D-500 flet, display ili nesto drugo???

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
Munich
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 09. Avg 2006. 17:57

D-500 flet, display ili nesto drugo???

Post od Munich »

Jednom je vec mjenjan display na servisu i nakon mjesec dana je pobjelio ali je sve funkcionisalo. Dok je bio jos pod garancijom promjenili su mi flet (kako kazu) i sad su mi otkazale dvije,tri tipke ispod display a nakon toga i display je pobijelio. Ja sam sada licno zamjenio flet i nista nisam uspio postici....Sta to moze da bude??? :blinky:

Munich
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Munich »

Sta to niko ne zna ili nece da odgovori na post??? ZAsto
Pa ja sam mislio da je ovo forum za ovakve stvari ali izgleda nista od toga

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Zar nisi sam sebi dao odgovor,izgubio si sliku,SAM menjao flex kabal i nista nisi uradio!Zar ne mislis da se zakljucak sam namece da si to trebao da prepustis nekom iskusnom serviseru!?
Pozdrav 8)

Munich
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Munich »

mozda ali nakon dvije popravke veoma iskusnog servisera pitanje je i isplativosti. Covjek gleda da prodje jeftinije....jel tako??

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Ali to sto ti je popravio pa je crklo posle nekog vremena pre moze da znaci da je rezervni deo loseg kvaliteta,a ti ga sad verovatno nisi dobro ni namestio i sad... nek pogleda,mozda moze da ispravi tvoju gresku ako nisi ostetio kablic koji si stavio,da ne placas novi rezervni deo!
Pozdrav 8)

Munich
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Munich »

hvala pokusacu ali mislim da je do displaya...pazio sam dobro...a nece ni tipke one gore da rade....kao da je cjela ploca od displaya otisla

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Sta mislis gde bi provukli kabllice za kontakt za dugmad na gornjoj ploci slajdera:
1) Kroz flex kabal za ekran?
2) Provukli jos jedan kablic iznad,pored ili ispod flexa,povecavsi time broj delova,vreme proizvodnje i naravno troskove!?
Ja bih izabrao pod 2,sto znaci da kad se pokida flex kabal za ekran,pokidao se i kablic za kontakte za onu dugmad na gornjoj ploci!
Pozdrav 8)

Munich
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Munich »

u pravu si ali moram reci da sam uspio popraviti....radi kao sat...ipak nisam prvi put dobro stavio flex pa sam onda probao onako direkt s ploce na plocu i uspjelo je.
Sad mi je laknulo
Hvala ti

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Nema na cemu,bratic mi se time bavi pa mi je dosta lako da identifikujem probleme po simptomima koje telefon pokazuje,a Samsung je bas zaj... sto se tice flex kablova!
Pozdrav 8)

Odgovori