VP u svim poslovima smatra "poslovna tajna"."
A gde sam ja rekao da ste vi rekli da sam glup?
6 meseci...nemam pametnija posla nego da vam dokazujem.

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

Da poznata je serviserska garancija. Mozes da imas i 2000 racuna, ako nece da prihvate reklamaciju nece i to ti je. Uvek moze da se vade na neadekvatno rukovanje zato sam ja odavno digao ruke od tih ovlascenih servisera i telefone mi servisira decko ko je zavrsio elektroniku (bavi se telefonima iz hobija vise) a delove takodje nabavlja po VP cenama, doduse bez racuna ali kao sto rekoh gore to i nema neki znacaj u nasoj zemlji.

cyber_vrbas
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od cyber_vrbas »

@serviser

Hahaha, evo, na osnovu tvog odgovora TVRDIM da ne govoris istinu, a razlog je taj :

VP daju garanciju ISKLJUCIVO na 1 mesec !

Konstatacija : NE GOVORIS istinu (dovodis druge korisnike u zabludu !)

@jerkann

Serviser i "serviser" su sasvim nesto drugo, ali sa "korisnicima" je jako tesko izaci na kraj !

siki069
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 22. Sep 2010. 20:48

Post od siki069 »

Koliko je plaćen ekran za LG GT540, ako nije poslovna tajna.
Jel odvojen od tač skrina ili se kupuju u kompletu?
Original ili kopija?

skar
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 17. Jan 2010. 22:07
:: nobody know
Kontakt:

Post od skar »

ekran ide alone,nema veze sa TS-om
i zna se koja VP prodaje privatnim licima delove
:ohmy: sto znaci da svaki put kad prodaju pljunu servisima na poso....(nisam hteo da psujem)
a ti decko,kolega sa foruma,moras biti dobar segrt jedno 2 godine da bi skontao osnove tog posla,pa vidi da li je dovoljno samo popiti pamet :) pozz!

Odgovori