Flash,Root,Mod Objasnjenje

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
Pimpdude
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 09. Feb 2010. 00:08

Flash,Root,Mod Objasnjenje

Post od Pimpdude »

Izvinjavam se ako vec postoji ovakva tema,ja je nisam nasao.Moj problem je sledeci,a sigurno ce jos nekome da posluzi :) Pre oko mesec dana sam resio da stavim Cyanogenmod na moj Xperia AcroS. Podosta sati sam trazio po netu sta i kako,koji alati se koriste i sve sto ide uz to,posto sam apsolutni pocetnik za to...

Najme,nemam pojma koja je razlika izmedju roota,i flash-a. Nasao sam neko uputstvo na XDA forumu, medjutim jedino koje sam uspeo da uradim je da promenim onaj build number sa .55 na .45. Radio sa to sa Flashtool-om,mada nije bilo jasno na forumu kako se to tacno koristi. To se moralo promeniti cini mi se zbog nemogucnosti roota sa onim .55.

Znaci ne trazim neko detaljno uputstvo u vezi ovoga svega,vec samo objasnjenje sta se radi prilikom flesha i prilikom roota. Pa da onda lakse nadjem na netu kako da to odradim i kojim redosledom :) Ima na stranim sajtovima ovakvih objasnjenja,ali puno lakse cu skontati kad mi objasni neko od nasih ;)

Odlucio sam se na ovo,posto moj telefon ima solidan hardver,ali ovaj Sonijev UI je prilicno tezak, a i ne ceka mi se vise Jelly Bean update. Hvala unapred na pomoci i na savetima...

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer
Pridružio se: Ned, 14. Feb 2010. 22:33

Re: Flash,Root,Mod Objasnjenje

Post od lesa0208 »

Root je probijanje koda i pristup sistemskim fajlovima kojima nisi mogao da pristupis, flesovanje je ubacivanje druge verzije softvera, prvo se uvek radi root da bi ti omogucio da ubacis neki ne fabricki softver, takodje pogledaj i CWM recovery to je alat koji se instalira posle ili ide zajedno sa root-om on omogucava da se flesuje ne fabricki softver.

Odgovori