A1 novosti
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Nije bas tako dulentse. Nije da mt:s-u i Telenoru ne preti nikakva opasnost. Ovi su sad dosli, a po parama koje su dali i sve ostalo, dosli su da ostanu. Njihova strategija je da polako, ali sigurno osvoje ovo trziste. To sto mi ocekujemo dzabe telefoniju i sve, to je nas problem. Vip kao operater zna sta radi, i do pocetka iduce godine postace dosta jaki i konkurentni. Medjutim, prava utakmica ce da krene kada RATEL omoguci prenosivost broja, jer ce onda ljudi masovno da idu kod onoga sa najboljom ponudom, bez da menjaju ( a time i javljaju svima ) broj. Ja mislim da Vip samo to ceka.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- vlada1970
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
- :: Blackberry Q5
- :: Nokia 8310
vrlo zanimljivo i dobro razmisljas miodrage . znaju oni sigurno ( mislim Vip ) sta rade . ne bi ulazili na neko trziste da se igraju , nego da zarade . a danas zaraditi , je veliki posao , gde treba puno mozga .
nego me zanima , da li ti ili neko ima bilo kakvu informaciju u vezi tog RATEL-a ? pretrazis njihov sajt uzduz i popreko i ne nadjoh ali nista , o takvim kombinacijama za prenos brojeva .
nego me zanima , da li ti ili neko ima bilo kakvu informaciju u vezi tog RATEL-a ? pretrazis njihov sajt uzduz i popreko i ne nadjoh ali nista , o takvim kombinacijama za prenos brojeva .

Samsung P850 , Nokia 8310 (my precious)® - pomozimo zivotinjama oko nas
- vlada1970
- Mobil manijak
ok , hvala . nadam se i ja da ce to da zazivi kod nas . jeste da ce da kosta prelazak ali kad jednom zazivi , bice to prava konkurencija . 

e malopre sam zvao vip , mislim moj drug ne ja , da pocnem
rekao je da ne radi poziv za taxi 98** a rekao je operater da moze broj koji po9cinje na 9 da zove samo hitnu pomoc ,
1. Jel sad treba da ga udare kola da bi zvao H.Pomoc
2 da gprs u celoj srbiji radi ali u poslednja 24h ne radi , ja od kada imam VIP broj nisam se nakacio na net i kada god zovem kaze mi operater strpite se jos malo ! (alo bre ja da ocu da cekam nebih uzimao novi broj )
i kaze ima jedan korisnik koji je sav kredit potrosio na GPRS odakle bre njemu pravo da gleda na sta mi trosimo pare ?
3. drug mu je rekao da ne moze da posalje poruku vec treci put salje i nije isporucena , a onda operater kaze "pogledacu poruku " i procita jel ova za krave ? odakle bre njemu pravo da mi cita poruke ?
rekao je da ne radi poziv za taxi 98** a rekao je operater da moze broj koji po9cinje na 9 da zove samo hitnu pomoc ,
1. Jel sad treba da ga udare kola da bi zvao H.Pomoc
2 da gprs u celoj srbiji radi ali u poslednja 24h ne radi , ja od kada imam VIP broj nisam se nakacio na net i kada god zovem kaze mi operater strpite se jos malo ! (alo bre ja da ocu da cekam nebih uzimao novi broj )
i kaze ima jedan korisnik koji je sav kredit potrosio na GPRS odakle bre njemu pravo da gleda na sta mi trosimo pare ?
3. drug mu je rekao da ne moze da posalje poruku vec treci put salje i nije isporucena , a onda operater kaze "pogledacu poruku " i procita jel ova za krave ? odakle bre njemu pravo da mi cita poruke ?
alex
-
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Čet, 14. Dec 2006. 15:37
Evo ako vas zanima da objasnim kakva je situacija s prijenosom broja u Hr.Ovdje isto dugo trebalo da se to omoguci, stari operateri su se izvlacili da ne mogu tako brzo da osposobe svoje sustave za to.Ovdje se cekalo oko godinu i pol od kada je dosao treci operatermiodrage napisao:Alien ljudi da menjaju operatera nekoliko puta dnevno. Da se uvede placanje prelaska, i klauzula da se unutar recimo mesec dana od poslednje promene, operater ne moze menjati.

Druga stvar koja nervira korisnike najvise je da se pojavljuje zvucna poruka "Broj je prenesen u drugu mrezu..."Znaci ako netko iz mts predje u VIP onda svi oni iz mts kad ga zovu dobiju tu poruku (kao da znaju da je sada skuplje zvati tog korisnika, poziv izvan mreze).
I ako na sajtu VIPa postoji informacija: "Roming se odmah i automatski aktivira za sve prepaid korisnike čime im se pruža mogućnost da koriste svoje mobilne telefone i u inostranstvu.Takođe, možete koristiti naše usluge dostupne u romingu." ja juce u Crnoj Gori nisam imao pristupa ni T-Mobile ni ProMonte mrezi i ako sam to pokusavao i putem automatskog ali i manuelnog podesavanja izbora mreze. 

- vlada1970
- Mobil manijak
hvala outsider_hr . vrlo poucno
drago mi je da znamo kako se to radi . jer ce kod nas biti prvi put . mada sam mogao i da pretpostavim da ce biti zategnuto jer nijednom operateru nije drago kad mu odlaze korisnici .
ali to obavestenje da je broj prebacen da jednog na drugi sistem je po meni pokvareno da kazem . moraju oni i na taj nacin da iskoriste reklamu pa to ti je .
je li druze , mozes li da napises koliko vas kosta taj prenos ? napisi u kunama a ako mozes i u iznosu u dinarima ako znas , jer nikako ne mogu da ukapiram koliko se kod vas u menjacnicama menja dinar-kuna . trebalo bi 1 kuna=10 dinara . jel tako ?
moram posebno da istaknem da su u jednoj stvari bar fer . a to je , da dopustaju da se sa pre paida kod jednog , predje na pre paid kod drugog operatera .

drago mi je da znamo kako se to radi . jer ce kod nas biti prvi put . mada sam mogao i da pretpostavim da ce biti zategnuto jer nijednom operateru nije drago kad mu odlaze korisnici .

ali to obavestenje da je broj prebacen da jednog na drugi sistem je po meni pokvareno da kazem . moraju oni i na taj nacin da iskoriste reklamu pa to ti je .
je li druze , mozes li da napises koliko vas kosta taj prenos ? napisi u kunama a ako mozes i u iznosu u dinarima ako znas , jer nikako ne mogu da ukapiram koliko se kod vas u menjacnicama menja dinar-kuna . trebalo bi 1 kuna=10 dinara . jel tako ?
moram posebno da istaknem da su u jednoj stvari bar fer . a to je , da dopustaju da se sa pre paida kod jednog , predje na pre paid kod drugog operatera .

E, pa, onda ce izgleda da se nacekaju.miodrage napisao: To sto mi ocekujemo dzabe telefoniju i sve, to je nas problem. Vip kao operater zna sta radi, i do pocetka iduce godine postace dosta jaki i konkurentni. Medjutim, prava utakmica ce da krene kada RATEL omoguci prenosivost broja, jer ce onda ljudi masovno da idu kod onoga sa najboljom ponudom, bez da menjaju ( a time i javljaju svima ) broj. Ja mislim da Vip samo to ceka.
I izgleda da se nismo dobro razumeli-nista ja ne ocekujem za dzabe, vec imam dovoljno godina da znam da to nema nigde, ali ono sto ocekujem je bar malo profesionalnosti i fer odnosa prema potrosacu.
Masa ljudi se zali na citanje poruka i sl.
Znam ja da to mogu i drugi da rade, ali bar imaju malo mozga da ti to ne priznaju.
O stalnom produzenju rokova za pocetak normalnog rada da i ne pricamo.
Ja sam jedva cekao treceg operatera jer sam mislio da ce igrati po svetskim pravilima i bio sam spreman da odmah bacim 064 broj, ali mi se cini da cu jos neko vreme biti sa dragim nam m:ts-om.
- vlada1970
- Mobil manijak
ok , hvala Alien , prevideo sam jer sam progutao tekst na brzaka , samo da vidim sta jos pise a sve u nadi da ce i kod nas biti uskoro 

01.08.2007
Vip poklonio 1000 mobilnih telefona
SREĆNI DOBITNICI DOBILI MOBILNE TELEFONE MARKI SAMSUNG I NOKIA
Beograd, 01.08.2007. – Kompanija Vip mobile je obradovala 1000 srećnih korisnika, učesnika u nagradnoj igri, u okviru promocije „Ko rano rani 1000 dinara grabi“. Vipov Korisnički servis je u toku prošle nedelje pozivao svakog pedesetog korisnika s liste aktiviranih SIM kartica i obaveštavao ih o dobijenim nagradama. U nagradnoj igri podeljeno je 1000 atraktivnih mobilnih telefona marki Nokia i Samsung, a srećnim dobitnicima iz svih krajeva Srbije, telefoni već stižu na kućnu adresu.
Kompanija Vip mobile se zahvaljuje svojim prvim korisnicima na poverenju.
http://www.vipmobile.co.yu/cm/brief/med ... /index.php
Vip poklonio 1000 mobilnih telefona
SREĆNI DOBITNICI DOBILI MOBILNE TELEFONE MARKI SAMSUNG I NOKIA
Beograd, 01.08.2007. – Kompanija Vip mobile je obradovala 1000 srećnih korisnika, učesnika u nagradnoj igri, u okviru promocije „Ko rano rani 1000 dinara grabi“. Vipov Korisnički servis je u toku prošle nedelje pozivao svakog pedesetog korisnika s liste aktiviranih SIM kartica i obaveštavao ih o dobijenim nagradama. U nagradnoj igri podeljeno je 1000 atraktivnih mobilnih telefona marki Nokia i Samsung, a srećnim dobitnicima iz svih krajeva Srbije, telefoni već stižu na kućnu adresu.
Kompanija Vip mobile se zahvaljuje svojim prvim korisnicima na poverenju.
http://www.vipmobile.co.yu/cm/brief/med ... /index.php
Remember, remember
The 5th of November
The 5th of November
Zasto bi bila namestaljka, jednostavno niste uzeli u isto vreme, tako da ne mora da znaci da treba da dobijete...
Da ste imali srece, trebalo bi da dobijete dva telefona, ali je u praksi malo drugacije...
Evo da pojasnim:
Imas u korpi pet plavih i pet zutih kuglica da bi izvukao SIGURNO zutu kuglicu, moras izvlaciti 6 puta(pet plavih pa onda zuta)
Znaci da bi SIGURNO izvukao telefon, treba da budes vlasnik bar 49001 (cetrdesetdevet hiljada i jedne) kartice...
Nadam se da sam pojasnio
Da ste imali srece, trebalo bi da dobijete dva telefona, ali je u praksi malo drugacije...
Evo da pojasnim:
Imas u korpi pet plavih i pet zutih kuglica da bi izvukao SIGURNO zutu kuglicu, moras izvlaciti 6 puta(pet plavih pa onda zuta)
Znaci da bi SIGURNO izvukao telefon, treba da budes vlasnik bar 49001 (cetrdesetdevet hiljada i jedne) kartice...
Nadam se da sam pojasnio

iPhone + CX300