mt:s postpaid dodaci?

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
bigmag
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 09. Feb 2006. 03:51

mt:s postpaid dodaci?

Post od bigmag »

Naravno sve mi je jasno sto se tice ovih dodataka jedino sto nisu naglasili a interesuje me je to da li se prilikom razgovora sa "omiljenim brojem" (99% popusta), skidaju besplatni minuti ili je "omiljeni broj" ne zavistan od njih???

P.S.- Znam da je negde pre bilo reci o ovome ali nisam mogao da pronadjem tu temu tako da ne znam kako se prica zavrsila.

Pozzz.... 8)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Skidaju ti se besplatni minuti dok ih imas. Kad ih vishe nemas, onda imas pomenuti popust od 99%. Uspostava veze ti se i dalje obracunava 1.50+PDV=1.77din
Inace krenuo sam nesto da racunam, ne znam da li mi je racunica tacna, drugi bi to trebalo bolje da znaju od mene (Lobachewsky na primer). Elem, da li mi se isplati postpaid ako imam mnogo kratkih poziva (<20sec)?
Po mojoj racunici ne, jer duzina razgovora nije velika, ali za svaki poziv ide tarifiranje uspostave veze. Za cca. 200 poziva mesecno koliko ja imam to je 354 din, a ja te pare moram dodatno da platim na vec fixni iznos pretplate zar ne? A gde mi je jos GPRS, i jos neke dazbine... Racunica bi izgledala ovako: pretplata+nadoknada za uspostavljanje veze*broj poziva+GPRS. U mom slucaju, recimo BEL100= 550+354+10MB(da ne budem alav)=1494 din prosecni racun.
Znachi postpaid sa besplatnim minutima se isplati samo onome ko prica >2min svaki poziv. Mislim da se postpaid isplati samo onome ko puno pricha, posalje ogranicen broj poruka i NE koristi, ostale opcije koje mobilna telefonija pruza.
Ako nadoknada za uspostavljanje veze ulazi u tarifu, onda zanemarite sve sto sam rekao :)
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

imam jendo pitanje vezano za bel 200 ili bel 400.da li se placa uspostava poziva u okviru besplatnih minuta ili je pak to nista sve dok ima poziva za dz?
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

Andrijano
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 24. Dec 2005. 03:21
:: Iphone
Kontakt:

Post od Andrijano »

Venom,dok imas besplatnih minuta,ne naplacuje se uspostava poziva. :D,tek kad se iskoriste besplatni minuti.
iphone 12 pro space grey & Telenor Total Data

djape48
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 05. Jun 2007. 13:19

Post od djape48 »

Miodrage zar si ti stvarno pomislio da je prepaid povoljniji od postpaida? Ja pravim bas puno kratkih poziva tipa: "aj sidji ispred zgrade, cao" i zato mi postpaid 100% odgovara - nema zaokruzivanja i nema nadoknade za uspostavljanje veze. Ko prica vise, uzme skuplji paket i opet bude srecan i zadovoljan
w810 + 8GB

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Aha, sve zavisi od potreba. Ja 40% kredita potrosim na internet, onda razgovori i poruke. Trenutno mi je Laki najpovoljniji, i jos skupim preko 150 poruka mesecno na ime onih dopuna (980+). A imam i Telenor karticu za poruke. Stavio sam sve na papir i postpaid mi je za sada nepovoljniji. Ali to sam samo ja.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Odgovori