6630 zakucava u klipovima!

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
dado85
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Ned, 03. Sep 2006. 10:38

6630 zakucava u klipovima!

Post od dado85 »

Pozdrav, pre neki dan gledao sam neke video klipove(bile su i sluske prikacene), i tako posle sat-dva gledanja odjednom me smart movie samo izbaci iz video klipa(ja mislim da mi je bas u tom trenutku stigla i poruka), i od onda nece da pusta ni jedan klip, udjem u smart movie i zakuca, tj. preciznije bi bilo reci da se proc. 'vuce', i u meniju koci. :( Ne znam sta bi moglo biti, TIM-ova Nokia 6630, stara godinu dana , firmware 3.x. Odneo sam ga u servis (Marvel - NS), samo sto me zabrinulo sto je lik reko da bas imaju jos jednu 6630 sa istim tim problemom i da sumnjaju da problem nije softverske prirode. :(( Ne znam dali neko ima neki savet da mi da, da me ne zajebu u servisu i naplate ko da su bog zna sta uradili...
Hvala unapred. poz

P.S. probao sam i da reinstaliram Smart Movie, cak sam skenirao i nekim antivirus programima i nista nisu nasli. btw. MP3 pusta bez ikakvih problema...

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Ma kako da nije softverski problem,jel su ti rekli i da ne znaju koliko ce tacno da kosta popravka ali da ce biti dosta skupa,jel da!? :uhuh: :x Trazi da ti flesuju na 6.03.08 verziju,ne podnose ti se izgleda dobro verzija SmartMovie-a i firmware-a,oce to ponekad,sigurno ti napravi frku sa RAM memorijom zbog nekog bug-a u starom firmware-u!Javi se opet ako to ne resi problem!
Pozdrav 8)

phone market
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 02. Jul 2006. 21:34
Kontakt:

Post od phone market »

imas srece sto si ga odneo u najbolji servis u ns. al ce ti telefon tamo stajati najmanje 10 dana ako nebudes isao svaki dan da smaras marvela da ti ga isflesuje, a kako rece prijatelj Lomnica 100% softver nedaj da ti uzme pare za nesto drugo a marvel to hoce veruj mi znam coveka. u ostalom ako ti treba preporuka u ns ima i drugih isto tako dobrih servisa pa pitaj.
Phone market
sve za vas mobilni telefon

dado85
Novajlija
Novajlija

Post od dado85 »

Nisu mi rekli nista za cenu, reko sam im da fleshuju na novi firmware, poneli su se onako prilicno sablonski, samo su primili tel. na servis i rekli da ce mi javiti sutra-prekosutra. U svakom slucaju javicu sta je bio prob. i detalje.

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Ma kenjace ti da je ovo ili ono samo da ti uzmu pare,evo kolega ti kaze da zna coveka i zna da je takav!Sutra skokni i pitaj jesu ga flesovali,ako kazu da ga jos ispituju i da im treba nekoliko dana,reci im da ti flesuju telefon dok odes da popijes jedno ladno ili da ti ga vrate odmah ako nece pa nosi drugom,kazem ti da je samo do preopterecenja RAM memorije od strane SmartMovie-a!Ako im ostavis duze vreme telefon,samo ce ti ga flesovati ali ce ti uzeti 20-30 eura za"ruke"!!
Pozdrav 8)

phone market
Entuzijasta
Entuzijasta
Kontakt:

Post od phone market »

tako je brate Lomnica!!! nemoj da ti stoji telefon u servisu (pa makar i najboljem) ni sat vise nego sto treba. pa flesovanje traje 10 do 15 minuta (dovoljno vremena za vopi) sacekaj i gotovo. znam marvela dobar je ali ima puno posla pa se kod njega za dekodiranje ceka po sat vremena. ja imam srece sto donesem desetak telefona na dekodiranje pa imam protekciju ali zamisli kada dodje takvih 10 kao ja pa kad ce tvoj telefon doci na red.
Phone market

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

opet se vracam na ono kada sam ubio 6630, ali kada sam ga odneo u jedan servis drzali su ga nekoliko sati samo za flesovanje da bi rekli da nisu uspeli jer je "hardverski kvar" .... na drugom mestu (gde je bio pod garancijom pa nisu imali potrebe da me lazu) sam sacekao 1h (jer je bila guzva) i sve su sredili flesovanjem...

phone market
Entuzijasta
Entuzijasta
Kontakt:

Post od phone market »

uprevo zato sam i napravio moju temu da vas serviseri ne bi drali. viewtopic.php?t=7101

da mi je samo 10 dinara za svakog simbijanca koji dodje sa upucanim softverom gde bi mi bio kraj, a sta su im rekli u drugom servisu pa ovako - ''fles memorija'', ''procesor'', ''procesor memorija'', i razne druge gluposti koje samo ''strucnjaci'' mogu da imisle.
Phone market

dado85
Novajlija
Novajlija

Post od dado85 »

Zvao sam ih, ali jos nisu ni takli telefon, kao imaju guzvu i da kao bas imaju vise tih 6630 s tim problemom i jos valjda nisu skontali sta je problem ako sam dobro razumeo. Sta mi je ciniti ?

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od b_udder »

dado85, fles traje par minuta, a oni sad samo tvrde pazar ..... mislim, molim te, sve veliki strucnjaci, doktorirali na MIT-u, i sada pazljivo seciraju te telefone ne bi li utvrdili gde je krenulo po zlu ... mozda je trebalo da formatiras telefon pre bilo cega... u svakom slucaju ne daj da rade bilo sta bez tvog pristanka da ne bi posle bilo: ovo je toliko, ovo je ovoliko .... tvoj racune je:..."

pozdrav...

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

opasni su serviseri, ako ti zadrze fon par dana mogu da navrljaju ko zna sta.......retko kad je problem hardverskog tipa to su bas nesrecni slucajevi. A ako imas kabel sto nisi sam probao kod kuce da ga flesujes?
Doduse tako je b_udder, ubio svoj fon, ali ti vec nemas sta da izgubis zar ne?
Samo ti uzmi fon iz tog servisa, pa ili menjaj servis ili sam probaj fles. Uputstvo imas na Burek forumima.
5130+Koss the plug....

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Ma pricice za malu decu,ko bre toliko u NS-u gleda filmove na mobu,i to BAS i samo na 6630,pa ima tooooliko mnogo BAS 6630 na servisu,i to BAS kod njega jednog (sem ako nije jedini servis u NS-u),sa BAS tim problemom!?
phone market,ako kazes da je taj dobar majstor,da nije mozda dao svojoj cistacici da procenjuje kvarove,mozda otisao covek na more pa ne moze da se bakce sa njima,ovo mi ne izgledaju kao bar malo bistri serviseri,bolje ti uputi coveka preko P.P. na pouzdan servis a ti decko idi odmah ujutru po telefon,inace ce ti naplatiti i lezarinu ako jos malo cekas! :lol:
Pozdrav 8)

dado85
Novajlija
Novajlija

Post od dado85 »

preporucite mi dobar servis u ns-u... sem ovog marvel-a , ubise me u zdrav pojam ... idem sutra da pustim ton ... mozda bude gotov i za 60 sekundi...

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Flesovanje traje oko 4 do 5 minuta,sta ima da ga drze nedelju dana!?Ako imaju puno telefona za popravku,sto ne popravljaju,tvoj stave na box,puste flesovanje da zavrsi i rade te ostale a ovo ce sve samo da se odradi!
Idi ti sutra i budi slobodno malo tvrdji ali NEMOJ da vices nego kazi da znas sta je problem,znas da ce flesovanje 95% da resi problem i da zelis da ti to odrade ili vrate telefon!Ako ti kazu da hoce,PRVO pitaj koliko kosta pa onda pristani ili odustani,a cena veca od 15-ak eura je recimo pravi razlog da odustanes od flesovanja kod njih!
Pozdrav 8)

dado85
Novajlija
Novajlija

Post od dado85 »

Zvao ja njih i danas, medjutim danas sam ih pitao tacno o cemu se radi. Kaze lik koji se javio, da jos uvek ne znaju sta je problem (ali je hardverski najverovatnije), jer im bas i 3 komada 6630 stoji s istim problemom, a dva su ubili bas pri flesovanju. format ne pomaze, a ne usudjuju se da flesuju da ne bi ubili fon... Ako je to kako oni kazu onda je veoma gadna situacija. :smutny: Nazalost nigde na netu nisam naiso na ovaj kvar.
btw. ako mi ubiju tel. u servisu koliku mogu da dobijem odstetu?
poz

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Ubijen telefon znaci da je flesovanje puklo u nekom trenutku,a nije on mrtav zauvek vec samo mora da se nakaci na neki drugi box (jer ipak 90% servisera koriste Tornado i Twister za flesovanje a oni izgleda nisu u mogucnosti da ozive telefon bez posebnog erase fajla koji ce obrisati nepotpun softver sa telefona pa onda ponovo da probaju da flesuju)!
Nego,dokle ces ti da cekas da smisle za sta da te oderu i naplate 30-40-50 eura onda ga samo flesuju i isprave problem sa losom raspodelom memorije i onda ti se smeju cim im okrenes ledja (a box za flesovanje kosta nekih 150-ak eura original,moze da traje godinama i flesuje hiljade telefona pa vidi koliko ih kosta JEDNO flesovanje)!
Pozdrav 8)

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od b_udder »

a sledeca prica je da su ima 4 telefona eksplodirala pri flesovanju i da je jedan serviser poginuo, a dva su tesko povredjena, pa ce jos da ti naplate sto moraju da traze novog servisera ...... mislim, kakve su im to price ... :dry: :uhuh:

vlajche
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 22. Apr 2006. 21:42
Kontakt:

Post od vlajche »

Ali ljudi, ako je njemu sve radilo 2-3 sata normalno i posle pocelo da zeza zar jedan najobicniji format ne bi resio stvar? Trebao je to prvo da proba pa onda da nosi u servis. Da je nekompatibilnost firmware-a i Smart movie-a u pitanju, zar ne bi trebalo to od pocetka da zeza a ne prvo malo radi pa posle nece :?
Mada flash bi u svakom slucaju prijao. dado85, ne daj im da te zavlace nego idi lepo uzmi telefon i nosi na drugo mesto. Sta je to u NS, epidemija "hardware-ski kvarnih" 6630-ica?! :angry:

dado85
Novajlija
Novajlija

Post od dado85 »

ma nazvao sam ja sinoc marvel-a na mob. i kaze da nije hardverski kvar, popravice(flash-ovace) pa mogu vec jutros da idem po njega... (kao navodno nije imao vremena, nesto mu se racunar bio pokvario... a onaj lik sto radi kod njega u servisu, ja ne znam dali je taj uopste serviser... prosipa gluposti po zdravom mozgu).
btw. hteo sam da pitam, dal neko zna: sluske sa ugradjenim FM radiom za Nokiu (ne znam sad tacno oznaku), dal ima neka 'online store-market' koja salje u srbiju? thnx

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Mozes da probas da nadjes tako nesto kod AlphaCopy-a koji je uvoznik za Nokiu i njene dodatke!?JESAM TI REK'O DA JE SOFTVER!?Nije problem sto radi par sati pa onda nece i zablokira i koci pa i kad se vrati nazad u Meni to se isto nastavlja,a to se desava i na kompjuteru kad je zauzece procesora i RAM memorije veliko,tesko bi format popravio stvar za stalno!?
Moglo je biti neslaganje verzije SmartMovie-a i verzije firmware-a koji ima neki takav bug,a mozda si instalirao neke dodatne kodeke koji opterete procesor i RAM memoriju i usporavaju i zezaju telefon!Sad trazi od njih ISKLJUCIVO v6.03.08 i skini negde najnoviji SmartMovie ako nemas (v3.25,integrisani kodeci,samo instaliras i spreman je) pa vidi kako ce se ponasati!
Pozdrav 8)

Odgovori