Flesovanje Motorole e398 i problemi...

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
kondor
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 01. Okt 2006. 18:26

Flesovanje Motorole e398 i problemi...

Post od kondor »

Citao sam na nekim forumima, ali ne razumem bas erfect engleski pa ne mogu da se snadjem. Znam da ovo izvlacim iz mrtvih, ali meje muka priterala. Znam da se ne moze izgoreti fon. Ali ja ne kapiram neke osnovne stvari. Kakva je razlika izmedju flash i flex? Sta je test point? Flesovao sam telefon sa MultiFlashFlex.exe i kada je trebao da se upali, pojavi se onaj bootscreen i pocne da se pali i gasi ekran (belo svetlo). Probao sam sa vise mosnter pack-ova i nista. Sve je isto. Rekose neki da moram da promenim USB port, promenio sam i isto je... Sta da radim? Molim vas na srpskom jer me ubija ovo citanje na eng.

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11

Post od gameforce »

Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.

kondor
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 01. Okt 2006. 18:26

Post od kondor »

Hvala. Pretpostavljao sam da je tako, ali nisam bio siguran. Skino sam sa neta nekoliko moster peck-ova. To su:
-E398_R373-46R_2Pac_Revolution_v4.0_BodyGuard
-R373_6FR_Moto_Sex_Machine_V.1.0
-Speed-The-Future-final-79R
-iphone-animatedwall
-STARTERVISTA-e398-by_Darknesswizard543321
Imam sav moguci software za njega. Kada sam ga flesovao sa MultiFlashFlex i nista. Posle cak i sa Full Backup (07-03-10_181905) (ima opciju za flash) i nista. Telefon pocne da se pali, pojavi se onaj bootscreen za taj moster pack, ugasi svetlo i pocne da pali i gasi belo svetlo na ekranu. Sta je tu zajebano? Upravo skidam RepStudio da probam njime da ga vratim.
Hteo sam da pitam jos i ovo. Kako da punim telefon kad je mrtav. Kada ukljucim punjac pokrece se software koji ne radi! Opet ono blickanje. A kada ukljucim punjac dok je na bootloaderu, ne puni se. Citao sam o nekom uputstvu da se puni na usb, ali ne mogu da skinem uputstvo. 500kb je a skida u nedogled.
ovo je to uputstvo:
http://www.rso.go.id/motorola/USBchargerE398.rar
Usput da pitam i ovo. Koja je razlika izmedju R373 i R372 packa?
Nasao sam kako da konvertujem 373 u
372, ali meni su vecina packova (mozda i svi) 373.
http://e398essentials.wikispaces.com/R3 ... Conversion
Please help

phone market
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 02. Jul 2006. 21:34
Kontakt:

Post od phone market »

svaka cast brate od tebe nece biti veceg strucnjaka za motorolu e398 kad zavrsis sa tom kucnom radinosti. ja sam inace protiv bilo kakvog vida kucne radinosti kada je u pitanju flesovanje ali svaka tebi cast kad imas volje da se bavis time , prosto da covek sam sebe upita sta bi bilo da ti covek da ultimu ili bilo koji box za motorolu. seti se samo da kad god ti prekipi i oters sve u ..rac , to moze da ti resi bilo koji servis za cirka 15 minuta.
Phone market
sve za vas mobilni telefon

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

I za isto toliko eura,a mislim da je poenta kucne radinosti da se ustedi ta lova koja ne mora da se da servisu kad je u pitanju flesovanje Motorola,Nokia,SE-ova...! ;)
Pozdrav 8)

phone market
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 02. Jul 2006. 21:34
Kontakt:

Post od phone market »

ne dragi prijatelju!!! poenta kucne radinosti je - nemam sta da radim ajde da se igram malo , a posto sam prerastao igracke, ajde da flesujem telefon, imam komp, imam kabel i bogu hvala imam internet pa ajde da probam. kucna radinost je igranje a servisiranje je POSAO!!! valjda znas brat ti ima servis. unapred se izvinjavam KONDORU ovo se ne odnosi na njega nego za sve koji (pokusavaju) da flesuju u kucnoj radinosti, cast izuzecima naravno. i jos jedna stvar - pitaj brata da li je ista cena za flesovanje kad dodje decko u servis i donese e398 koja pali i kaze promeni mi softver ili kada mu nas prijatelj kondor donese e398 koja ne pali.
Phone market
sve za vas mobilni telefon

Odgovori