Koji je mobilni operator bolji u Srbiji II? Telenor vs mt:s

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori

Telenor vs mt:s

Glasanje se završava Čet, 13. Mar 2008. 20:46

062/063 Telenor
84
45%
064/065 mt:s
103
55%

Ukupno glasova: 187

Stoned Ryder
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 16. Okt 2007. 22:38

Post od Stoned Ryder »

Jorgovan napisao:Ajd' da postavim kontra pitanje - koja je to usluga, osim "Ortak lokatora" koju je MT:S uveo pre MOBTEL-a/Telenora?
Jorgovan, ta usluga koja se kod MTS-a zove "Ortak lokator" je zapravo usluga koju je Mobtel razvijao i pripremao za izbacivanje na tržište, a MTS je jednostavno preuzeo u vreme "administracije" firme Mobi 63. Isti slučaj je bio i sa 3G mrežom, koju je Mobtel testirao i spremao za puštanje u komercijalnu upotrebu još pre 2 i po godine.

Zapravo, jedine dve stvari koje mi padaju na pamet da je MTS prvi uveo u Srbiji su pre paid i "Halo ton".
Only the good die young,
All the evil seem to live forever!

nikolamnt
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 18. Jul 2007. 21:38

Post od nikolamnt »

ortak preuzet od mobtela?!?!?!
hahaha
dobar vic
proveri nesto pre nego sto napises jer mts ima to od kraja 2004 kada je mobtel jos cvrsto bio u rukama karica i niko nije mogao krade bilo sta od njega
http://www.mts.telekom.yu/index.php?ID=2248

a pre je uveden i porodicni paket...
Istorija čoveka uči da ga istorija ničemu nije naučila!
Mahatma Gandi

vojkan22
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 20. Okt 2007. 18:08

Post od vojkan22 »

Lobachewsky, a forum je kao merodavan za bilo sta? Pa ne ocekujes valjda da na svakoj anketi, na svakom mestu, u svakom imeniku... odnos "glasova" bude onaj kao u stvarnosti?
Druga stvar, ovde je pitanje koji mobilni operater je bolji, ne kog operatera koristite. Ne kazem da bi postojala znacajna razlika u glasanju, ali u svakom slucaju, manje od 150 glasova na nekom forumu ni u kom slucaju ne moze biti "misterija" koja bi se trebalo resavati.
A iskreno, ocekivao sam mnogo veci broj glasova u korist Telenora. Kapiram da ovde dolaze ljudi malo vise "upuceni" i "zagrizeni" za mobilnu telefoniju, koji non-stop nesto cackaju, drndaju, vagaju, znaju nekoga kome su racuni po 10000 pa im taj prenosi utiske... :D I uopste, razumem ljude koji kazu da je Telenor bolja mreza, razumem one koji kazu da je sve to isto, jedino malo teze razumem da neko kaze kako je mt:s bolji, ali dobro, svako ima svoje misljenje.

Stoned Ryder
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Stoned Ryder »

nikolamnt napisao:ortak preuzet od mobtela?!?!?!
hahaha
dobar vic
proveri nesto pre nego sto napises jer mts ima to od kraja 2004 kada je mobtel jos cvrsto bio u rukama karica i niko nije mogao krade bilo sta od njega
http://www.mts.telekom.yu/index.php?ID=2248

a pre je uveden i porodicni paket...
Sorry, pogrešio sam vreme puštanja usluge u rad. :oops:
Za vreme "administracije" su pokupljene Mobtelove kamere koje su nadzirale saobraćaj na Gazeli, Brankovom mostu i ostalim prometnim saobraćajnicama.
Ali nisam pogrešio da je Mobtel spremao tu uslugu mnogo pre MTS-a. Lično sam sa kolegama učestvovao u testiranju barem nekoliko meseci pre nego što je MTS pustio u rad "Ortak lokator".
Only the good die young,

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

vojkan napisao:Lobachewsky, a forum je kao merodavan za bilo sta?
U ovom slucaju moze da bude jer je broj glasaca nije 10 nego 150 i to na internet sajtu koji se bavi mobilnim telefonima. I niko ne ocekuje da odnos bude uvek isti, ali ovo je razlika da se zapitas. Doduse resenje 'misterije' je vec vise puta spomenuto.
vojkan napisao:Druga stvar, ovde je pitanje koji mobilni operater je bolji, ne kog operatera koristite.
A ja bas pricao konkretno za koriscenje. Vidim da smo se razisli. Ja se zato iskljucujem dok se jos i razumemo... 'Ajde pozdrav...

Stoned Ryder
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Stoned Ryder »

vojkan22 napisao:Druga stvar, ovde je pitanje koji mobilni operater je bolji, ne kog operatera koristite.
Pa zar bi neko koristio usluge kompanije za koju smatra da je lošija od konkurencije?
Only the good die young,

vojkan22
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od vojkan22 »

Sto da ne, ako je neznatno losija, a znacajno jeftinija... Ili ako vec dugo vremena ima taj broj... Ili je pod ugovornom obavezom...

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Znachi oko cega se vi svadjate... Pa svaki ciganin svog konja hvali, to je jasno. Ja sam cekam da neko kaze da je Vip najbolji. A mozda nekome zaista i jeste. Samo ne sme ovde to javno da kaze, jer bi bio odmah razapet na krst.
Iako imam kartice sva 3 operatera, 064 koja mi je primarna imam najdue i nju koristim 99.99% Ove dve druge su mi ukras (imam visak starih telefona :D ) Do sada nisam imao problema, a ono sto je bilo nejasno resavao sam uspesno preko CC-a ili licno. Eto meni je Telekom mnogo bolji, a nekome je Telenor. Naravno, najbolji bi mi bio operater koji bi mi ponudio svoje usluge besplatno :lol:
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

blajah
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 09. Nov 2007. 19:24

Post od blajah »

Samo jedno pitanje za sve koji hvale Telenor : da li se i dalje poziv ka korisnickom tarifira po ceni standardnog poziva? :P

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

blajah, da si ti ziv i zdrav... Ti kao da si, da izvines, pao sa marsa.

vojkan22
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od vojkan22 »

Ja stvarno ne kapiram ljude kojima je to najjaci (neretko i jedini) argument protiv telenora. Kao da je to nesto mnogo bitno u zivotu, svaki cas ih zivkas i kosta 300 dinara po pozivu, yeah right.
I kada se to poziv ka CC-u tarifirao po ceni standardnog poziva?

skeptichni chicha
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 17. Nov 2006. 12:35

Post od skeptichni chicha »

Stoned Ryder napisao: Zapravo, jedine dve stvari koje mi padaju na pamet da je MTS prvi uveo u Srbiji su pre paid i "Halo ton".
E trt:uhuh:
Pa u zadnje tri + godine jedina nove usluge koje je 063/062 uveo pre mt:s-a su roming zone i sada ova muzika (ok i connect je novo posto se nudi fizickim licima a mt:s kao deo Telekoma firmama moze da ponudi nesto drugaciju uslugu) a sa druge strane jos kada su uveli VPM tj Biznet u mt:s su skoro uvek bili brzi od konkurencije, evo svezeg primera koji duice (tj Telenor marketing) najavljuje a mozemo npr miodragea da pitamo koliko dugo dopunjuje kredit na taj nacin na mt:s mrezi itd itd itd.
Doduse problem je i do njihovog marketinga koji obicno propusti da o necemu informise siru javnost eto secam se primera diskusije od prosle godine o EDGE-u gde sam na konstataciju da ce to da proradi nikada primetio da to funkcionise vec skoro godinu dana.....

BTW tarife NISU nove usluge pa ih nisam doticao a tu i nema sta bitno da se izmisli tj kako god da okrenes neko ce od nekoga da prepisuje (BTW niza cena od deset dvadeset pra je minimalno 5% nize sto i nije tako malo a negde su jeftiniji i za 50% i vise ) mada sam ja licno odmah pozdravio tarifne dodatke ...
Jos manje je bitno sta je ko testirao i kada, dzaba sve to ako nije dostupno korisnicima.

djuice
Banned
Pridružio se: Sre, 28. Mar 2007. 19:58

Post od djuice »

Bez konkretnih argumenata i rezultata istrazivanja trzista besmisleno je govoriti o tome ko je bolji.

Prema poslovnim rezultatima Telenora za 2. i 3. kvartal 2007. godine primecuje se kontinuiran rast. Primera radi, u 2. kvartalu 2007. Telenor je stekao 87 hiljada novih korisnika, a u 3. cak 118, sto je dokaz da trziste sve vise prihvata Telenor, sto je dobro, i sto potvrdjuje dobru poslovnu strategiju i cinjenicu da Telenor postaje sve "bolji" kao eventualni izbor korisnika i inicira jos agresivniji tehnoloski i organizacioni razvoj Telenora, sto je opet dobro i za trziste i korisnike. :roll:

Pozdrav. :wink:
djuice user permanently deactivated.

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
Kontakt:

Post od kljun »

polako menjam misljenje o naj boljem operateru u Srbiji, sve vise vuce na Telenor, imam i Telenorovu i Mt:s karticu pa sve pogodnosti oba operatera isprobavam i koristim onu koja mi je u datom trenutku naj bolja, pre neki dan poslao sam pitanje Telenoru u vezi podesavanja za gprs i e-mail i oni su mi poslali e-mail sa svim mogucim podesavanjima za p990 i gprs i mms i e-mail i jos nesto, pohvale Telenoru samo tako nastavite, samo su vam malo skupi ovi Postpaid telefoni, konkretno E50, al dobro.
Mislim da bi se temi mogao promeniti naziv:
Koji je mobilni operator bolji u Srbiji II? Telenor vs mt:s vs VIP
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
:: Xiaomi Redmi Note 5
Kontakt:

Post od LittlePrince »

Mislim da je bolje napraviti novu temu Telenor vs mt:s vs VIP zbog glasanja ali to tek kada VIP malo zazivi jer je recimo u mom mestu prakticno mrtav (ne znam nikog ko koristi njihovu karticu) a situacija i u celoj srbiji mislim da nije mnogo bolja, tu se ne racunaju oni koji koriste VIP karticu kao sekundarnu.
Za mene je i dalje Telenor najbolji ali cekam VIP-ove dodatne usluge (omioljeni broj, ortak lokator, tarifne dodatke, self care i tome slicno) za preispitivanje misljenja.

skeptichni chicha
Mobil fan
Mobil fan

kljun, cisto iz radoznalosti , sto mailom zar nisi mogao sebi da posaljes podesavanja sa sajta direktno na telefon?

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
Kontakt:

Post od kljun »

skeptichni chicha pa hteo sam da ih vidim i kakvi su na ovom polju, da vidim da li im je stalo do njihovih korisnika, i vidim da jeste.
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album

skeptichni chicha
Mobil fan
Mobil fan

Blago tebi kad imas vremena za gubljenje pa hoces "samo da ih vidis" ...
Ehhh kada ce i u zemlji SRB korisnici da se naviknu da zovu samo kada im nesto stvarno treba pa da se vise ne ceka na operatera ni minut.....

Alexa92
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sub, 24. Nov 2007. 21:48

Post od Alexa92 »

Imam sve 3 vrste operatera,ali nekako mt:s je 11111111% bolji neko telenor a o vipu da nepricamo!

Izmenio:gameforce:Najstrože zabranjena dopuna poruka tačkicama, smajlijima ili drugim karakterima!

Stoned Ryder
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Stoned Ryder »

Alexa92,

Imam par pitanja, nešto mi nije jasno:
1. Koje su to "vrste operatera"? Jel' to klasifikacija na Mobilnu, fiksnu i satelitsku telefoniju ili...?
2. Ako ne grešim, navedeni procenat je 11.111.111 (jedanaestmilionastotinujedanaesthiljadastotinujedanaest). Da li smatrate MTS toliko boljim od Telenora ili možda nedostaje neki zarez u ovom broju?
3.
Alexa92 napisao:neko telenor
Ko Telenor?
Only the good die young,

Odgovori