Telekom povecao broj besplatnih minuta i poruka

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
batancev
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 21. Maj 2007. 20:12

Post od batancev »

mislim da nisi svestan sta pricas i kako to zvuci...
ti si u veoma kratkom roku spiskao preko 60-80 evra na dopune
ja cu tim parama godinu dana placati postpaid racune a usput sam imao te pare na jednoj gomili za neke prece stvari
Remember, remember
The 5th of November

MB maneken
Banned
Pridružio se: Čet, 16. Jun 2005. 16:07

Post od MB maneken »

mb011 napisao:resili ljudi da malo smanje broj korisnika, setimo se slogana "imate prijatelje"..
Sad slobodno mogu da promene slogan u "imate neprijatelje", jer sa ovakvim "poklon iznenadjenjima" i zaokruzivanje na bel paketima spasavasj se ko moze.

Sad ako i kazu imas besplatnih npr. 60 min., ti ih prakticno i nemas sto je velika prevara prema korisnicima.

djape48
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 05. Jun 2007. 13:19

Post od djape48 »

To je mac sa 2 ostrice, ja sam ostecen ovim promenama, jer sam pravio puno razgovora kracih od 1 minut. Pricao sam juce sa bivsim gazdom o tome i on kaze: ma super, dobio sam dodatne minute, telefon koristim za posao, znaci retko ispod 1 minut razgovora, a ti ne moras da pricas 20 sekundi vec posalji sms. I u pravu je covek. Nadam se da ce za MIX ostati obracunavanje po 1 sec
w810 + 8GB

batancev
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 21. Maj 2007. 20:12

Post od batancev »

sto se tice cena i njihovog menjanja

11. CENE I PLAĆANjE
11.1. Cene usluga i druge komercijalne uslove određuje Telekom Srbija u skladu sa
svojom poslovnom politikom.
11.2. Telekom Srbija može u svakom trenutku da izmeni cene usluga i/ili druge
komercijalne uslove o čemu unapred i na pogodan način (na primer putem sredstava
informisanja, isticanjem u poslovnim prostorijama, i drugo, a u svakom slučaju preko
Korisničkog servisa ili prodajne mreže) obaveštava Korisnika.
Korisnik može u roku od 8 (osam) dana od ispostavljanja računa koji sadrži
promene iz prethodnog stava otkazati ugovor, a ukoliko to ne učini smatra se da je
prihvatio navedene promene.

Ako Korisnik otkaže ugovor u roku iz prethodnog stava na period obuhvaćen
promenama primeniće se prethodno važeći uslovi, a razlika u odnosu na iznos plaćen po
ispostavljenom računu će biti vraćena strani koja potražuje.
Remember, remember
The 5th of November

ceki
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 04. Sep 2006. 10:18

Post od ceki »

batancev napisao: Korisnik može u roku od 8 (osam) dana od ispostavljanja računa koji sadrži
promene iz prethodnog stava otkazati ugovor, a ukoliko to ne učini smatra se da je
prihvatio navedene promene.
veoma interesantno, obzirom da se racun uspostavlja zadnjeg dana u mesecu, a korisnik ga dobije 15-og, 16-og sledeceg meseca, pa vi vidite kakve su vam sanse za zalbu

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

ceki uplati pretplatu unapred i raskini ugovor i rešio si sve svoje probleme :oops:
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

guava-the
Banned
Pridružio se: Uto, 04. Dec 2007. 18:24

Post od guava-the »

a jel se ovih 1.9+pdv dodaje na pretplatu ili je uracunato? a mogli bi i neki besplatan gprs da ubace

skeptichni chicha
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 17. Nov 2006. 12:35

Post od skeptichni chicha »

djape48 napisao:....
i on kaze: ma super, dobio sam dodatne minute, telefon koristim za posao, znaci retko ispod 1 minut razgovora, a ti ne moras da pricas 20 sekundi vec posalji sms.
.....
Pazi i moja prva rekcija je bila :disgust: :shock: :angry: :x
A onda sam se nasao sa ljudima koji su dobijali poruke i svi su bili odusevljeni time sto su dobili besplatne minute... ja :? :? :?
Na kraju sam cisto iz zezanja iskopao svoj listing tek da proverim koliko bi to na mene uticalo a znajuci da sam kasnih 90-tih na pripejdu stalno bio u opasnosti da mi istekne kartica (koja je na kraju i istekla) zbog nedopunjavanja kredita i razgovora od max 10 sec ;) stipsa znam :D i ustanovio da nisam imao ni jedan ali bukvalno ni jedan razgovor koji je trajao manje od minut i opet :? :? :?
Pa sam stav poprilicno ublazio, izgleda da su ipak dobro preracunali sve opcije...(mada mi se licno i dalje to ne svidja)

GUAVA-THE: tarifiranje pocinje tek kada potrosis besplatne minute dotle nema uspostave veze i sve je po starom (provereno, iako mi je zvucalo nelogicno, besplatni minuti i minuti iz dodataka se NE zaoktuzuju, bar nesto, sem ako im ne stigne ispravka za nekih mesec dva kao za FRESH tarife :disgust: )
Poslednja izmena od skeptichni chicha u Sre, 05. Dec 2007. 04:09, izmenjeno 1 put ukupno.

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

Stigla mi je jos jedna poruka od Telekoma :lol: koja glasi:

Postovani povodom novogodisnjih praznika mts Vas u decembru i januaru dodatno nagradjuje sa po jos 80 besplatnih minuta i poruka.

Konkurencija je cudo 8) 8)
and justice for all...

skeptichni chicha
Mobil fan
Mobil fan

Pa to ti je ono sto smo pricali do kraja januara 40% vise minuta a posle bi trebalo da bude pola od toga ali su iz "marketinskih razloga odlucili da salju dve poruke :wink:

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

Zamislite kakve bi jos pogodnosti nudili operateri kad bi se pojavio jos jedan operater?? :D :D
and justice for all...

djape48
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od djape48 »

ceki, ne pise u roku od 8 dana od "uspostavljanja" vec od "ispostavljanja." Ako ti ispostave racun 15og, onda imas 8 dana od tog datuma. Koliko sam razumeo ta stavka ti je korisna jedino u slucaju ako ti se racun drasticno poveca u slucaju nekih promena, ti neces da platis vec raskines ugovor i primene ti prethodno vazece uslove (cene). Ja sam to tako razumeo, ako ima neki pravnik ovde bilo bi lepo da nam pomogne :)
w810 + 8GB

ceki
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 04. Sep 2006. 10:18

Post od ceki »

sta si se zakacio za jedno slovo :chytry:

na svakom telekomovom racunu pise da je datum obracuna zadnji u mesecu, za sve, nece nikom posebno Ispostaviti...

to je poenta price, a kada ce on doci do korisnika koji tek tad moze da uoci gresku, to nije njihov problem, a znamo da racun, opet, nikad ne stize pre 10-og u mesecu...

guava-the
Banned
Pridružio se: Uto, 04. Dec 2007. 18:24

Post od guava-the »

pa ako se ne zaokruzuju minuti iz pretplate, sto mi zvuci malo sumnjivo, onda je to korektno... mada na stanju nikad ne pise koliko je sekundi ostalo... :uhuh:

Laki024
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 06. Nov 2007. 19:53

Post od Laki024 »

Upravo sam zvao call centar i sa kazu da se besplatni minuti i daje tarifiraju po sekundi, dok se tek kada se potrose besplatni minuti pocinje tarifiranje 60 pa na 1 sekundu

djape48
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od djape48 »

ceki, mrzelo me da ti odmah odgovorim, ali evo sad imam vremena. Kad je u pitanju ugovor koji potpisujes bitno je svako slovo u njemu, ali to nasem narodu izgleda ne znaci puno. Druga stvar, kakve bre ima veze zadnji dan u mesecu sa ovim, presek stanja se radi tek od 5og u mesecu kad ti zakljucuju zaduzenje i racun ti nece poslati pre 10og. Ako mi ne verujes nazovi cc i uveri se. Meni postar donosi racun najkasnije do 15og, ne znam, a i ne interesuje me kakvo je stanje kod tebe. Laki024, pre 5 minuta mi je operater Vladimir (mislim) potvrdio to sto si napisao, besplatni saobracaj se i dalje tarifira po jednoj sekundi (pricamo o Bel paketima), a tek kad potrosis taj besplatni saobracaj pocinje zaokruzivanje prvog minuta. :D
w810 + 8GB

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

Evo ja sam pravnik.....
Ugovor predstavlja dvostrani pravni posao,tj dve strane a svaka ima svoja prava i obaveze.....takodje isto i racun,ti imas rok od 8 dana od PRIMANJA racuna da se zalis itd(kao sto kazu ako se ne zalis,znaci da prihvatas),tj ne gleda se kada su ga poslali nego kada si ga ti primio (ako mislis da ne znaju,grdno se varas....)....pazi oni ni ne ocekkuju da se zalis 6. u mesecu jer nemas nijedan fizicki dokaz (kao sto je obracun...)
Jel ima jos nesto nejasno?
D500&E71

skeptichni chicha
Mobil fan
Mobil fan

Ako cemo da sitnicarimo to sto je citirano je deo Opstih uslova, ugovor je onaj drugi papir koji potpisujes i ti i radnik u poslovnici pri zakljucivanju istog i u njemu moze da stoji sto sta sto ima prednost nad citiranim npr stavka o ugovornoj obavezi gde mozes da raskines ugovor nema problema ali moras da isplatis sve pretplate do kraja ug. obaveze.....

DukeofSerbia
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 15. Okt 2007. 19:32
:: ZTE V987

Post od DukeofSerbia »

^^^
Али само ако су купио телефон па си везан уговором на 2 године. Онда плаћаш преостале претплате. Овако уговор важи на неодређено па не плаћаш ништа. 8)
ZTE V987 Grand X Quad + SanDisk Ultra microSD 8 GB

skeptichni chicha
Mobil fan
Mobil fan

Ne moras da kupis telefon. Mogao si da kupis:
Karte za Colu, karte za Peperse i Exit, Majcu N. Djokovica, izaberes SportBel tarifu itd itd
:P :P :D

Odgovori