M:TS – neuspešne dopune kredita sa tekućeg računa SMSom

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
neshas
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 14. Mar 2005. 20:03
:: N4

M:TS – neuspešne dopune kredita sa tekućeg računa SMSom

Post od neshas »

Imam Nokia N73me već neko vreme. Pre toga sam imao Nokia 6600.
Na oba ova telefona sam redovno dopunjavao kredit tako što sam slao SMS na određeni broj u M:TS mreži.
Oni su dalje prosleđivali taj zahtev Poštanskoj štedionici gde se nalazi moj tekući račun.
Dalje je sledelo skidanje zahtevnog iznosa sa mog računa i dopuna mog kredita.

Ako je bitno kako to tačno funkcioniše, detaljno ima na sajtu PŠ:
http://www.posted.co.yu/stanovn/servisi/mbank.php#reg
http://www.posted.co.yu/obrasci/dok/upu ... dopunu.pdf

Od nedavno mi ova usluga ne funkcioniše. Naime, posle mog zahteva za dopunu, najpre dobijam standardnu poruku o potvrdi, međutim, 2 sekunde potom dobijam poruku od M:TS-a da je vreme isteklo i da ovu uslugu ne mogu da iskoristim.
(poruka o isteku vremena je standardna u situacijama kada se pošalje zahtev za potvrdu, a korisnik ne odgovori u odgovarajućem kraćem roku; a meni stiže poruka 2 sekunde posle, što svakako nije dobro)
Probao sam više puta sa slanjem, pali-gasi telefon…, ali uvek isto.

U periodu u kojem mi je ova usluga prestala da radi (i malo pre toga), jedino šta sam instalirao u telefon su neke teme. Surfovao sam po nekim sajtovima po kojima inače to radim od ranije. I to-je-to, uz standarno korišćenje telefona i kamere.

Zvao sam i išao u M:TS, oni smatraju da nije do njih.
Isto sam uradio i sa PŠ.

Ova usluga mi je važna zbog čestih putovanja i raznih situacija u kojima mi treba dopuna, pa je slanje SMS-a najednostavniji i najpraktičniji način.

Neki su mi savetovali da uradim ’flash’, ali nisam baš voljan da podešavam telefon.

Ima li neko predlog kako da ovaj problem (efikasno) rešim?

Dr Darko
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 01. Sep 2005. 04:07
:: Samsung S4 mini duos
:: Vodafone smart mini

Post od Dr Darko »

Cim budes iskljucio delivery report radice kao zmaj!!! i ja sam imao isti problem i stos je bio u tome da se iskljuci delivery report.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Meni evo vec godinu dana sljaka savrseno sa ukljucenim delivery reportom. Ne bih znao sta je problem, ali poslusaj Darka, mozda i upali.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

neshas
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od neshas »

Ne možeš da veruješ da je to rešenje, ali jeste...THNX Dr. Darko. :D

Naravno, Delivery Report mi treba za ostalo, pa ću morati malo gimnastike da radim ali... to-je-to.

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Sad ih treba nazvati i otkriti im u čemu je problem jer oni očigledno nisu bili u stanju da odgonetnu. Imao sam isti problem letos, samo što mi je potvrdna poruka stizala tek posle 7 minuta, a za njom i ona čuvena o isteku vremena. Doduše, ta usluga mi je ostala iz vremena dok sam bio na prepaid-u, ali je radila bez problema i u postpaid varijanti, do pre nekoliko meseci. Ljudi iz podrške su tada priznali (posle "malo" ubeđivanja) da je problem do njih i da rade na rešavanju istog. Koliko vidim - bezuspešno. Od tada više nisam ni probao da li radi...

neshas
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od neshas »

'Miškoni', verovatno to i treba uraditi, ali ja nemam snage da se sa njima natežem. :smutny:
Inače, i meni je letos isto kao i tebi stizale te 2 poruke, tako, posle nekih 7 minuta...nisam merio ali to-je-to.
Poludeo sam. Bio sam van Srbije, imao sam sve pripremljeno na računu, i onda sam morao da se zezam oko kredita celo leto. A telefon koristim kao računar; mailovi, messenger...

Daddy Yankee
Banned
Pridružio se: Sre, 14. Nov 2007. 07:13

Post od Daddy Yankee »

možda mali offtopic, ali da li se ovako može plaćati postpaid račun, i da li može samo preko pošte ili može i preko nekih banaka... hvala...

Odgovori