Telenor prepolovio cene pripejda
-
- Entuzijasta
- Pridružio se: Sre, 16. Avg 2006. 00:59
- Lobachewsky
- Gatekeeper
- Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
- :: Huawei P20 lite DS
@batancev, hvalim ja i mt:s, ne samo telenor, ako postoji razlog za to. Priznajem da simpatisem Telenor (koliko neki operater moze da se simpatise, jel'), ali to ne utice na moj stav da li je neko bolji ili ne. Mt:s u poslednje vreme vidno kaska po novinama za konkurencijom i to je to... Ne kaska nesto posebno, ali primecuje se.
btw. Sve je pocelo poredjenjem paketa "poruke" i "tipi". Pa evo budi ti realan pa kazi sta je bolje...
Eto vidis...
Sada se setih da je mt:s skoro uveo najdrazi broj (koji je opet slabije odradjen od Telenorovog)...
"Poruke" su novi tarifni paket i verovatno ga ceka modifikacija... Za to vreme "tipi" mozes da uporedjujes sa Jednom cenom, recimo...
btw. Sve je pocelo poredjenjem paketa "poruke" i "tipi". Pa evo budi ti realan pa kazi sta je bolje...
Eto vidis...
Sada se setih da je mt:s skoro uveo najdrazi broj (koji je opet slabije odradjen od Telenorovog)...
"Poruke" su novi tarifni paket i verovatno ga ceka modifikacija... Za to vreme "tipi" mozes da uporedjujes sa Jednom cenom, recimo...
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim
jeste telenor je u nekim stvarima na prepaidu bolji za nijansu ali i mts ima svoje adute (kao sto rekoh neti tarifa....)
mozda ih sada ima vise u postpaidu (dodatak za minute u mrezi....) ali ima vremena, bice i na prepaidu
tako npr telenor ne moze ni da prismrdi paketu my bel na postpaidu
i isto tako i telenor kaska za mts-om
porodicna tarifa (ma koliko cudna ona bila, telenor je nema), my bel, dodaci minuta u mrezi, biranje broja 065.....
da ne bih postovao 2put
evo jednog odlicnog pregleda cena na prepaidu kod tele/kom/nor-a
preuzeo sam sa [es], i mislim da je za svaku pohvalu
mozda ih sada ima vise u postpaidu (dodatak za minute u mrezi....) ali ima vremena, bice i na prepaidu
tako npr telenor ne moze ni da prismrdi paketu my bel na postpaidu
i isto tako i telenor kaska za mts-om
porodicna tarifa (ma koliko cudna ona bila, telenor je nema), my bel, dodaci minuta u mrezi, biranje broja 065.....

da ne bih postovao 2put
evo jednog odlicnog pregleda cena na prepaidu kod tele/kom/nor-a
preuzeo sam sa [es], i mislim da je za svaku pohvalu
U ovom pregledu su računate cene najčešćih prosečnih poziva
(najkraći = 6 sekundi i prosečan = 66 sekundi), kako bi se pokazali efekti:
- Fiksna naplata po pozivu
- Tarifiranje poziva po sekundi ili po minutu
- PDV
TELENOR PREPAID PAKETI (PDV uračunat u cenu)
Standard:
6 sec u mreži = 2.66
6 sec van mreže = 3.11
66 sec u mreži = 11.51
66 sec van mreže = 16.49
SMS = 2.60
Jedna cena (ISTA TARIFA U MREŽI I VAN MREŽE)
6 sec = 2.77
66 sec = 12.80
SMS = 2.60
Moje vreme (ISTA TARIFA U MREŽI I VAN MREŽE)
od 16 - 08 h: 6 sec = 2.54
od 08 - 16 h: 6 sec = 3.30
od 16 - 08 h: 66 sec = 10.21
od 08 - 16 h: 66 sec = 18.64
SMS = 2.12
Više priče:
6 sec u mreži = 2.66
6 sec van mreže = 3.13
66 sec u mreži = 11.51
66 sec van mreže = 16.79
SMS = 2.60
Priča
6 sec u mreži = 3.76
6 sec van mreže = 4.19
66 sec u mreži = 7.19
66 sec van mreže = 11.86
SMS = 3.42
Posle 4 (ISTA TARIFA U MREŽI I VAN MREŽE); TARIFIRANJE PO MINUTU
od 16 - 08 h: 6 sec = 5.19
od 08 - 16 h: 6 sec = 13.45
od 16 - 08 h: 66 sec = 8.61
od 08 - 16 h: 66 sec = 25.13
SMS = 3.42
Poruke (ISTA TARIFA U MREŽI I VAN MREŽE); TARIFIRANJE PO MINUTU
6 sec = 12.27
66 sec = 21.12
SMS = 1.18
=========================================================================================
TELEKOM PREPAID PAKETI (PDV uračunat u cenu)
(Svi paketi imaju pravo i na 3 Friends & Family broja sa Telekom mreže. Tarifa za F&F je 50% od navedene)
Toki:
6 sec u mreži = 2.66
6 sec van mreže = 3.13
66 sec u mreži = 11.51
66 sec van mreže = 16.70
SMS = 2.60
Tipi (ISTA TARIFA U MREŽI I VAN MREŽE)
od 22 - 08 h: 6 sec = 2.36
od 08 - 22 h: 6 sec = 3.19
od 22 - 08 h: 66 sec = 8.26
od 08 - 22 h: 66 sec = 17.35
SMS = 2.60
Neti:
(Bonus: omiljeni pozivni broj, jedan pozivni broj iz fiksne mreže koji se tarifira kao pozivi u mreži)
6 sec u mreži = 2.60
6 sec van mreže = 3.07
66 sec u mreži = 10.86
66 sec van mreže = 16.05
SMS = 2.60
PS
Pojedini od navedenih paketa nude razne vrste popusta za duže trajanje poziva, naravno da ta vrsta računice nije bila moguća u ovom pregledu, ali je pitanje kako se ti popusti uopšte i realizuju.
Remember, remember
The 5th of November
The 5th of November
Sve bi bilo ok da nema ps-a... poenta tih paketa je u tim popustima... i suludo je porediti ih na ovakav način...
i baš je pitanje kako se realizuju... treba stvarno biti retardiran pa uzeti takav paket a ne koristiti pogodnosti...
u svakom slučaju poprilično glupo poredjenje...

i baš je pitanje kako se realizuju... treba stvarno biti retardiran pa uzeti takav paket a ne koristiti pogodnosti...
u svakom slučaju poprilično glupo poredjenje...
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...
All right, ostanimo kod topica: Telenor prepolovio cene pripejda!
Citat sa Telenorovog sajta: "Da li je dozvoljena promena tarifnog paketa?
Korisnici starih tarifnih paketa (JEDNA CENA, MOJE VREME, VIŠE PRIČE) mogu da pređu na nove tarifne pakete (PORUKE, PRIČA i POSLE 4).
Korisnicima novih tarifnih paketa (PORUKE, PRIČA i POSLE 4) nije ponuđena mogućnost prelaska na neki od starih tarifnih paketa (JEDNA CENA, MOJE VREME, VIŠE PRIČE).
Korisnici novih paketa mogu prelaziti isključivo na nove pakete, dakle, na primer, korisnik tarifnog paketa PORUKE može preći samo na tarifne pakete PRIČA i POSLE 4.
Korisnici koji imaju aktivirane tarifne dodatke, prelaskom na nove prepaid pakete gube iste, osim tarifnog dodatka "Omlijeni broj". Tarifni dodatak "Omiljeni broj" važi 30 dana od dana aktivacije i nakon toga se ne može ponovo aktivirati." http://www.telenor.co.yu/?section=private&page=3285
Hvala batancevu sto je napravio super analizu tarifnih paketa operatera Telenora (stari i novi pripejd paketi) a uz to i mogucnost poredjenja pripejda Telenor vs. mts-Telekom!
Sad cekam post sa racunicom koja dokaze, da je Telenor prepolovio cenu pripejda...
Zasto su bolji ovi paketi (sa prepolovjenim cenama
) od tarife jedna cena, moje vreme i vise price sa svim tim tarifnim dodacima???

1. Ne razumem, zasto ne moze covek da koristi nove tarife mesec-dva, pa ako misli da je npr. "jedna cena" bila vise isplativa za njega, da se vrati na staru tarifu: na kraju krajeva i tu tarifnu grupu je izmislio Telenor!
2. Ako su vec tako povoljne cene, zasto ne mozemo koristiti i na postpejdu, jer tamo ni rec o ovim tarifama???
Moderatorima: nisam uspeo da sklopim postove u jedan post, nije bilo namerno!

Citat sa Telenorovog sajta: "Da li je dozvoljena promena tarifnog paketa?
Korisnici starih tarifnih paketa (JEDNA CENA, MOJE VREME, VIŠE PRIČE) mogu da pređu na nove tarifne pakete (PORUKE, PRIČA i POSLE 4).
Korisnicima novih tarifnih paketa (PORUKE, PRIČA i POSLE 4) nije ponuđena mogućnost prelaska na neki od starih tarifnih paketa (JEDNA CENA, MOJE VREME, VIŠE PRIČE).
Korisnici novih paketa mogu prelaziti isključivo na nove pakete, dakle, na primer, korisnik tarifnog paketa PORUKE može preći samo na tarifne pakete PRIČA i POSLE 4.
Korisnici koji imaju aktivirane tarifne dodatke, prelaskom na nove prepaid pakete gube iste, osim tarifnog dodatka "Omlijeni broj". Tarifni dodatak "Omiljeni broj" važi 30 dana od dana aktivacije i nakon toga se ne može ponovo aktivirati." http://www.telenor.co.yu/?section=private&page=3285
Hvala batancevu sto je napravio super analizu tarifnih paketa operatera Telenora (stari i novi pripejd paketi) a uz to i mogucnost poredjenja pripejda Telenor vs. mts-Telekom!
Sad cekam post sa racunicom koja dokaze, da je Telenor prepolovio cenu pripejda...

Zasto su bolji ovi paketi (sa prepolovjenim cenama

Nisu losi ni ove nove tarife, ali kao sto rece: "ko jednom predje na nove, nema nazad..."Lobachewsky napisao:iz krajnjosti u krajnjost. Nije da nisu isplativi, nekad i veoma, ali (sada vec) stari paketi su bili izbalansiraniji. Dalje, imali su omiljeni broj i internet popust... Medjutim najveci problem je- ko jednom predje na nove, nema nazad...
Druga stvar- poruka od 3,5 dinara mnogo bode oci.
1. Ne razumem, zasto ne moze covek da koristi nove tarife mesec-dva, pa ako misli da je npr. "jedna cena" bila vise isplativa za njega, da se vrati na staru tarifu: na kraju krajeva i tu tarifnu grupu je izmislio Telenor!

2. Ako su vec tako povoljne cene, zasto ne mozemo koristiti i na postpejdu, jer tamo ni rec o ovim tarifama???

Moderatorima: nisam uspeo da sklopim postove u jedan post, nije bilo namerno!

Poslednja izmena od tui profi u Uto, 12. Jun 2007. 23:19, izmenjeno 2 puta ukupno.
- vlada1970
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
- :: Blackberry Q5
- :: Nokia 8310
sta mislite , da li ovako formulisana recenica znaci , da ako ja sa starog pre paid paketa koji je sada "moje vreme" a uz koji koristim "omiljen broj" , predjem na primer na "pricu" , mogu i dalje sa tom "pricom" da koristim "omiljen broj" ili ce samo da me ispostuju do kraja 30 dana od dana aktivacije , pa dalje ne mogu ?tui profi napisao:Korisnici koji imaju aktivirane tarifne dodatke, prelaskom na nove prepaid pakete gube iste, osim tarifnog dodatka "Omlijeni broj". Tarifni dodatak "Omiljeni broj" važi 30 dana od dana aktivacije i nakon toga se ne može ponovo aktivirati." http://www.telenor.co.yu/?section=private&page=3285

cisto da budem siguran , jer me buni ovo "nakon toga se ne može ponovo aktivirati."
hvala , Vlada

Citat sa Telenorovog sajta:
"Da li će korisnici moći da koriste tarifne dodatke uz nove prepaid tarifne planove?
Sa novim tarifnim prepaid paketima nije moguće koristiti tarifne dodatke. Novi tarifni paketi su u startu prilagođeni potrebama korisnika."
Ja sigurno necu rizikovati ovaj super tarifni dodatak, dok ne ukine Telenor, jer ako dobro znam ovo je jos uvek samo promo akcija, produzena do septembra!
Tarifni dodatak "Omiljeni broj" važi 30 dana od dana aktivacije i nakon toga se ne može ponovo aktivirati. Po mom misljenju ovo zvuci kao opomena svima, da ako predju na neki od novih tarifnih paketa, nek se oproste od svih tarifnih dodatka!
I jos nesto (nadam se da nije offtopic!): bolje poslati jedan e-mail korisnickom centru Telenora, nego zvati Call centar, (jer ja sa vec dobio pogresne informacije), pa tek onda menjati tarifnu grupu!!!

"Da li će korisnici moći da koriste tarifne dodatke uz nove prepaid tarifne planove?
Sa novim tarifnim prepaid paketima nije moguće koristiti tarifne dodatke. Novi tarifni paketi su u startu prilagođeni potrebama korisnika."

evo ti barabe, oca im je*em! -
predjem ja na posle 4 tarifu - i pitam ih lepo - jel to od 16h do 08h narednog dana ? kaze ona zena - jeste. pitam ja - jel to za sve mreze popust, kaze ona - jeste. i sad, duplo brze potroshim kredit! odem na moj portal telenor, kad ono - ne mogu da pristupim listingu razgovora! pozovem da im se naje*em majke, i kaze mi zena - na toj ste tarifi, ne bi trebalo da bude problema ...
cisto radi provere sam okrenuo drugara, koji je 063, i pricao sa njim 57 sekundi. kredit mi je smanjen bio za 15 dinara!
PLJUC na telenor, imam ovaj broj brdo godina, i cim ratel dozvoli prelaz - daleko im lepa kuca!
predjem ja na posle 4 tarifu - i pitam ih lepo - jel to od 16h do 08h narednog dana ? kaze ona zena - jeste. pitam ja - jel to za sve mreze popust, kaze ona - jeste. i sad, duplo brze potroshim kredit! odem na moj portal telenor, kad ono - ne mogu da pristupim listingu razgovora! pozovem da im se naje*em majke, i kaze mi zena - na toj ste tarifi, ne bi trebalo da bude problema ...
cisto radi provere sam okrenuo drugara, koji je 063, i pricao sa njim 57 sekundi. kredit mi je smanjen bio za 15 dinara!
PLJUC na telenor, imam ovaj broj brdo godina, i cim ratel dozvoli prelaz - daleko im lepa kuca!
There is no knowledge that is not power
- vlada1970
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
- :: Blackberry Q5
- :: Nokia 8310
a u brate Igoritze , pa neces valjda da im dopustis da prodju sa tim forama ?
i ja sam danas preraucanavao posle 4 tarifu i razmisljao da prebacim ili kupim nov broj . ali mi se racunanje na minut nikako ne svidja a svidja mi se sto je od 16 - 08 za sve mreze . mada sad ne verujem ni ja kad rece to .
strasno .
idi leba ti i proveri do prve Telenorove prodavnice zasto su ti toliko skinuli ? neka ti odstampaju listing za to vreme i neka odgovore zasto je toliko skinuto ?
pozdrav Vlada

i ja sam danas preraucanavao posle 4 tarifu i razmisljao da prebacim ili kupim nov broj . ali mi se racunanje na minut nikako ne svidja a svidja mi se sto je od 16 - 08 za sve mreze . mada sad ne verujem ni ja kad rece to .
strasno .

idi leba ti i proveri do prve Telenorove prodavnice zasto su ti toliko skinuli ? neka ti odstampaju listing za to vreme i neka odgovore zasto je toliko skinuto ?
pozdrav Vlada
Samsung P850 , Nokia 8310 (my precious)® - pomozimo zivotinjama oko nas
-
- Novajlija
- Pridružio se: Pet, 15. Jun 2007. 10:16
Bio sam do skora korisnik Telenora ali kad sam promenio na tarifu posle 4 za 2,nesto dinara sam bio neprijatno iznenadjen kad su mi zaokruzili 1min.i1sec.na 2 minuta.
kakva je to pogodnoist kad zaokruzuju na minut pricao 5 sec.ili 1 min.Sta trebam da gledam non stop u telefon i da stopiram vreme
.Cist bezobrazluk.Zato ode kartica u smece a ja odoh na novog operatera koji se nadam nece sluziti forama kojih se ni Karic nije setio.

marko_bgd26 taj tvoj post nema nikakve veze sa ovom temom, ako neces da ti zaokruzuju ti predji lepo na postpaid. Ja hocu da kupim nov broj sa posle 4 tarifom, ali nema na trafikama, a mrzelo me da ponovo idem do Telenor prodajnog centra... Inace bas su seljaci sto se toga tice, na svom sajtu reklamiraju nove tarifne pakete, a nisu iste poslali u svoje prodajne centre, jadno... Jos me jedan prodavac gledao belo kad sam trazio karticu posle 4, a drugi mi rekao da dodjem za nekoliko dana
w810 + 8GB
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
marko_bgd26, pa sad ne bih se slozio sa tobom, te fore zaokruzivanja na minut postoje jos odavno, jos negde iz 1999. godine. Secam se da kada sam ja uzimao fon 2000. Telekom je obracunavao na sekund a Mobtel na minut. Pa je onda Telekom neko vreme uveo obracunavanje na minut... Trenutno i Telekom ima obracunavanje na minut u Tipi tarifi. Ljudi, da se razumemo, ne smeju da naprave idealnu tarifu, jer onda sta ce im sve ostale. Znachi svakoj ponesto krupno fali, a ti prema svojim potrebama odluchi cega ces da se odreknes. Odnosno, neces da se odreknes, nego ces da calnes vishe.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- Andrijano
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Sub, 24. Dec 2005. 03:21
- :: Iphone
- Kontakt:
Poenta je to sto nikad nece uvesti dodatke na ove pri-paid pakete,jer bi onda sigurno 90% uzeli jedan najisplativiji paket,najvise koristili,a najmanje platili.E sad mora se reci da su zadali domaci zadatak vip-u sa ovim svim,nadam se da vip mora da ponudi nesto povoljnije da bi ljudi presli kod njih,e to cekam da vidim kako ce biti.
Trenutno se najvise isplati da se ima dva broja,jedan sa tarifnim dodacima,a drugi ovaj od 3.ponudjena paketa.E a zamislite vip pusti skoro besplatne razgovore u mrezi,jedini problem sto nema ljudi u njihovoj mrezi(bar na pocetku nadam se
)

iphone 12 pro space grey & Telenor Total Data