Iphone 5 baterija ili nesto drugo

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
katarina67bg
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Ned, 28. Dec 2008. 17:46

Iphone 5 baterija ili nesto drugo

Post od katarina67bg »

Pre svega pozdrav svima. Nedavno sam preko malih oglasa na sajtu kupila polovan iphone .Telefon nije imao nikakvu garanciju i vlasnik je garantovao da je potpuno ispravan. Medjutim,posle par sati koriscenja baterija je pocela nenormalno brzo da se prazni. Probala sam resetovanje- ista situacija. Pomislih da pustim bateriju da se isprazni skroz pa da je napunim,ali kada se ispraznio vise nije hteo da se upali uopste. Zatim sam odnela telefon jednom decku da pogleda i on je stavio novu bateriju i kaze da se telefon odmah upalio,onda je promenio konektor,ali se ispostavilo da nije ni do konektora,nego da baterija pada ispod nivoa,naime vuce vise struje nego inace i prazni se za 6-7h.Da li ima pomoci ili mora da se menja cela maticna ploca?
NOKIA 5800 XpressMusic Red

Chobby88
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Jun 2012. 22:27
:: LG Nexus 5X

Re: Iphone 5 baterija ili nesto drugo

Post od Chobby88 »

A zasto se ne bi zamenila samo baterija ako je utvrdio da se sa drugom baterijom pali normalno?
Ili sam ja nesto pogresno razumeo?

katarina67bg
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Ned, 28. Dec 2008. 17:46

Post od katarina67bg »

Pali se normalno jer je ta baterija puna,dok je ona koja je bila u telefonu bila prazna. I nije hteo da prepozna na kompjuteru dok nije zamenjena baterija. Ta druga se takodje prazni u istom roku i nece da se upali telefon nakon sto se potpuno isprazni
NOKIA 5800 XpressMusic Red

servis.kompa
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 31. Jul 2011. 22:02

Post od servis.kompa »

Oglasi su prepuni prevaranata i zrtva si jednog od njih. Ocigledno je da je telefon neispravan tj. neka komponenta vuce struju.
Zamena ploce nije jeftina tako da ce na kraju biti skuplja dara nego mera, na zalost :(
Bolja varijanta je da pokusas da nadjes neki servis koji je spraman da se bavi popravkom postojece ploce ako je to uopste moguce.

Odgovori