Galaxy s2-previsok napon
- gdrazen
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Uto, 17. Jul 2012. 19:30
- :: SG NOTE 1 N7000
- :: SG NOTE 2 N7100
Galaxy s2-previsok napon
Znaci telefon nije na punjacu...odjednom pocne signalizirati da se baterija puni..kao da sam ga stavio na punjac....i poslije nekog vremena pocne izbacivati poruke " Punjenje zaustavljeno. Napon previsok. " tj "charging paused. voltage too high"
Sta bi moglo biti.?
Sta bi moglo biti.?
- cyber_vrbas
- Entuzijasta
- Pridružio se: Ned, 20. Sep 2009. 16:36
Re: Galaxy s2-previsok napon
1. Telefon punjen nekvalitetnim punjace
2. Telefon punjen nekvalitetnim auto-punjacem
3. Vlaga (citaj VODA kod konektora)
4. Losa baterija
5. Kvar elektronike telefona
6. ....
7. ....
Vidite kako je nezgodno pogadjati bez "kristalne kugle" ?
2. Telefon punjen nekvalitetnim auto-punjacem
3. Vlaga (citaj VODA kod konektora)
4. Losa baterija
5. Kvar elektronike telefona
6. ....
7. ....
Vidite kako je nezgodno pogadjati bez "kristalne kugle" ?

- gdrazen
- Redovni učesnik
1. Telefon punjen originalnim punjacem koji je dosao sa njim u kutiji (telefon nov kupljen)
2.Nikad punjen auto-punjacem
3.Nikad upadao u vodu niti je sta prosuto po njemu
4.Baterije stara koliko i telefon 3-4 mjeseca
5.Moglo bi biti (pojma nemam)
6...
7...
Konektor sam cistio finom krpicom(tankom) namocenom u alkohol...susio fenom poslije toga....i problem se nastavio....
Onda sam dok je telefon radio malim odvijacem presao preko konektora punjaca(znaci napravio spoj ili sta vec u konektoru) i privremeno problem je nestao...pa se poslije par sati opet javio...ja ponovio proceduru sa odvijacem
i vec dva dana nemam problema....ali jos nisam punio telefon....vidjecemo sta ce biti kada skopcam punjac
2.Nikad punjen auto-punjacem
3.Nikad upadao u vodu niti je sta prosuto po njemu
4.Baterije stara koliko i telefon 3-4 mjeseca
5.Moglo bi biti (pojma nemam)
6...
7...
Konektor sam cistio finom krpicom(tankom) namocenom u alkohol...susio fenom poslije toga....i problem se nastavio....

Onda sam dok je telefon radio malim odvijacem presao preko konektora punjaca(znaci napravio spoj ili sta vec u konektoru) i privremeno problem je nestao...pa se poslije par sati opet javio...ja ponovio proceduru sa odvijacem
i vec dva dana nemam problema....ali jos nisam punio telefon....vidjecemo sta ce biti kada skopcam punjac
gdrazen,
Jos jace zaderi tim odvijacem,dok ne polomis konektor......
Jos jace zaderi tim odvijacem,dok ne polomis konektor......

- gdrazen
- Redovni učesnik
Moj telefon...moj odvijac..... moj konektor......
Koleko me izivcirao telefon od ~300e da bih ga razbio....
A od kad ga imam uvijek je u silikonskoj zastiti...nijednom ga nisam brzo sputio na sto a o ispadanju da ne pricam....cuvam ga kao da je zlatan.....sad vise necu....
pa nek crkne.....
Koleko me izivcirao telefon od ~300e da bih ga razbio....
A od kad ga imam uvijek je u silikonskoj zastiti...nijednom ga nisam brzo sputio na sto a o ispadanju da ne pricam....cuvam ga kao da je zlatan.....sad vise necu....

Poslednja izmena od McLaren F1 u Pet, 09. Nov 2012. 17:15, izmenjeno 1 put ukupno.
Rezlog: Nema potrebe da citiraš post iznad jer se podrazumeva da na njega odgovaraš.
Rezlog: Nema potrebe da citiraš post iznad jer se podrazumeva da na njega odgovaraš.
- cyber_vrbas
- Entuzijasta
Leto je proslo, temperature velike, covek se po prirodi znoji, neko vise, a neko manje. Telefon obicno korisnici nose : u dzepu od shorca ili u "toplomerki".
Leto, plaza,kupanje...... a bas kada ste izasli iz vode nazvala Vas devojka,zena-shvalerka..... morali ste se javiti, ili ne dolazite kuci !
Rezultat : - kondens-vlaga i sl. na delovima telefona koji su izlozeni istom !
Pitanje : Da li Vam je nekada "palo" na pamet da takve ili sl. situacije mogu da dovedu do kvara koji Vam se manifestovao ?
P.S. A shta mislis koja je posledica spajanja kontakata + i - na konektoru punjaca procedurom "presao preko konektora punjaca" !
Leto, plaza,kupanje...... a bas kada ste izasli iz vode nazvala Vas devojka,zena-shvalerka..... morali ste se javiti, ili ne dolazite kuci !
Rezultat : - kondens-vlaga i sl. na delovima telefona koji su izlozeni istom !
Pitanje : Da li Vam je nekada "palo" na pamet da takve ili sl. situacije mogu da dovedu do kvara koji Vam se manifestovao ?
P.S. A shta mislis koja je posledica spajanja kontakata + i - na konektoru punjaca procedurom "presao preko konektora punjaca" !
- gdrazen
- Redovni učesnik
cyber_vrbas napisao:
Pa nisam strucnjak ali znam sta znaci + i - spojiti...ali meni je to rijesilo problem....vec 2 dana nemam problema....vidjecemo da li ce se vratiti....
Deluje sasavo,ali mene ledja vise ne bole......

- gdrazen
- Redovni učesnik

Ako ko nije dobro razumijo problem mog telefona je ovakav identican
http://www.youtube.com/watch?v=fMMMn6FIXvI
Poslednja izmena od McLaren F1 u Pet, 09. Nov 2012. 17:16, izmenjeno 1 put ukupno.
Problem tvog telefona je u konektoru koji je usled gore navedenih stavki kolege "neispravan",a ako nastavis da ga deres odvijacem onda ces morati da za "tvoje novce" umesto x eura (mozda) ,napravis takvu stetu tako da se drugi nece moci ni zalemiti,jer obicno takvi kao ti pokidaju sve sa stampe i onda kukaju da se spoji samo da puni...ne treba im cak vise ni usb komunikacija......E takva steta ce onda kostati xx eura..... isto za tvoje novce......
Pozdrav,ziv bio
Pozdrav,ziv bio
- gdrazen
- Redovni učesnik
Izvinjavam se na citatima - navika
Znaci kad se sve sabere i oduzme...rezultat je da je vlaga napravila problem u konektoru...
Imam i Huawei U8110....android, isti konektor kao na s2....to mi je "radni" telefon, kako je moguce da se s njim nikad nije desio slican ili isti problem..a njega uzimam i mokrim rukama i bude u prasinjavim prostorijama ispao je nebrojen broj puta....isto tako sam koristio i SE X1, i nikad nikakav problem.
S2 mi je prvi Samsungov telefon, i pored svega sto ste rekli, ja sam poceo da sumnjam u kvalitet samsungovih uredjaja....

Znaci kad se sve sabere i oduzme...rezultat je da je vlaga napravila problem u konektoru...
Imam i Huawei U8110....android, isti konektor kao na s2....to mi je "radni" telefon, kako je moguce da se s njim nikad nije desio slican ili isti problem..a njega uzimam i mokrim rukama i bude u prasinjavim prostorijama ispao je nebrojen broj puta....isto tako sam koristio i SE X1, i nikad nikakav problem.
S2 mi je prvi Samsungov telefon, i pored svega sto ste rekli, ja sam poceo da sumnjam u kvalitet samsungovih uredjaja....

- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
- :: one+ nord2
Ma puno njih u to sumnja jer su imali lose iskustvo sa samsung telefonima, i ja sam jedan od njih.gdrazen napisao:S2 mi je prvi Samsungov telefon, i pored svega sto ste rekli, ja sam poceo da sumnjam u kvalitet samsungovih uredjaja...
Ako cemo ih rangirati po kvalitetu ja bih ovako.
1. nekad SE a sada Sony
2. Nokia
3. Htc
itd...
Da se vratimo na tvoj problem. Ti si imao ludu srecu pa nisi napravio kratak spoj, a da jesi sa telefonom bi se sigurno oprostio. Zato ovo vise nikad nemoj raditi.
Kratki spoj kod kucnog napona 230/380 v napravi stetu ali popravljivu ali kod elektronike jos ovako sicusne bogami tesko popravljivu.
- gdrazen
- Redovni učesnik
A sta da radim kada krene da izbacuje info o previsokom naponu...tada ni poruku ne mogu napisati da me 20 puta ne prekine....??? 

- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
gdrazen, neznam ja jeste da se bavim elektrikom ali nisam majstor za telefone, kolege grga i cyber naka ti ako hoce daju strucniji odgovor.
Ono gore sto sam ti ja napisao je neko moje iskustvo uopste oko struje i kratkog spoja koliko on moze biti katastrofalan.
Ono gore sto sam ti ja napisao je neko moje iskustvo uopste oko struje i kratkog spoja koliko on moze biti katastrofalan.
- bachika
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pon, 20. Feb 2006. 18:45
- :: Iphone 7
- :: Lenovo P780
gdrazen, sad bih opsovao......
Pa šta radi čovek kad mu je jako loše??? Ode kod doktora!!!
Znači šta raditi kad telefon pokazuje znake kvara??? Odneti u servis!!!
Mislim šta si ti sad očekivao? Da ti neko kaže da tri dana svako jutro izgovaraš neku bajalicu i golicaš konektor guščijim perom?!?!

Znači šta raditi kad telefon pokazuje znake kvara??? Odneti u servis!!!

Mislim šta si ti sad očekivao? Da ti neko kaže da tri dana svako jutro izgovaraš neku bajalicu i golicaš konektor guščijim perom?!?!

Live to Ride, Ride to Live. I prefer to reboot my phone through SetCPU
- gdrazen
- Redovni učesnik
Daaaa, servis....vidis toga se ne bih sjetio da mi ne rece...
Od 30 telefona koje sam do sada imao ni jedan nisam nosio na servis (inace sam do sada cuvao telefone), hmhmhm rijesicu se ja ovog samsunovog sra...

Od 30 telefona koje sam do sada imao ni jedan nisam nosio na servis (inace sam do sada cuvao telefone), hmhmhm rijesicu se ja ovog samsunovog sra...
- cyber_vrbas
- Entuzijasta
-gdrazen
Pazljivo citajuci tvoje postove dosao sam do zakljucka : nesto tu neugodno "smrducka"
Kunes se da cuvas telefon, da ti nikada nije pao i sl. A opet koji posto dole govoris kako se prema nekom drugom telefonu ophodih "sadisticki", najblaze da kazem.
Prosto ne mogu da verujem da jedan telefon "lickas", a drugi ti se "raspada" !
Ja licno imam dva telefona i obadva podjednako koristim i ophodim se, takodje i n-ti broj mojih poznanika i prijatelja.
A sta sam se naslusao u mojih 15-tak godina iskustva, bolje ovde da ne pise.
-Deksi
Uopste, ali uopste se ne bih slozio sa tvojom konstatacijom u vezi kvaliteta telefona.
Kako se mogu porediti kvaliteti :
- Ako se govori o istom broju prodatih telefona u istom periodu i NIKAKO drugacije !
- SE telefona ima JAKOOOOOO malo na trzistu, i skoro ih svi izbegavaju zbog ranijeg loseg iskustva.
- Sljamsunga ima vise nego PUNOOOOO, narocito "shanerskog" S2 i S3
Ako je tako, mozemo staviti na papir i MOTOROLU na primer ! nje ima najmanje na "servisu", a razlog........... koliko njih znate da je kupilo MOTOROLU !
Ja na primer najvise na servisu imam NOKIA telefona. A razlog je jednostavan : Nekada je NOKIA bio sinonim za kvalitet, danas ............. jedno od najvecih "djubradi" od telefona. A narod i dalje kupuje isti misleci da je Nokia simbol kvaliteta.
Neko od kolega na servisu ima najvise Sljamsunga, HTC-ova, samo zato sto u tom mestu ima mnogo prdatih aparata tog proiyvodjaca.
Naravoucenije : Koji je dobar, a koji je los aparat, nema nikakve veze sa imanom proiyvodjaca, koliko sa VLASNIKOM i njegovim ophodjenjem sa istim !
pozz.
Pazljivo citajuci tvoje postove dosao sam do zakljucka : nesto tu neugodno "smrducka"

Kunes se da cuvas telefon, da ti nikada nije pao i sl. A opet koji posto dole govoris kako se prema nekom drugom telefonu ophodih "sadisticki", najblaze da kazem.
Prosto ne mogu da verujem da jedan telefon "lickas", a drugi ti se "raspada" !
Ja licno imam dva telefona i obadva podjednako koristim i ophodim se, takodje i n-ti broj mojih poznanika i prijatelja.
A sta sam se naslusao u mojih 15-tak godina iskustva, bolje ovde da ne pise.
-Deksi
Uopste, ali uopste se ne bih slozio sa tvojom konstatacijom u vezi kvaliteta telefona.
Kako se mogu porediti kvaliteti :
- Ako se govori o istom broju prodatih telefona u istom periodu i NIKAKO drugacije !
- SE telefona ima JAKOOOOOO malo na trzistu, i skoro ih svi izbegavaju zbog ranijeg loseg iskustva.
- Sljamsunga ima vise nego PUNOOOOO, narocito "shanerskog" S2 i S3
Ako je tako, mozemo staviti na papir i MOTOROLU na primer ! nje ima najmanje na "servisu", a razlog........... koliko njih znate da je kupilo MOTOROLU !
Ja na primer najvise na servisu imam NOKIA telefona. A razlog je jednostavan : Nekada je NOKIA bio sinonim za kvalitet, danas ............. jedno od najvecih "djubradi" od telefona. A narod i dalje kupuje isti misleci da je Nokia simbol kvaliteta.
Neko od kolega na servisu ima najvise Sljamsunga, HTC-ova, samo zato sto u tom mestu ima mnogo prdatih aparata tog proiyvodjaca.
Naravoucenije : Koji je dobar, a koji je los aparat, nema nikakve veze sa imanom proiyvodjaca, koliko sa VLASNIKOM i njegovim ophodjenjem sa istim !
pozz.
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Pa nemoj bas tako... i ja moj RAZR cuvam, ali zato RAZR V3 unistavam.cyber_vrbas napisao:Prosto ne mogu da verujem da jedan telefon "lickas", a drugi ti se "raspada" !

- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
cyber_vrbas, ja sam napisao svoje misljenje kao korisnik a ti kao serviser i ja to postujem.
Puno prijatelja koje ja poznajem je ranije a i ja sa njima smo imali SE telefone, ti isti ljudu ponovo pocinju sada da kupuju Sony telefone, no necemo vise o tome da nekvarimo temu.
Puno prijatelja koje ja poznajem je ranije a i ja sa njima smo imali SE telefone, ti isti ljudu ponovo pocinju sada da kupuju Sony telefone, no necemo vise o tome da nekvarimo temu.
- gdrazen
- Redovni učesnik
Razlog lickanja jednog a necuvanja drugog telefona je sasvim jasan.....jedan sam od operatera (mtel-a) dobio za citavih 25e,i to je radni telefon, a priroda posla kojim se bavim je takva da je nemoguce sacuvati tel u savrsenom stanju, al zato S2 za koji sam dao 300+e cuvam kao oci, istog dana kad je i kupljen dobio je zastitnu masku koju ne skidam nikada, folija na ekranu originalana i ni ona nigdje ogrebana nije, jednostavno na telefonu se ne mogu naci ni najmanji tragovi koristenja....
Kad se na google ukuca ovaj moj problem izbaci brdo rezultata, znaci da puno samsungovih telefona ima taj problem, znaci imaju manu.....
Kad se na google ukuca ovaj moj problem izbaci brdo rezultata, znaci da puno samsungovih telefona ima taj problem, znaci imaju manu.....