Ehh ta Nokia 6280

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
Recoba20
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 20. Avg 2006. 18:01
:: Samsung Galaxy A71
Kontakt:

Ehh ta Nokia 6280

Post od Recoba20 »

Resio cale da me iznenadi, pa mi uzeo telefon. :) Iskreno, ja sam i posle cetiri godine druzenja zadovoljan mojom 3330. Medjutim, sada kada sam video 6280 prosto sam se odusevio :ohmy: . Problem je, pretpostavljate, nece da prihvati nasu karticu. :smutny: Kada ubacim T-Mobile karticu (sa T-Mobile mreze je telefon) radi bez problema. Kako ga dekodirati? Ima li resenja na vidiku? Kako doci do Dejana Kaljevica? Moze li mi neko predloziti neki dobar servis u BGu za dekodiranje telefona? (Predloge saljite na PM, da ne krsimo pravila foruma!)

Takodje me zanima dekodiranje Samsunga D500. Postoji li mogucnost preko nekog unlock calculatora? Koliko kosta dekodiranje? (*#7337# mi ne radi, probao sam, nece.)

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

PA lepo ali ti si redak koji ima 6280 sa T-mobile svi imaju sa 3 mreze,ne znam ja imam neki kalkulator ali mislim da on ne radi,mozemo da probamo,a dekodiranje je od 100e pa navise za 6280,imao sam ja neki oglas sto je ostavio jedan decko na ovom forumu probacu da ga nadjem.
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

phone market
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 02. Jul 2006. 21:34
Kontakt:

Post od phone market »

prijatelju sacekaj jos malo sa dekodiranjem za 6280 i za sve bb5 nokie resenje uskoro na vidiku za sire koriscenje, a sto se tice dekodiranja za d500 to svaki servis moze za minut i kosta 200, 300 najvise 400 dindzi pozdrav
Phone market
sve za vas mobilni telefon

phone market
Entuzijasta
Entuzijasta
Kontakt:

Post od phone market »

ok decko je iz nisa al je cena stvarno te bilo gde u srbiji i mogu vam reci da ste srecni sto ste iz srbije jer jedino kod nas mozes i da dekodiras bb5. ja sam iz vojvodine i dolazli su mi ljudi iz slovacke i madjarske da dekodiraju npr 6680 i 6630 toga tamo nema. a cista je glupost platiti dekodiranje za d500 10e dajte ljudi ja to radim (a nije reklama) za 300 dindzi kao i mnogi drugi u ns i okolini i to nesme vise da kosta :o
Phone market

Recoba20
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 20. Avg 2006. 18:01
:: Samsung Galaxy A71
Kontakt:

Post od Recoba20 »

Za D500 sam super prosao, samo 450 din sto nije puno. U jednoj radnji su mi trazili 700 za dekodiranje, a kada sam ih pitao da mi updateuju firmware na telefonu, rekose 900 sto mi je izgledalo OK za doplatu od 200 din. Medjutim, lik kaze da se to posebno placa, dakle 1600 sve zajedno. Samo je bilo "Hvala, dovidjenja!" i na levo krug.

Kada sam ga pitao koju zadnju verziju firmwarea za d500 ima, pogleda me belo, kao da sam mu trazio ne znam sta da mi kaze. Uglavnom odgovori, "Nema razlike izmedju verzija firmarea, sve su iste."

Za sada resenje za BB5 jedino Dejan ima. Ali njemu se ne zuri nesto preterano da proda/objavi. Za sada alternativnih resenja nema. Koliko vidim, niko osim Dejana, se ne bakce oko BB5 Nokia. Na jednom drugom forumu, koji Dejan cesto posecuje, moze se u jednoj (malo duzoj) temi sagledati kompletna psihologija vecine nasih servisera.

A da su cene dekodiranja telefona u NS jeftinije u BG, je apsolutno tacno.

doktorka07
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 01. Sep 2006. 15:16

nokia 6280

Post od doktorka07 »

Da li uopste neko zna nesto oko dekodiranja nokia 6280 sa italijanske mereze-3-. Imam ga vec 6 meseci, a nista da uradim sa njim. Uzas. Pozadrav.

phone market
Entuzijasta
Entuzijasta
Kontakt:

Post od phone market »

moze i drugacije kada ti prodje ugovor sa tre(3) mrezom oni ti ga sami (na tvoje insistiranje ) dekodiraju. jedina je caka sto naravno moras da ides u italiju. ali vec ko ti ga je doneo taj neka ga i vrati kada prodje ugovor i neka ga dekodiraju. tako su bar radili ljudi kod nas koji dodju iz italije. naravno kada prodje ugovor dekodiraju ti ga dzabe.
Phone market

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Pazi caku phone market,sta ako joj je telefon jedan od onih"ispalih iz kamiona"na putu do provajderovog centra za prodaju/deljenje ili kako se to vec zove,i neko im ladno donese fon ciji je IMEI medju onima cija je kutija (sa istim tim IMEI brojem na sebi) nestala u transportu,"blago"onom ko je donese na dekodiranje!? :shock:
Pozdrav 8)

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Već smo pričali o tom fazonu - kupiš telefon u Italiji uz ugovor na TIM-ovoj mreži i odmah na licu mesta raskineš ugovor. E sad, kako funkcioniše na drugim mrežama, ne bih znao, sa TIM-om je zgodno što ne zaključava svoje telefone pa nema potrebe za "dekodiranjem".

Uostalom, evo malo starih zanimljivosti iz Gorančetove kuhinje... :wink:
viewtopic.php?p=19590#19590

A kada krene zvanično 3G kod nas, neće me čuditi ako veći procenat telefona naprasno postanu zaključani... :shock:

Zaključana tema