problem: sa 063 na 065
-
- Povremeni posetilac
- Pridružio se: Pon, 14. Nov 2005. 03:04
problem: sa 063 na 065
Od prvog oktobra sam presao sa Telenora na MTS postpaid i sada imam jedan prilicno bizaran problem. Naime, broj mi je ostao isti, samo je umesto 063 sada 065. Desava mi se, i to ne jednom, da zovem ljude iz imenika, a koji u medjuvremenu nisu izvrsili korekciju mog broja u svom telefonu, i da im se na displeju ispise moje ime koje je na 063 broju (iako ispod pise 065 broj). Zatim oni mene, misleci da je sve kao pre i da je isti broj u pitanju, zovu ili mi salju poruke na taj stari 063 broj, koji je nedostupan. Sasvim slucajno sam to provalio i cak video svojim ocima da je tako nesto moguce posto nisam mogao da poverujem pre toga. U cemu je problem? Da li u operaterima, da li u telefonima (mada sumnjam, to se desilo u 4-5 slucajeva, najrazlicitije marke telefona su bile u pitanju). Zona sumraka! Da li se jos nekom desilo slicno?
- mb011
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pet, 07. Jul 2006. 22:18
- :: Sony Xperia M4 Aqua
- :: Nokia 208
to koliko sma cuo nema veze sa mrezom nego sa samim aparatima koji ne razlikuju brojeve po pozivnom. isti problem imam i ja jer moja sestra ima broj na 065 kao sto je nas fiksni, pa kada sam ga unosio u imenik telefon mi je "rekao" da se broj vec koristi za "kuca". tek kad sam ja eksplicitno rekao da sacuva on je sacuvao... ovo ce bolje objasniti neko ko se bolje razume, ali znam da je problem do samih aparata... probaj da pozoves bilo koga iz imenika ko ima npr. 064 broj, ali zameni 064 sa 063 i videces da ce ti na displeju izaci isto ime koje je u imeniku za 064...
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Zato se brojevi ne ukucavaju kao 064... nego kao +38164... i slicno. Onda nemate ovakve probleme. To sam ja otkrio jos 2000. kad sam dobio svoj prvi fon, i od tada (drugi-treci dan koriscenja) sve brojeve ubacujem u fon iskljucivo u ovom internacionalnom formatu.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
-
- Povremeni posetilac
-
- Povremeni posetilac
Da je tako u svim slucajevima jasno bi bilo da je poenta u poslednjih 7 cifara. Ipak, u nekim telefonima koji me imaju memorisanog kao 063 se ocitavam kao potpuno nepoznat broj dok u drugim na vec opisani nacin.
OK, jasno je da neki bug postoji i da moram opomimjati ljude da promene cifru u kontaktu, pa ipak bilo mi je intrigantno zasto se to desava. Izgleda da konkretan razlog tesko mozemo otkriti. Najverovatnije od fona zavisi.
OK, jasno je da neki bug postoji i da moram opomimjati ljude da promene cifru u kontaktu, pa ipak bilo mi je intrigantno zasto se to desava. Izgleda da konkretan razlog tesko mozemo otkriti. Najverovatnije od fona zavisi.
Poslednja izmena od the maniac u Čet, 25. Okt 2007. 10:16, izmenjeno 1 put ukupno.