A1 novosti

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Nije bas tako dulentse. Nije da mt:s-u i Telenoru ne preti nikakva opasnost. Ovi su sad dosli, a po parama koje su dali i sve ostalo, dosli su da ostanu. Njihova strategija je da polako, ali sigurno osvoje ovo trziste. To sto mi ocekujemo dzabe telefoniju i sve, to je nas problem. Vip kao operater zna sta radi, i do pocetka iduce godine postace dosta jaki i konkurentni. Medjutim, prava utakmica ce da krene kada RATEL omoguci prenosivost broja, jer ce onda ljudi masovno da idu kod onoga sa najboljom ponudom, bez da menjaju ( a time i javljaju svima ) broj. Ja mislim da Vip samo to ceka.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
:: Blackberry Q5
:: Nokia 8310

Post od vlada1970 »

vrlo zanimljivo i dobro razmisljas miodrage . znaju oni sigurno ( mislim Vip ) sta rade . ne bi ulazili na neko trziste da se igraju , nego da zarade . a danas zaraditi , je veliki posao , gde treba puno mozga .

nego me zanima , da li ti ili neko ima bilo kakvu informaciju u vezi tog RATEL-a ? pretrazis njihov sajt uzduz i popreko i ne nadjoh ali nista , o takvim kombinacijama za prenos brojeva . 8)
Samsung P850 , Nokia 8310 (my precious)® - pomozimo zivotinjama oko nas

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

vlada1970, zvanicno ne pishe nista, nezvanicno se cuju neka govorkanja, ali i dalje vrlo tiho. Medjutim, svuda u okruzenju to vec postaje praksa, a ja racunam da ce onda MORATI da dodje i kod nas. To nalaze zdrav razum i logika. No videcemo.

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

ok , hvala . nadam se i ja da ce to da zazivi kod nas . jeste da ce da kosta prelazak ali kad jednom zazivi , bice to prava konkurencija . 8)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Kako mislis da ce prelazak da kosta? Mene nece bas nista, a ni druge korisnike. Kostace operatere, jer ce morati da se prilagodjavaju novim uslovima trzisne utakmice. A sta nas to briga? Nama je najvaznije za sto manje para da dobijemo sto vishe usluga.

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

miodrage, mislio je da ces morati da platis da bi presao sa jednog na drugi...

iPhone + CX300

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Alien, a toooo... pa ja sam za takvu akciju. Jer ce onda ljudi da menjaju operatera nekoliko puta dnevno. Da se uvede placanje prelaska, i klauzula da se unutar recimo mesec dana od poslednje promene, operater ne moze menjati.

acko_nish
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sub, 16. Jun 2007. 20:31
Kontakt:

Post od acko_nish »

e malopre sam zvao vip , mislim moj drug ne ja , da pocnem
rekao je da ne radi poziv za taxi 98** a rekao je operater da moze broj koji po9cinje na 9 da zove samo hitnu pomoc ,
1. Jel sad treba da ga udare kola da bi zvao H.Pomoc

2 da gprs u celoj srbiji radi ali u poslednja 24h ne radi , ja od kada imam VIP broj nisam se nakacio na net i kada god zovem kaze mi operater strpite se jos malo ! (alo bre ja da ocu da cekam nebih uzimao novi broj )
i kaze ima jedan korisnik koji je sav kredit potrosio na GPRS odakle bre njemu pravo da gleda na sta mi trosimo pare ?

3. drug mu je rekao da ne moze da posalje poruku vec treci put salje i nije isporucena , a onda operater kaze "pogledacu poruku " i procita jel ova za krave ? odakle bre njemu pravo da mi cita poruke ?
alex

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

miodrage, gledaj sta mi palo na pamet :lol: Koristis postpaid 20 dana, i kad treba da stigne racun, prebacis se na drugog operatera :lol: :lol:

"Sta, telenorov racun??? Ali ja koristim MT:S"! :lol: :lol: :lol:
iPhone + CX300

outsider_hr
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 14. Dec 2006. 15:37

Post od outsider_hr »

miodrage napisao:Alien ljudi da menjaju operatera nekoliko puta dnevno. Da se uvede placanje prelaska, i klauzula da se unutar recimo mesec dana od poslednje promene, operater ne moze menjati.
Evo ako vas zanima da objasnim kakva je situacija s prijenosom broja u Hr.Ovdje isto dugo trebalo da se to omoguci, stari operateri su se izvlacili da ne mogu tako brzo da osposobe svoje sustave za to.Ovdje se cekalo oko godinu i pol od kada je dosao treci operater :-) Prelazak je besplatan iz prepaid i za postpaid ali se ne moze prelaziti u kombinaciji postpaid->prepaid vec samo pre->pre post->post. Sljedeci prelazak tek za 6mjeseci. Najgora stvar kod toga je sto su ljudi ovdje ljeni da to urade a i operater od kojeg se prelazi zna da pravi probleme a da i ne mora objasniti razlog tome i onda se mora ponovo pokrenuti zahtjev za tim, tako da to moze trajati i vise mjeseci :-(
Druga stvar koja nervira korisnike najvise je da se pojavljuje zvucna poruka "Broj je prenesen u drugu mrezu..."Znaci ako netko iz mts predje u VIP onda svi oni iz mts kad ga zovu dobiju tu poruku (kao da znaju da je sada skuplje zvati tog korisnika, poziv izvan mreze).

samir
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 13. Sep 2006. 09:16

Post od samir »

I ako na sajtu VIPa postoji informacija: "Roming se odmah i automatski aktivira za sve prepaid korisnike čime im se pruža mogućnost da koriste svoje mobilne telefone i u inostranstvu.Takođe, možete koristiti naše usluge dostupne u romingu." ja juce u Crnoj Gori nisam imao pristupa ni T-Mobile ni ProMonte mrezi i ako sam to pokusavao i putem automatskog ali i manuelnog podesavanja izbora mreze. :angry:

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

hvala outsider_hr . vrlo poucno 8)

drago mi je da znamo kako se to radi . jer ce kod nas biti prvi put . mada sam mogao i da pretpostavim da ce biti zategnuto jer nijednom operateru nije drago kad mu odlaze korisnici . :D

ali to obavestenje da je broj prebacen da jednog na drugi sistem je po meni pokvareno da kazem . moraju oni i na taj nacin da iskoriste reklamu pa to ti je .

je li druze , mozes li da napises koliko vas kosta taj prenos ? napisi u kunama a ako mozes i u iznosu u dinarima ako znas , jer nikako ne mogu da ukapiram koliko se kod vas u menjacnicama menja dinar-kuna . trebalo bi 1 kuna=10 dinara . jel tako ?

moram posebno da istaknem da su u jednoj stvari bar fer . a to je , da dopustaju da se sa pre paida kod jednog , predje na pre paid kod drugog operatera .

8)

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

vlada1970, pa napisao je covek da je besplatno, nisi video dobro...

A, outsider_hr, znaci ne moze da bude ni jedna dobra vest, sve moraju da upropaste... Ovo kako je u Hrvatskoj je cista glupost...
iPhone + CX300

dulentse
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 01. Jul 2006. 22:53

Post od dulentse »

miodrage napisao: To sto mi ocekujemo dzabe telefoniju i sve, to je nas problem. Vip kao operater zna sta radi, i do pocetka iduce godine postace dosta jaki i konkurentni. Medjutim, prava utakmica ce da krene kada RATEL omoguci prenosivost broja, jer ce onda ljudi masovno da idu kod onoga sa najboljom ponudom, bez da menjaju ( a time i javljaju svima ) broj. Ja mislim da Vip samo to ceka.
E, pa, onda ce izgleda da se nacekaju.
I izgleda da se nismo dobro razumeli-nista ja ne ocekujem za dzabe, vec imam dovoljno godina da znam da to nema nigde, ali ono sto ocekujem je bar malo profesionalnosti i fer odnosa prema potrosacu.
Masa ljudi se zali na citanje poruka i sl.
Znam ja da to mogu i drugi da rade, ali bar imaju malo mozga da ti to ne priznaju.
O stalnom produzenju rokova za pocetak normalnog rada da i ne pricamo.
Ja sam jedva cekao treceg operatera jer sam mislio da ce igrati po svetskim pravilima i bio sam spreman da odmah bacim 064 broj, ali mi se cini da cu jos neko vreme biti sa dragim nam m:ts-om.

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

ok , hvala Alien , prevideo sam jer sam progutao tekst na brzaka , samo da vidim sta jos pise a sve u nadi da ce i kod nas biti uskoro :roll:

batancev
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 21. Maj 2007. 20:12

Post od batancev »

01.08.2007
Vip poklonio 1000 mobilnih telefona

SREĆNI DOBITNICI DOBILI MOBILNE TELEFONE MARKI SAMSUNG I NOKIA

Beograd, 01.08.2007. – Kompanija Vip mobile je obradovala 1000 srećnih korisnika, učesnika u nagradnoj igri, u okviru promocije „Ko rano rani 1000 dinara grabi“. Vipov Korisnički servis je u toku prošle nedelje pozivao svakog pedesetog korisnika s liste aktiviranih SIM kartica i obaveštavao ih o dobijenim nagradama. U nagradnoj igri podeljeno je 1000 atraktivnih mobilnih telefona marki Nokia i Samsung, a srećnim dobitnicima iz svih krajeva Srbije, telefoni već stižu na kućnu adresu.

Kompanija Vip mobile se zahvaljuje svojim prvim korisnicima na poverenju.

http://www.vipmobile.co.yu/cm/brief/med ... /index.php
Remember, remember
The 5th of November

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 17. Jul 2007. 21:13
:: LG L7 II

Post od Aleksaboy »

E bas lepo, ja nisam dobio telefon. :cry: Da li mozda neko zna kada ce VIP da ponudi neke nove tarife jer ova jedna dosta dugo stoji? I naravno kada ce krenuti postpaid?

ceki
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 04. Sep 2006. 10:18

Post od ceki »

Mozda su zvali nekih nasumice odabranih 1000 likova (od kojih je 350 zaposleno u Mobilkomu), ali da su zvali svakog 5o - tog, nema shanse....

Jer su moje kolege (zajedno sa mnom) uzele preko 100 kartica...

Pa sad vi meni objasnite kako u toj grupi nas s posla nije zavrsio makar jedan telefon ????

master
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 08. Sep 2005. 13:04

Post od master »

Ma cista namestaljka
Ja takodje znam jos deset likova koji su kupili kartice a niko nije dobio nista :uhuh:

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

Zasto bi bila namestaljka, jednostavno niste uzeli u isto vreme, tako da ne mora da znaci da treba da dobijete...

Da ste imali srece, trebalo bi da dobijete dva telefona, ali je u praksi malo drugacije...

Evo da pojasnim:

Imas u korpi pet plavih i pet zutih kuglica da bi izvukao SIGURNO zutu kuglicu, moras izvlaciti 6 puta(pet plavih pa onda zuta)

Znaci da bi SIGURNO izvukao telefon, treba da budes vlasnik bar 49001 (cetrdesetdevet hiljada i jedne) kartice...

Nadam se da sam pojasnio :oops:
iPhone + CX300

Odgovori